Posts by Gerappa

  Kedves csapat!


  mostmár lassan minden adminnal beszéltem itt. Meg se tud senki válaszolni a supporton. Pedig jeleztem hogy sürgős lenne és hogy jogtalanul tiltottatok ki a játékból.

  El nem hiszem hogy nem tudja megnézni senki, ki volt az a kedves és tisztességes admin aki engem kedd este 21 óra felé letiltott. Az ezáltal veszett aranyat és stb.-t majd kárpótlásba megkapom gondolom? Persze hogy nem, szóval utoljára kérlek titeket szépen és illedelmesen: VÁLASZT KÉREK A SUPPORT JEGYEMRE!

  A játékbeli tiltás kibeszélésének nem itt van a helye. Kérlek várj türelemmel, míg választ kapsz a jegyedre. Egyik játék csapat tag sem fő állásban dolgozik, mindenki szabad idejében végzi ezt a munkát, biztos vagyok benne, hogy mielőbb meg fogod kapni a választ és a jegyrendszeren belül meg tudod beszélni azzal játék csapat taggal, aki tiltott.


  A fórum csapat és a játékostársak sem tudnak ebben érdemben segíteni, több ilyen hozzászólást ne írjál kérlek.

  Köszönöm!

  Nem azt kérem hogy másold be a GF válaszát csak annyit hogy megkapjuk valahogy az öltözéket vagy nem.

  És hogy mikor kb.

  Ahogy értesülünk a javaslatokról, a játékba épített újításokról és hibajavításokról, jelezni fogjuk Nektek.

  Ez nem úgy működik, hogy a CoMa beküld egy javaslatot és visszajön a választ a GF-től, hogy jujj de jó, ez miért nem jutott eszünkbe, írjátok ki hogy hamarosan találkoznak a játékosok vele a játékban.


  Minden nemzet folyamatosan küldi be a fejlesztési javaslatait és a játékosok által jelentett hibákat. Az ezzel foglalkozó csapat összegyűjti őket és értékeli majd rangsorolja hogy mi az amit megvalósít és mi az amit nem. Mi az amit előbb és mi az amit talán 1 év múlva. Mire van keret és mire nem. stb.

  A végeredményt pedig láthatjuk itt fórumon a Hírek témánál és a játékban közvetlenül.


  Legyünk türelemmel és bízzunk a játékfejlesztésben, mást nem tehetünk. Se játékosként, se team tagként. A labda már náluk pattog....

  Privát levelet hogy kell nektek írni?

  Jobb felső sarokban Members/Team, megkeresed kinek szeretnél írni, ráviszed a nevére az egérmutatót és utána megjelenő ablakban a kis levél ikonra vagy pedig a szövegbuborékra kattintasz.


  Vagy itt a hozzászólások között kikeresed azt a csapattagot akinek írni akarsz, nevére viszed az egeret és ugyan úgy levél ikonra kattintasz (send email) vagy pedig a szövegbuborékra (create conversation)

  1. törvény ezt írja, de ebbe nem mennék bele, nincs helye politikának a fórumon


  Legrégebbi magyar ünnepünk, úgy gondoltam köztudott, hogy a "c" a helyes válasz, ahogy azt a legtöbb játékra pályázó fórumozó helyesen is adta meg.


  Uralkodása idején István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé: erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot, élete végén ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, majd 1038-ban ezen a napon halt meg.

  Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ekkor emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami szentté avatásával volt egyenértékű.

  I. (Nagy) Lajos uralkodásától (1342–1382) kezdve augusztus 20-a egyházi ünnepként élt tovább. Mária Terézia (1740–1780) a naptárakba is felvétette nemzeti ünnepként, továbbá Budára hozatta István kézfejereklyéjét, a Szent Jobbot, amelyet minden év augusztus 20-án körmenetben vittek végig a városon.  3. kérdés: igazad van, rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Elnézést kérek érte mindenkitől !!

  Viszont amit a feladatban tudni szerettünk volna, értették a játékosaink és jó megoldásokat is kaptunk hozzá, köszönjük szépen!  10. kérdés: MIt ábrázol a kép? Országalmát. Hol tűnt fel először? Paláston. Ezt is úgy értelmezed hogy félreérthető volt? Elnézést kérek Tőled, én többszöri elolvasás után sem gondoltam annak és a munkatársaim se értették annak, ellenkező esetben konkretizáltam volna, hogy nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a képen látható konkrét országalmáról van szó.  11. kérdés: A legtöbben az Árpád házat jelölték meg, volt aki a Turul dinasztiát. Mindkettőt elfogadtam helyes válasznak, mindkettőért járt a pont. A történelemkönyvek és társadalomtudományi iratok legtöbbször Árpád-házat írnak dinasztiaként.  12. kérdés: ezt egyáltalán nem tartom félreérthetőnek, ellentétben a korábbi felvetéseiddel, ahol igazat is adtam.

  Mit ábrázol a kép? Egy tárgyat, erre vonatkozott a kérdés, hogy azt a tárgyat (rézmetszetet) ki készítette, mikor és hol?  Végül nagyon szépen köszönöm Ördöginek, a dícséretet, tényleg nem volt egyszerű összehozni a kvízt és köszönöm szépen, hogy elfogadjátok a helyes válaszokat.


  Itt köszönöm meg a játékon való részvételt, a rengeteg helyes választ és jó pályázatot!


  Azt szerintem el kell fogadnunk, amit Ophaniel is írt, hogy a történelem (a miénk is) sokszínű és változó. Sajnos nem tud leülni egy szobába két történész aki egy történelmi kort, eseményt ugyan úgy értelmezne, írna le, mesélne el az utókornak.