[KIBESZÉLŐ] Eventek/Versenyek

 • Kedves ordogi!


  Úgy gondolom megint kezdünk kicsit elszaladni. Gerappa természetesen nem szánt szándékkal kerüli el a válaszadást. Talán neki is van más elfoglaltsága ami miatt ez egyszerűen kiment a fejéből. Megbocsátható bűn, tekintve hogy ember akinek közbeszólhat a magánélete.

  Türelmedet kértük és kérjük most is.

  Biztos vagyok benne hogy minden kérdésedre választ fogsz kapni, csak annyit kérek ne menjünk bele megint ezekbe az elméletekbe. :)

 • 1. törvény ezt írja, de ebbe nem mennék bele, nincs helye politikának a fórumon


  Legrégebbi magyar ünnepünk, úgy gondoltam köztudott, hogy a "c" a helyes válasz, ahogy azt a legtöbb játékra pályázó fórumozó helyesen is adta meg.


  Uralkodása idején István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé: erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot, élete végén ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, majd 1038-ban ezen a napon halt meg.

  Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ekkor emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami szentté avatásával volt egyenértékű.

  I. (Nagy) Lajos uralkodásától (1342–1382) kezdve augusztus 20-a egyházi ünnepként élt tovább. Mária Terézia (1740–1780) a naptárakba is felvétette nemzeti ünnepként, továbbá Budára hozatta István kézfejereklyéjét, a Szent Jobbot, amelyet minden év augusztus 20-án körmenetben vittek végig a városon.  3. kérdés: igazad van, rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Elnézést kérek érte mindenkitől !!

  Viszont amit a feladatban tudni szerettünk volna, értették a játékosaink és jó megoldásokat is kaptunk hozzá, köszönjük szépen!  10. kérdés: MIt ábrázol a kép? Országalmát. Hol tűnt fel először? Paláston. Ezt is úgy értelmezed hogy félreérthető volt? Elnézést kérek Tőled, én többszöri elolvasás után sem gondoltam annak és a munkatársaim se értették annak, ellenkező esetben konkretizáltam volna, hogy nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a képen látható konkrét országalmáról van szó.  11. kérdés: A legtöbben az Árpád házat jelölték meg, volt aki a Turul dinasztiát. Mindkettőt elfogadtam helyes válasznak, mindkettőért járt a pont. A történelemkönyvek és társadalomtudományi iratok legtöbbször Árpád-házat írnak dinasztiaként.  12. kérdés: ezt egyáltalán nem tartom félreérthetőnek, ellentétben a korábbi felvetéseiddel, ahol igazat is adtam.

  Mit ábrázol a kép? Egy tárgyat, erre vonatkozott a kérdés, hogy azt a tárgyat (rézmetszetet) ki készítette, mikor és hol?  Végül nagyon szépen köszönöm Ördöginek, a dícséretet, tényleg nem volt egyszerű összehozni a kvízt és köszönöm szépen, hogy elfogadjátok a helyes válaszokat.


  Itt köszönöm meg a játékon való részvételt, a rengeteg helyes választ és jó pályázatot!


  Azt szerintem el kell fogadnunk, amit Ophaniel is írt, hogy a történelem (a miénk is) sokszínű és változó. Sajnos nem tud leülni egy szobába két történész aki egy történelmi kort, eseményt ugyan úgy értelmezne, írna le, mesélne el az utókornak.

  download.php?file=20191207v00rtsk74.jpeg+


  "Mit életed során teszel, az örökkévalóban visszhangzik"

 • Sziasztok :D

  Írtam én is egy verset :D nem azért , hogy versenybe szálljak, csak tetszett a kihívás és rögtönöztem egyet :D remélem nagyon sok vers kerül majd be a versenybe ! :)

 • Sziasztok ! Jelezni szeretném, hogy mivel csak az én művem érkezett a felhívásra ezért eltekintek a nyereménytől. Nem lenne fair :) Köszönöm a lehetőséget. Remélem máskor azért aktívabbak lesznek és lesz miért és mire szavazni.

  További szép napot mindenkinek !

 • Szép napot!


  Scipio! Régóta ismerjük egymást -több éve és voltak nézeteltéréseink-. Ami biztos, mindig fair játékos voltál, vagy és tudom, hogy leszel is. Meg lett hirdetve egy verseny , annak végeztével pedig jár a jutalom, függetlenül az abban résztvevők számától! Kérem a teamet, hogy hagyja figyelmen kívül Scipio írását. Köszönöm!  ordogi s18

 • +200% TP az aréna harcokért-a támadónak- vagyis nekem,de folyamatosan ennyit kapok,ez azért rendesen ki van számolva :D


  -Crassus- gazdagabb lett 1 tapasztalattal. jó esetben 2 :D ,de az már jó eset :D


  Áthelyeztem.

  Shaiyla

  :thumbup:"Ha egyedül találod magad, zöld mezőkön lovagolva a tűző napon, ne aggódj! Az az Elysium, és már meghaltál!":thumbup:

 • Szia Crasuss! a +200% TP arenaban sajnos csak szerveren belul mukodik,tehat ha provinciaban harcolsz oda mar nem ervenyes....mar sokan panaszkodtak,es kertek a fejlesztoket meg a regi nemet es angol forumokon hogy igy semmi ertelme hisz szinte mindenki csak provinciban harcol!

 • Sziasztok ! Jelezni szeretném, hogy mivel csak az én művem érkezett a felhívásra ezért eltekintek a nyereménytől. Nem lenne fair :) Köszönöm a lehetőséget. Remélem máskor azért aktívabbak lesznek és lesz miért és mire szavazni.

  További szép napot mindenkinek !  Add nekem hidd el az nagyon fair lenne.

  :D

 • Sziasztok!


  Egy újabb csodálatos elvileg tekercs találós napon vagyunk túl.

  Az egész napot lent töltöttem dis páter bácsinál,hátha nekem is kedvez a szerencse és megszán valami új dologgal.

  Hát nem így lett sajnos most se,de kaptam Amuliust,amazonokat és egy BOLDOGTALANSÁGOT..ami tükrözi a kedvemet ezek a csodálatos ámde számomra semmit nem érő talált tekercsek miatt.

  Csupán érdekelne ha ezek az új tekercsek csak és kizárólag dis páter bácsis alvilágból szerezhetőek be,akkor mégis minek kaphatunk régi és semmit nem érő tekercseket is?

  Egész napra 3! tekercs és ezért van event?? Ezért rohadtam a játék előtt és dobtam ki megint nem kevés magyar forintot? :D

  Szánalom és vicc de komolyan...


  Áthelyeztem.

  Shaiyla

 • Őszintén örülök neki hogy itt nálunk is ilyen népszerű lett a labdás játék. :) Szuperek vagytok.

  Elárulnátok mi az ami miatt megtetszett nektek?

  Csak hogy a jövőben mikben gondolkodjunk esetleg ;)

 • Én azért híresztelem mindenkinek, hogy legyen rendesen munkája azoknak akik ezt a végén összeszámolják... (Hiszen én alapvetően gonosz vagyok) HaHaHahAH (gonosz kacaj)

 • Zaltimo... De rossz vagy.

  Megnyugtatlak teljesen nyugodtak vagyunk és szuper jól állunk. :P Szóval jöhet még 5x ennyi oldal. Döntsük meg az inernational részen született oldalak számát!

  *ezt a nagyképű kijelentésemet még lehet megbánom HAHA*

 • Szép napot!


  Délelőtt, jóval a határidő lejárta előtt sikerült a Rajna eventet befejezni. Ez is egy örömteli hír, de nem ez az igazi hír. s18 -as szerveren ilyen még nem fordult elő: az első hullámban 26 játékos, a másodikban, 7, a harmadikban 7, a negyedikben 3 játékos végzett az első helyen. Ki tudja mi történhetett?


  ordogi s18

 • A labda dobalos eventre reagalva:


  Eloszor is orulok hogy a nemzetkozi oldal utan, ide is athoztatok, egy kis aktivitast szult! Viszont en annyiban nehezitettem volna a dolgon, hogy ha az elottem labdat dobo jatekos bizonyos szinu labdat dobott, en azt nem dobhatom vissza neki, igy is lassitva a reakcio idot es azt hogy gep modjara ugyan azt a szinu ladbat dobja valaki ket napon keresztul....a masik dolog, szerintem izgalmasabb lett volna ez a jatek ha nem latom ki milyen szinu labdabol hanyat dobott! (persze ertem hogy ez nektek volt konnyebbseg) de akkor is azt mondom hogy izgalmasabb lett volna, ugy dobalozni hogy nem latom az elottem dobalo szineinek szamat ;).  De azert koszi a jatekot!

 • Köszi az észrevételek! Feltétlen át fogjuk gondolni ezeket. :) Személy szerint tetszenek is ezek a javaslatok.

  Majd a legközelebbi eventnél... ami előtt mi is veszünk egy jó nagy lélegzetet mert szerintem őszintén senki sem számított ennyi posztra. :D

 • sziasztok !


  gondoltam reagálok erre az egyérelmű célzásra amit kedves román kollégánk ír a magyar fórumon.


  " ugyan azt a szinu ladbat dobja valaki ket napon keresztul." Gondoltam , ha már mindenképpen célozgatni kell akkor én arra a javaslatra célozgatnék , hogy mi lenne ha legalább annyira tisztelnénk egymást és a magyar fórumot, hogy ha már nem angolul írunk akkor legalább ékezetet használjunk.  Nincs köze egymás tiszteléséhez vagy nem tiszteléséhez annak, hogy valaki ékezettel vagy ékezet nélkül ír. Mindenkinek a javaslatát örömmel fogadjuk. Kérlek, egy hozzászólás elküldése előtt legközelebb gondold át, hogy hasznos-e bárkinek, amit írsz. - Potroha

 • Sziasztok!

  Ezzel a hétvégi eventtel kapcsolatban lenne észrevételem:


  Kedves Játékosok!


  2018. október 27 - 28. között a következő bónuszok lesznek aktiválva egy mikroevent keretében:

  • 20%-kal kevesebb arany költség az Alkimistánál, Fegyverkovácsnál, Vegyeskereskedőnél és Páncélkovácsnál.
  • 150%-kal több tapasztalati pont az arénában.

  Jó játékot kívánunk!

  A Gladiatus csapat


  Lehet, hogy elavult már ez a két "kedvezmény, vagy bónusz" és változtatni kellene rajta?

  Pl. 20%-kal kevesebb arany költség: Constantius Vassapka az átkozott, szint 143, színe: narancs, Értéke: 12825, 99 rubin. Ezt ki tudnám venni 2-3k arannyal olcsóbban, és semmire nem mennék vele.
  Ha találnék egy rubin nélküli tárgyat, amit érdemes lenne kivenni, legyen 100k az értéke, akkor 20k-t nyernék, ami ezen a szinten (139-es vagyok) nem sok minden.

  150% TP az arénában: S2, 36 ellenfél elérhető 15 szintes távolságban, 12 barátlistás, vagy csapattárs, 11 inaktív. Maradt 13 db játékos, akit lehetne ütni 5-ször 1 nap. 65 ütés. 1-3 tp 1 ütés, szorozva 1.5, nem sokat oszt vagy szoroz.

  Röviden ennyit szerettem volna. További szép napot! :)

  Üdv.

  Cornelius
  S2