Posts by Edwin

Darovanie herných účtov je úkon, ktorého sa herná obsluha žiadnym spôsobom nezúčastňuje. Hráč sám rozhoduje akým spôsobom a komu účet daruje. Herná obsluha nezodpovedá za škody spôsobené pri darovaní účtov.

Účet je možné len darovať. Ponúkanie alebo predaj herných účtov je porušením pravidiel hry. Inak sa na darovaný účet vzťahujú pravidlá ako na každý iný účet.

Ahoj

Verím, že je to pre teba nepríjemná situácia, no cez fórum ti nedokážeme pomôcť.

Je potrebné, aby si vytvoril tiket prostredníctvom Podpory hry.

Priamo v hre v hornom panely klikneš na Pomoc - kontaktovať podporu - platby

Následne už len vyplníš potrebné údaje a do tela správy podrobne popíšeš svoj problém v anglickom alebo nemeckom jazyku.

V prípade akýchkoľvek nejasností prosím písať cez podporu a nie na fórum.

V samotnej hre je asi najväčšia zmena to, že pridali podsvetie a možnosť vyrábať vlastnú výstroj.

Podsvetie podľa mňa hru zachránilo, mňa by to už bez neho ani nebavilo hrať.

Čo sa týka výroby predmetov, tam pribudla vyhňa na výrobu vecí, pec na ich tavenie a horreum, kde si môžeš odkladať suroviny, ktoré sa používajú na výrobu. Hru to určite oživilo a urobilo zaujímavejšou, no súčasne pribudla aj jedna dosť otravná vec, ktorou je opotrebenie predmetov, ktoré treba často opravovať. Dodnes nerozumiem aký zmysel to má.

Výroba predmetov hru oživila, ako som už napísal, no súčasne spôsobila veľký neduh, keďže takmer každý hráč má komplet veci v červenej kvalite a tým pádom blokovanie a kritický zásah na 50%, vďaka čomu sa z arény stala lotéria.

Tiež začína pribúdať hráčov, ktorí majú napríklad na úrovni 110 ukuté zbrane do turmy level 140. A skús proti takým hráčom hrať. Nie je to zatiaľ veľký problém, ale ak bude takýchto hráčov pribúdať, bude to veselé.

Spájanie serverov hra potrebovala... No nerozumiem, prečo nás, napríklad na s62 spojili s krajinami, s ktorými si absolútne nerozumieme a sme tam ako cudzinci. Server je na prasknutie, no v podstate tam nikto nie je, taký mám z toho pocit... Keby nás spojili s českým serverom, to by bolo bývalo ďaleko lepšie. Spoznali by sme nových hráčov, našli si kamarátov.

Ten, kto navrhoval súboje v aréne pred viac ako 10 rokmi nepredpokladal, že budú proti sebe bojovať vymaxované postavy s červenými vecami.

V tomto vidím problém ja. Blokovanie 50%, kritický zásah na 50%, šanca na zásah 50%... A to všetko v rámci iba 10 kôl.

Čo iné z toho môže vzniknúť, než lotéria?

Súčasne musím dodať, že ak ti príde kutie predmetov zbytočné alebo nebodaj aj posilnenia, môžeš skúsiť mesiac hrať len s tým, čo nájdeš na výpravách a som zvedavý, či budeš v aréne rovnako úspešný ako teraz... Takže to kutie nejaký zmysel má.

Chápem, že ťa výsledok súboja nahneval. No nič sa s tým nedá robiť. Snáď sa na teba šťastie usmeje a pomôže naopak tebe vyhrať súboje nad silnejšími.

Kde to Horreu je? ... To mi nějak ušlo, že by se tam dali kupovat suroviny

Netuším ako je u vás preložené slovo Horreum, no nachádza sa hneď pod opravovňou v zozname.

Keď otvoríš horreum, sú tam zoradené suroviny. Pri každej surovine je 5 šípok. Zelená, modrá, ružová (fialová?), oranžová a červená.

Ak chceš premeniť oranžové suroviny na červenú, klikni na červenú šípku. Za pár rubínov premeníš 10 oranžových surovín na jednu červenú. Myslím, že na to prídeš, je to jednoduché.

Pri premene na ružové suroviny je to bez rubínov. Na oranžové a na červené už s rubínmi.

Odporúčam narýchlo preletieť aj sekciu Tipy a informácie do hry. Nájdeš tam veľa užitočných vecí. Tiež je tam napísané ako možno ukuť predmety tak, aby si ušetril čo najviac surovín.

Ahoj

Morituri to vystihol. Bez ohľadu na to však môžem napísať zopár slov s tvojim návrhom.

Tvoj prvý nápad by určite hráčov potešil, no iba krátkodobo. Našli by sa špekulanti, ktorí by si založili hneď niekoľko účtov a získané suroviny následne presúvali na svoj hlavný účet.

Treba si uvedomiť, že na pôvodných serveroch sú hráči, ktorí hrajú hru možno aj 10 rokov. Hrali "donedávna" bez prístupu do podsvetia či vyhne. Potom prišli speed servery x5. Tam sa hráči za dva roky dostali ďalej než iní za 10 rokov. Aby toho nebolo málo, tak títo "veteráni" dostávajú denne desiatky útokov od hráčov z nových serverov. Majú toho plné zuby, mnohí prestali hrať úplne alebo sa len občas prihlásia. Takéto hromadné obdarovanie hráčov na všetkých serverov by ich už podľa mňa definitívne dorazilo.

Treba sa jednoducho viac snažiť, myslieť dopredu. Niekoľkokrát som ľudí varoval, aby nehrali na nových serveroch. Lenže nedajú si povedať. Hráči sú roztrúsení kade tade, potom sa hnevajú, že si nemajú s kým baliť. Volajú po spájaní serverov. No pýtam sa, načo by to tvorcovia hry robili, keď najväčšie zisky sú z tých čerstvo otvorených?

Druhý nápad mi príde ako už úplná pohroma a koniec hry. Už by to nebolo o ničom inom len o tom, kto dá do hry viac peňazí. Kupovanie surovín za rubíny však vlastne existuje v Horreu, aj keď je to značne obmedzené.

Ako napísal Zek, treba si prečítať základy, určite tam nájdeš veľa zaujímavých informácií.

Môžem však v skratke odpovedať na tvoje otázky

1.) Nie, na tvojej úrovni nemá zmysel taviť a ani vyrábať veci. Sústreď všetky svoje sily, aby si išiel čo najrýchlejšie s úrovňou nahor. Vyrábať veci odporúčam od úrovne okolo 90, kde si môžeš vyrobiť kombináciu Lucius atentátu, Lucius delikátnosti, Táliths samoty a nejakú zbraň Antonius, Gaius alebo Ichorus atentátu. Treba sledovať súperov, učiť sa od silnejších. Časom sa do toho dostaneš.

2.) Najpoužívanejšie návody pre úrovne okolo 90 sú Gaius, Antonius a Lucius. Pre liečiteľa Vergilius, prípadne Marcus. Prípony sú v ich kombinácií najmä delikátnosti a atentátu. Návod utrpenia je tiež veľmi užitočný.

Mimoriadne dôležité je správne chápať jednotlivým atribútom a výstroj voliť tak, aby si z nej získal čo najviac.

3.) Keď si prečítaš príručky, zistíš, že inteligencia je momentálne veľmi dôležitá a naopak charizma už nie je taká dôležitá ako kedysi. Vidím, že inteligenciu máš nízku, preto ju treba dotrénovať. K tvojej výstroji sa vyjadriť neviem, keďže neovládam prípony návodov v českom jazyku. Myslím si však, že to máš na svoj level slušné.

Výstroj by som volil na hlavnú postavu tak, aby som mal plnú zručnosť, obratnosť, charizmu a inteligenciu. Nie vždy sa to dá, ale je to o kompromisoch. Ďalej by som išiel po zranení, teda poškodení. A ak by daná vec mala aj kritický zásah, či blokovanie, bolo by to ešte lepšie.

Liečiteľ - veľmi jednoducho - liečenie a rýchle liečenie + nejaká obratnosť

Útočníci v turme - zranenie, zručnosť najvyššia priorita a potom sila, charizma a kritický zásah. Najlepší je Samnit.

Obranca v turme - blokovanie, obratnosť, inteligencia, brnenie...

To len tak veľmi jednoducho. Ak by si mal akékoľvek otázky, kľudne sa pýtaj.

Ahoj

Už to ničomu nepomôže, no v minulosti som viacnásobne upozorňoval hráčov, aby sa nenechali nalákať na nové servery. Scenár je totižto rovnaký - nadmerná aktivita v začiatkoch nového servera a početné konflikty medzi hráčmi. Následne prichádza úpadok servera a neskôr aj stav, kedy si hráč nemá ani s kým zabaliť.

Nové servery budú stále pribúdať, kým si toto hráči neuvedomia.

Na tvojom mieste by som dával všetko zlato do banky. Ak máš tréning plný, už aj tak nie je možné zlato akýmkoľvek spôsobom využiť. Nástroje, či suroviny aj tak nie je od koho kúpiť...

Ja som napríklad prestal hrať žaláre. A výpravy nehrám už tiež dlhšiu dobu. Mám tak oveľa menej roboty s predávaním nepotrebných vecí.

Účet môže obsahovať viacero herných postáv. Nedá sa však darovať len jednu z týchto postáv. Ak sa niekto rozhodne darovať svoj účet, musí ti darovať všetky postavy, ktoré sa na hernom účte nachádzajú.

Ak má tvoj kamarát na účte len jednu postavu, toto ide mimo vás a nemusíte to riešiť. Ak sa však rozhodneš, že si jeho a svoju postavu prepojíš (budeš na prihlasovanie používať rovnaký mail), už nebude možné v budúcnosti darovať tieto postavy jednotlivo. Budeš musieť darovať obidve + všetky postavy, ktoré si na danom účte vytvoríš.

Je to ťažké na pochopenie, ja viem.

Keď budeš v podsvetí (je úplne jedno aké) sleduj si úlohy v Pantheóne. Z týchto úloh padajú predmety s príponami z podsvetia. Ak dáš na seba šupinové brnenie skalného hneva a posilnenie Tajné znalosti starovekých, bude to celkom rýchle a nájdeš zaujímavé veci.

Sem tam býva akcia, kedy sa znižuje čakanie na novú úlohu a vtedy môžeš klikať a obnovovať úlohy zadarmo každú sekundu. Predmety si odlož a cez akciu daj taviť.

Veľa šťastia.

Nemáš pravdu.

Tvoje príspevky boli vymazané preto, lebo si písal mimo tému.

A druhá vec - normálne servery nemajú "x let" náskok. Podsvetie bolo prvýkrát uvedené 21.4.2016, čo znamená, že dovtedy hráči hrali bez kostýmov a bez podsvetia.

Pokiaľ viem, speed server 21 s rýchlosťou x5 bol založený u nás 2.11.2018. Teda rozdiel je 925 dní. Áno, o 2 roky dlhšie si mohli užiť hráči z normálnych serverov podsvetie. To je však rozdiel, ktorý hráč na speed x5 prekoná za 925/5=185 dní.

Takže už ste len stále vo výhode, ktorá sa bude len zväčšovať.

A teraz si to všetko daj deleno 5 a zistíš, že na normálnom serveri by si vytavil jeden jediný návod :D

Nerozumiem ako ti pomôže lúpežnícky oblek. Iné by bolo, keby sme sa rozprávali o tavení oranžových vecí za čias, kedy boli zadarmo v peci len dve miesta. Hráči mali preplnené batohy oranžovými vecami, ktoré nestíhali taviť. A ten týždeň počas karnevalu, kedy človek fakt v kuse tavil so zlodejským kostýmom a ďalšie dva týždne predtým na seba hádzal tekvice mohli urobiť ozaj zásadnú zmenu.

Avšak teraz sa rozprávame o získavaní návodov, o ktoré sa zrejme pokúšame len počas akcií, kedy je zvýšená šanca na ich získanie z tavenia, ktoré trvajú iba jeden deň. A to ešte musíš mať obrovské šťastie, že zrovna cez akciu na tavenie je karneval. Takže pre mňa bezpredmetný argument.

Poďme však na vec a poviem ti presne, v čom všetkom má hráč na speed serveri výhody oproti normálnym serverom:

• jednoduchá matematika - za ten istý čas ako napadnem ja jeho raz, môže on mňa 5x
    • nemusia mať Centúrio, aby si mohli zahrať hru - čakať 15 minút na výpravu je neúnosné, kým 5 minút je tak ideálne popri práci
    • posilnenia a Centúrio trvajú rovnako dlho ako nám, no pritom vy dokážete s nákladmi 100 rubínov prejsť rovnaký počet úrovní ako človek na normálnom serveri, ktorého by to stálo 500 rubínov
    • všetky časovo ohraničené akcie trvajú u vás 5x dlhšie ako u nás - karnevaly, eventy na tavenie, nájdenie surovín, návodov, nástrojov, ...
    • môžete využiť čas v svoj prospech - predbehnúť silného hráča a potom ho porážať ak budete mať o 10 úrovní viac

A myslím, že keby som si pospomínal a popýtal sa hráčov, ten zoznam by bol ďaleko dlhší. Mojim cieľom nie je vyvolávať hádky a sťažovať sa, píšem len svoje postrehy.

No a potom sa môžeme čudovať, prečo sa táto hra uberá takým smerom a prečo máme každý mesiac nový speed server

Raz vás však ten smiech prejde, keď zostanete v hre sami

Majú aj iné zvýhodnenia, no ak hrajú na prázdnych serveroch, neznamená to podľa mňa nič. Hráč zo s4 má oveľa lepšie podmienky ako oni.

Na druhú stranu servery s17 a s21, kde je aktivita ako taká, tí hráči majú oproti s4 obrovské výhody.

No tak moment

Ty roztavíš za akciu 5x viac vecí, ako roztavím ja

Kto je teda vo výhode? Aby to bolo fér, vaša akcia na tavenie by mala trvať miesto jedného dňa menej ako 5 hodín. By som si pozrel koľkí z vás by mali tie návody.

Speed servery nemali byť nikdy pustené k normálnym serverom. Pokazilo to celú hru.

Zverejňujem svoje štatistiky počas hrania s prvým kostýmom farebne podľa kvality

Úroveň: počas hrania 111/112

Server: 4

Celkový počet výprav: 212

Z toho normálne výpravy: 115

Z toho púšť hrôzy: 97

Počet ružových predmetov: dračia šupina, Antonius rukavice, kuprit, Silvanius utrpenia, Lepidus sandále, Zvitok, Caldus amulet, znak kameňa, banány, Aurelius štít, znak kameňa,

Počet oranžových predmetov: dračia šupina, zvitok, koža

Počet červených predmetov: Oranžový prach

Počet tekvíc: 20ks

Teda 11 ružových, 3 oranžové a 1 červené

Moja otázka je: Naozaj si myslíš, že som moju výstroj ukul z toho, čo mi popadalo?