Posts by Potroha

  Lobby - GyIK


  Mi az a Lobby?
  A Lobby az új felhasználói fiók menedzselési rendszerünk a felhasználói oldalon. Ennyi az egész!


  Továbbra is bejelentkezhetek majd a nevemmel?

  Nem, mielőtt a lobby elérhetővé válik nektek, megváltoztatjuk a bejelentkezési folyamatot. A jövőben az e-mail címetekkel vagy a Facebook azonosítótok segítségével jelentkezhettek be.  Elnevezések


  Játékos fiók:
  Eddig a fiókokat az egyes játék világokban egyszerűen csak fiókoknak hívtuk, de most az egyértelműség kedvéért játékos fiókként fogunk rájuk hivatkozni. Így egységesebb, és segít különbséget tenni a játékos fiókok és a Lobby fiókok között.  Lobby fiók:

  A Lobby fiók a fő fiókotok, amivel bejelentkeztek a Lobbyba, ahonnan elérhető az összes játékos fiókotok. Épp ezért fontos, hogy biztonságban tartsátok a Lobby fiókotok adatait, és ne osszátok meg őket senkivel.

  Lesz más lehetőség is bejelentkezni külön csak egy játékos fiókba?

  Ezentúl csak a Lobbyn keresztül tudjátok elérni a játékos fiókjaitokat.  Hogyan tárolja majd a Lobby az összes Gladiatus fiókom?

  Ha megérkezik ez a fejlesztés, az összes Gladiatus fiókotok, mely azonos e-mail címmel és jelszóval rendelkezik, összevonásra kerül egy Lobby fiókba.


  Hogyan vonhatok össze további játékos fiókokat ugyanabba a Lobby fiókba?

  Ha több játékos fiókotok van ugyanazzal az e-mail címmel, de különböző jelszóval, akkor ebben az esetben létrejön egy Lobby fiók, amikor beléptek az első játékos fiókotokba. Ezután, ha megpróbáltok bejelentkezni egy másik játékos fiókba, amihez ugyanaz az e-mail cím, de különböző jelszó tartozik, akkor "hibás belépési adatok" hibaüzenetet kaptok. Ebben az esetben kérjük használjátok az elfelejtett jelszó funkciót az összes játékos fiókotokhoz, ami ahhoz az e-mail címhez tartozik. Ha a jelszó megváltoztatásra került, akkor mivel már ugyanaz az e-mail cím és jelszó tartozik a játékos fiókokhoz, ugyanannak a Lobby fióknak lesznek a részei.


  Megjegyzés: Nem szükséges új/különböző jelszót használnotok az elfelejtett jelszó funkció használatakor. Használhatjátok azt a jelszót is, ami a Lobby fiókotok jelszava.  Van egy Lobby/Játékos fiókom egy másik e-mail címmel, hozzácsatolhatom a már létező Lobby fiókomhoz?

  Az első Lobby verzióban nem lesz lehetőség Lobby fiókok összevonására, ugyanakkor tervezzük ennek a lehetővé tételét jövőbeli verziókban. Ha azelőtt bejelentkeztek a játékos fiókotokba, MIELŐTT a Lobby aktiválásra kerül, még meg tudjátok változtatni a játékos fiókjaitok e-mail címeit ugyanarra az e-mail címre, így egy Lobby fiókotok lesz az összes játékos fiókotoknak.


  Csak egyetlen közösségen belül kerülnek összevonásra a játékos fiókjaim?

  Nem, összegyűjtésre kerül az összes létező játékos fiókotok minden Gladiatus közösségből és minden nyelvű verzióból, ahol ugyanazt az e-mail címet és jelszavat használjátok.


  Milyen nyelvű lesz a Lobby fiókom?

  Egyelőre a Lobby fiókhoz nem tartozik nyelv. A Lobby nyelve attól függ, hogy milyen nyelvű közösségben próbáltatok bejelentkezni. Például, ha a hu.gladiatus.gameforge.com címet nyitjátok meg, akkor a Lobby magyarul fog megjelenni.  Megváltoztathatom a Lobby nyelvét?

  Igen. Ezt megtehetitek, ha a böngésződben annak a közösségnek az oldalát nyitjátok meg, amilyen nyelvet használni szeretnétek. Például, ha spanyolul szeretnétek játszani, akkor az es.gladiatus.gameforge.com oldalt kell megnyitnotok.  Hol lesznek most a játékos fiókjaim?

  A Lobby fiókba való bejelentkezés után, a Lobby kezdőoldalt fogjátok látni. A "Játssz" gombbal beléptek magába a Lobbyba, és látni fogjátok a játékos fiókjaitok listáját. Az "utoljára játszott" gomb rögtön abba a játék világba visz, amelyben utoljára játszottatok.  Az első Lobby verzióban a "Fiókjaid" rész az alábbi információkat fogja mutatni minden játékos fiókról:

  • Provincia (szerver)
  • Ország zászlója
  • Sebesség
  • Nicknév
  • Gomb a játék indításához

  A játékos fiókok sorrendje az aktivitásuktól függ. Az a játékos fiók kerül a lista elejére, amivel legutóbb játszottatok.  Hogyan regisztrálhatok új szerverekre?

  A "Fiókjaid" rész alatt találtok egy "Játék kezdése új szerveren" részt, ahol megtaláljátok a 4 legújabb szervert. Ha az összeset szeretnétek látni, csak kattintsatok a "mutasd mindet" gombra, ahol a nyelvet is változtathatjátok. Mindkét lista az alábbi információkat tartalmazza:

  • Provincia (szerver)
  • Ország zászlója
  • Kategória
  • Milyen régóta indult a szerver
  • Gomb a játék indításához

  Játszhatok párhuzamosan több játékos fiókkal, amik ugyanahhoz a Lobby fiókhoz tartoznak?

  Igen. Minden játékos fiók új ablakban fog megnyílni, a Lobby fiókokhoz tartozó fül pedig nyitva marad.

  Gladiátorok!

  Hamarosan hozzáférhettek a lobby-hoz minden jövőbeli dicsőséges győzelmetekhez Rómában. A következő előnyök várnak rátok:

  • Azonosító áttekintés: Hozzájuttok a frissítések és események minden fontos részletéhez, valamint területhez az olyan események részére, mint szerverindítások és évfordulók.
  • Nyílegyenesen a játékba: Egyetlen kattintással hozzáfértek valamennyi azonosítótok áttekintéséhez, vagy rögtön visszaléphettek az utoljára játszott játékotokba.
  • További világok: A játéksávon láthatjátok azokat a böngészős játékokat, melyek a lobby-hoz vannak rendelve – garantált a gyors belépés!
  • Belépésetek: A jövőben Facebook azonosítótok használatával is be tudtok majd jelentkezni.


  Éljetek a mának – hadd zengjen az aréna!

  A Gladiatus csapat

  Szia Szej93,


  sajnos azt kell mondanom, hogy nem várható visszajelzés erről. Ha az illetékes munkatárs úgy gondolja, hogy ez egy hiba lehet, akkor kivizsgáltatja, és ha tényleg hibásan működik valami, amit ki kell javítani, akkor döntenek a javításáról, és majd egyszer csak értesülhettek róla a változások jegyzékéből.


  Tudom, hogy ez elég szörnyűen hangzik, de sajnos nincs kapacitás minden játékos kérésének / kérdésének kivizsgálására és külön válaszüzenet írására. De nem gondolom, hogy ez valaha másképp működött volna, és ennek ellenére is a játék sok változáson és fejlesztésen esett át a kezdetekhez képest, és a hibák is kijavítódtak idővel.


  Sajnálom, ha csalódást kelt az írásom.


  Üdv,

  Szia Cornelius,


  sajnos nincsenek ilyen statisztikáink. A korábban közzétett adatok más adatok feldolgozása által készültek.


  A másik kérdéseddel kapcsolatban itt olvashatsz egy hosszabban kifejtett választ.


  sziasztok

  folytatnám az előző posztot ha szabad... érdekelne arról is statisztika ,hogy az alvilag (1,2,3) mitől ,mióta lett bugosabb ,vagy legalabb is annyira kesze-kusza végkimenetelű , mint aréna vagy a ct. Apolló áldás es 10rubin kell minimum a könnyűhöz 10ből 6x legalább...

  Szia tomisch,


  nem tudunk arról, hogy változás történt volna ennek a működésében. Egy hasonló kérdésre itt olvashatsz egy részletesebben kifejtett választ.

  Játszani öröm, és mindenki más játékban tudja megtalálni a saját szórakozását. Nem szép dolog, ha ezt nem tartod tiszteletben. Különösképpen, hogy - ha jól gondolom - Te is sokáig játszottad ezt a játékot.


  Velem is gyakran megesett az évek során, hogy egy játékot meguntam, ezért nem játszottam vele tovább, hanem kipróbáltam egy másikat. De sosem éreztem késztetést arra, hogy a fórumon piszkáljam azokat, akik szeretik még azt a játékot. :thumbdown:

  Szia Trax_01,


  kérlek engedd meg, hogy én válaszoljak.


  Az alvilág egy olyan funkció, ami a magas szintű játékosok számára elérhető. Ez azt jelenti, hogy aki odáig eljut, már viszonylag hosszú ideje használja ezt az alapvetően ingyenes szolgáltatást.


  Most tekintsünk el attól, hogy a rubin találására a játékban is van lehetőség, illetve versenyeken is lehet nyerni. Ha jól számolom, akkor 10 rubin körülbelül 120 forintba kerül, ha valaki egy kedvező csomagot vásárol. Ez kevesebb, mint egy reggeli kávé vagy egy péksütemény ára. Az emberek gyakran ennél sokkal több pénzt áldoznak a hobbijaikra.


  Ezzel szemben egy ilyen online játék fenntartása nem olcsó mulatság. Fizetni kell az üzemeltetési költségeket, illetve mindenkinek a bérét, aki a játékkal foglalkozik, legyen az rendszergazda, termék igazgató, community manager, marketinges, jogász, stb.


  Ennek ellenére mégis megvan a lehetőséged, hogy ingyen használhasd a játékot, de ebben az esetben persze a játékmenet nehezebb.


  Hogy a kérdésre válaszoljak, az én személyes véleményem, hogy ez így teljesen rendben van. Ez egy üzleti modell, az ingyenes játékok így működnek, és termelnek bevételt. Remélem, sikerült rávilágítanom néhány dologra, és így jobban megérted a másik oldalt is.

  Kedves Közösség!


  A holnapra tervezett karbantartást technikai okokból el kell halasztanunk. Így emiatt a következő karbantartásra május 23-án (csütörtökön), 10:00 óra körül kerül sor.


  A Gladiatus Csapat

  Sikerült végre belehallgatnom az idei Eurovision dalokba.


  Eddig San Marino


  és Spanyolország


  produkciója nyerte el a tetszésem legjobban.


  De lehet, hogy kihagytam valamit, vagy valami jobban megtetszik a döntőben. Addigra mindig szoktak kicsit csiszolódni, és a látvány sem mindegy. ^^

  A tekercs találására +10% esély van a mikroevent leírása szerint, és nem pedig 10%. Ez számomra azt jelenti, hogy az alapértelmezettnél (ami ismeretlen) 10%-kal több, nem pedig azt, hogy átlagosan minden tízből egyszer tekercset dob.


  Szerk.: A leírások alapján könnyen elképzelhető, hogy tévedek. ^^ Utánakérdezek.

  köszi a választ, akkor ezek szerint nincs hivatalos infó, arra mennyi időn belül érkezik válasz egy adott időpontra leadott kérdésről? Várok tovább... Köszi

  Nem, nincs ilyen, minden jegyet olyan gyorsan válaszolunk meg, ahogy csak tudunk. Lehetne magunknak kitalálni valamiféle határidőt, amit indokolt esetben kétszer meghosszabbíthatunk, aztán jól megbüntetjük magunkat, ha nem sikerül betartani - mint ahogy általában a hivatalokban működik. De én ennek nem látnám értelmét és szükségét. ^^

  Quote from Valerius

  - mi változott konkrétan a 3.1.4. verzióban? esetleg képekkel is kisegíthettek, mert pl a voxban meghírdetett fejlesztés úgy tűnik, hogy elkerülte a figyelmemet

  Én megnéztem, és látom, hogy most már tudom szerkeszteni a saját hozzászólásaimat az egyesületi fórumon. Nálad ez nem működik? Kérlek, nyiss egy jegyet, ha továbbra sem látod a lehetőséget.

  Quote from Valerius

  - milyen változásokat, újdonságokat hozott a 3.1.5. verzió? mert sajnos a 3.1.5 verzió forradalmi újításai is elkerülhették a figyelmemet.

  Nem hozott forradalmi újításokat. :) A 3.1.5 verzióban néhány háttérbeli változtatás történt, amik nem érintették a játékmenetet.


  Quote from Valerius

  Igazából nem arra vagyok kíváncsi mit nem tudtok, és miről nem tájékoztatnak Titeket (amit pár percen belül meg tudnátok írni válaszként), ezért azt kérném hogy inkább pár nappal később válaszoljatok a kérdésekre, és ne a 100x leírt "nem-tudjuk" tartalmú tipus-választ adjátok

  Quote from Cornelius

  2017-ben sok minden be lett ígérve... mind a két részről (speed, normál szerverek) rengeteg panasz érkezik és nincs változás!!! Mikorra várható előrelépés illetve várható-e bármi azokból a beígért dolgokból?
  Mert a mostani változások, frissítéseknek semmi köze, a beígért újításokhoz!!!

  Köszönöm előre is válaszokat!


  Az nem úgy működik, hogy mi megmondjuk a Portfólió Menedzsernek, hogy mikor adjon ki hivatalos közleményt a játékkal kapcsolatban. Annyit tudok tenni, hogy ismételten jelzem, hogy a felhasználók részéről komoly igény van a tájékoztatásra a jövőbeli tervekre vonatkozólag.


  Quote from Cornelius

  Ekkor nyitottam jegyet:2019-03-04 19:17:41

  A jegyet kezelte: CoMa.

  Mikorra várható válasz?

  Nem tudom. Elképzelhető, hogy túl nehezet kérdeztél, és Neki is utána kell járnia a válasznak, vagy másoktól információt beszereznie, és ezért kell a megszokottnál tovább várnod a válaszra? :)

  Szia -Crassus-,


  ez a reklám elvileg csak néhány óránként egyszer jelenik meg. Én nem látok a Centurio leírásánál semmit, ami a reklámok megjelenésével kapcsolatos volna.

  Nekem volna egy olyan kérdésem,hogy a mostani keresztrejtvény versenyen kapott kuponokat mikor kapjuk meg és hogy a nyeremények milyen időintervallumban szokott eljutni a játékosokhoz. Ebben bele értem hogy nem csak ez a dolguk a moderátoroknak de kb. ez mennyi időt vesz igénybe?

  Köszönjük a kérdést!


  Ez a folyamat még több emberen is keresztül megy azután, hogy a verseny lebonyolításáért és értékeléséért felelős csapattagok meghatározták a verseny nyerteseit. Tehát sajnos az a helyzet, hogy az időtartam függhet szabadságoktól, német szünnapoktól, aktuális munkamennyiségtől, hétvégéktől, a levegő páratartalmától...


  Általánosságban a jutalmak kiosztása nem szokott tovább tartani, mint 1-2 hét a verseny lezárásától számítva.

  Hi,


  it seems there is a typo in the following text:

  Quote

  Követező pont: $variable

  Instead it should be: "Következő pont: $variable"


  It might have more than one occurrences.


  Thank you in advance.


  Best Regards,

  Potroha

  Images

  • hu_gl_next_action_point.jpg

  10x támadott egy napon. Még is, hogy?!

  Kérlek, nyiss nekünk erről egy jegyet, így meg fogjuk tudni erősíteni, hogy mi történt, és információkat kérni a fejlesztő csapattól, amennyiben szükséges.


  Quote from ordogi

  A tévedések elkerülése érdekében kérdezem,: az arénák - többes szám - a provinciára is vonatkozik, vagy megint fordítási hiba?

  Valóban helyesen csak aréna. Javítottuk a kiírást. Köszönjük szépen a jelzést!