Ministerstwo prawdy i propagandy widzę, że kasuje niewygodne treści bez słowa wyjaśnienia, bez słowa z regulaminu na jakiej podstawie i bez żadnej chociażby wiadomości wobec wszystkich osób, które tutaj wzięły udział w dyskusji... Metody rodem z Moskwy, obrzydliwe. Chyba pomęczę się i zgłoszę to gdzieś wyżej, bo to kpina w XXI wieku takie coś wyprawiać...
Posts by miki7776
-
-
Oleją cię, mieliśmy taki sam problem w gildii, wiele osób próbowało, ale administracja gry ma takie problemy graczy w poważaniu. Zero wsparcia w takiej sytuacji.
-
Display More
Patrząc na kierunek w jakim ta gra się rozwija niech to dziadostwo wyłączą jak najszybciej. Ludzie oczekują nowych wypraw/lochów/zwoi/przedmiotów a tutaj kompletnie nie widać nowości. Jakaś aktualizacja złotych skrzynek w ostatnim czasie. która sprawia, że wylosowanie kawałka stroju jest równoznaczna niemal z wygraniem w totka. Dodatkowo w ostatnim czasie mocno ograniczono zakup rubinów w tureckiej walucie. Jakiś nowy strój w przyszłości, który pewnie będzie wymagał ogromnego nakładu rubinów...
Inna sprawa to merge. Zamiast złączyć wszystkie prowincje wg prędkości zostając raptem 4 to powstaje mega rozdrobnienie. Fakt, że merge krótkoterminowo zawsze niesie korzyści bo to większa frekwencja ale preferuję grę na serwerze, gdzie są konkretni gracze a nie zlepek no-name graczy nie mających wielkiego pojęcia o grze poza odpaleniem programu nabijającego poziom. Aktualnie gram na prowincji z Litwinami, Serbami, Czarnogórcami będącymi w zdecydowanej większości (a te nacje raczej nie dominują w tej grze). Rynek jest zalewany przedmiotami niemającymi wartości, które kosztują niemało (jak choćby brązowe młotki liczone w milionach golda xD). Dlaczego nie stworzono 4ch prowincji x1, x2, x4 oraz x5 tylko złączono wg bliżej nieokreślonego wzoru? Godrownice GF nie dadzą rady? Tak mało płacimy, że serwery tego nie udźwigną?
Kolejny przykład to suport. Łezka za Michalusem, który był sprawiedliwy i spoglądał na logi a nie na nicki. Teraz jak widzę bany na konta, które klikają 2 dni ostatnie a te, które notorycznie od miesięcy 24/7 bez kary to tak jakoś.... I też kwestia narodowości na angielskich serwerach...
Przykro patrzeć ale Rzym upada z dnia na dzień

Tak za mało. Nie masz pojęcia ile osób wgl korzysta z opcji zakupu głupiego centuriona. Utrzymanie serwerów, ich obsługa to nie jest za darmo. Cud, że w ogóle GF nadal ten projekt utrzymuje, podobnie jak Bitefight. W tę grę gra już tylko garstka ludzi, dlatego są tworzone serwery międzynarodowe. To nie rok 2008, jak ta gra miała swoje złote lata, powstała masą bardziej współczesnych gier. Przeglądarkowe klikery poszły w odstawkę. Zobacz ile osób w ogóle jest GO, kiedyś administracja tej gry była bardzo rozbudowana, teraz to garstka osób się tym zajmuje, bo nikomu się już nie chce/nie opłaca. I zgadzam się, że przydałyby się nowe LOCHY i WYPRAWY, masz rację. Co do krytyki sposobu łączenia natomiast nie zgadzam się z Tobą, ponieważ wiem jak to wygląda z perspektywy "drugiej strony" i te działania są bardzo mocno uzasadnione i uzależnione od czystej ekonomii.
-
Witam wszystkich, zakładam temat do dyskusji wszystkich osób, które zostały przeniesione na nowy serwer po fuzji z dnia 23.10.2025. Zachęcam do dyskusji na temat łączenia gildii, współpracy, etc. Myślę, że panel do wspólnej dyskusji po tym łączeniu może być przydatny.
Na wstępie pytanie, kto chętny do dołączenia do gildii Legend Squad - kontakt z graczem HerrWitonator (top 1 z s57) zapraszamy do omówienia możliwości fuzji z inną gildią. Mamy bardzo mocno rozbudowaną infrastrukturę gildii, mały, ale aktywny skład, nie ma osób nieaktywnych, paki dobowe 24h, wzajemne wsparcie, dyskusje na czacie gildii o wszystkim, przyjazna atmosfera.

-
Witam, czy administracja gry planuje w najbliższym czasie łączenie serwerów?
Gram na s57, liczba aktywnych graczy walczących tam w rankingu jest tak śladowa, że poza jedną gildią, gdzie została garstka osób, praktycznie nikt nie gra... Sytuacja jest na tyle frustrująca, że w innych gildiach z uwagi na brak aktywnych graczy nie można liczyć nawet na paczkę, z tego powodu ludzie odchodzą z gry.
Pozdrawiam
-
Masz na myśli stosowanie wcześniej proxy?
edit//
widzę konkretnie nie odpowiesz, ale jeżeli masz to na myśl, że proxy używają tylko oszuści, to jesteś w błędzie... przydaje się do wielu spraw, m.in. do kupowania taniej gier online lub nawet premium na portale z serialami online. Poza tym po co mi proxy, skoro push jest full legal w gladiatusie?:D
Także rozumiem, że w głowie już tam łatkę mi przypiąłeś, ale mylnie. Poza tym co to za "profesjonalna" budowa serwisu płatności, skoro proxy wam zaburza cały system? amatorka, w żadnej innej grze online nie ma takiego problemu... no ale tak, gladiatus to już popularny był, teraz to już taka tibia dla dinozaurów i nikt w to nie inwestuje czasu, ani pieniędzy, tylko chce wyciągnąć ile jeszcze się da z projektu. Wszystko zrozumiałem, pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
-
Witam, dlaczego podczas "Rubinowego błogosławieństwa" nie ma możliwości dokonania płatności za zakupione tutaj waluty premium poza opcjami zagranicznymi?
Podczas zakupu rubinów w każdy inny dzień jest dostępna płatność przelewem/sms, tutaj są jedynie metody płatności za pośrednictwem różnych "portfeli online", z resztą większość z nich jest w Polsce niepopularna, poza paypal... Dziwne archaizmy tutaj występują, chyba zapomniano przy tym evencie o Polakach... z resztą jak zwykle.
Quote -
Obowiązywała zasada PUSH i przesyłanie,np. 100kk złota między postaciami było równoznaczne z banem, obecnie możesz kupić XXX złota na allegro i to jest legalne... nie wiem w jaką stronę zmierza ta gra, ale chyba coś poszło nie tak.
-
Witam,
Wróciłem do gladiatusa po kilku latach przerwy, to co mnie niesamowicie zaskoczyło po powrocie to zniesienie tzw. "pusha", tz. zasady regulaminu gry zabraniającej nielegalnie przelewać bez limitów złoto między postaciami. Proceder ten prowadził od zawsze do zaburzenia równowagi w grze i braku balansu między rywalizacją na arenie. Przykładowo postać A wydała na trening sumę 1kk złota na 20 poziomie, postać B wydała na tym samym poziomie 20kk, ponieważ zgodnie z obecnymi zasadami gry push jest LEGALNY, tz. nie jest karany w żaden sposób, jeżeli między kontami nie dochodzi do tzw. multikontowości, tj. dzielenia jednego adresu IP, to możemy przesyłać między postaciami bez żadnych kar i ograniczeń nielimitowane sumy złota. Do czego prowadzi zniesienie zasady pushu w regulaminie? Prowadzi to do ogromnych dysproporcji pomiędzy postaciami na tych samych poziomach, gdzie jako świetny przykład posłuży mi postać z S57 PL *snip* Zapoznaj sie z regulaminem forum! . Postać ma niemalże 30lvl w momencie dodawania tego postu. Wydane złot na trening to na 29 poziomie jedyne 41kk. Postać zakupiła za pomocą procederu zakupu złoto na *snip* Zapoznaj sie z regulaminem forum! (większość wydanego złota na trening i w ten sposób stała się nietykalna w swoim przedziale levelowym. Niegdyś takie wspomaganie kont było nielegalne, prowadziło do nałożenia bana na konto i niewiele osób podejmowało takie próby, ponieważ wiązało się to z jasnymi konsekwencjami. Obecnie firma GF dopuszcza LEGALNIE możliwość wspomagania kont przez inną postać na wyższym poziomie, tym samym zaburzając tym procederem kompletnie poziom zdrowej rywalizacji na arenach. Moje pytanie brzmi, dlaczego firma Gamefroge zniosła ten punkt regulaminu i co miała tym samym na celu? Czy klient, który wydaje realne pieniądze na zakup konta premium (Centuriona i innych płatnych dodatków za rubiny), nie ma szans w rywalizacji z graczami zakupującymi złoto na serwisie allegro.pl, ponieważ administracja poprzez zmiany zasad gry wspiera nielegalne boostowanie postaci?
Ps. Chciałbym dodać, że zasada "multikontowości" zawarta w regulaminie gry, to również paradoks, w czasach gdzie darmowe proxy umożliwia nam logowanie się do serwisów z różnych krajów i tym samym czerpanie z korzyści płynących z posiadania adresu IP przypisanego do danego kraju, ta zasada to jedna wielka fikcja. Administracja chyba zdaje sobie sprawę, że produkt jakim jest gladiatus.pl to produkt "z kartonu" i nie stara się już nawet w minimalnym stopniu zapewnić komfortu graczom w ramach zapewnienia uczciwej rywalizacji...Wnioski wyciągnijcie sami...
Moje powyżej zawarte opinie zamieszczam tutaj na podstawie ticketa jakiego skierowałem do supportu, na który otrzymałem taką oto odpowiedź od NIGHTMARE, GA gladiatus.
*snip* Wszelkie nieautoryzowane kopiowanie, ujawnianie lub rozpowszechnianie treści zawartych w tickecie jest surowo zabronione.
-
Nie martw się gameforge support nie raczy ci odpisać.
Właśnie widzę, tydzień wisi ticket i zero odpowiedzi... Tak źle za moich czasów tam nie było nigdy...
-
gra się zaczyna na 120 lvl'u wraz z klikaniem w Brytanii

Widzę, że koleżanka starego gladiatusa nigdy nie ogrywała... jeżeli dla Ciebie sensem gry jest tylko klikanie wypraw, to po co w grze jest system najemników i lochów? po 120 lvlu to po co ma się tych najemników, do klikania Dracolich'a do usranej śmierci? Zupełnie nie rozumiem Twojej logiki
-
Display More
Przeglądamy, jakby nie było, polubienia postów wskazują na to, że to czytamy..
Jakby co, gra się nie cofa. Jak coś zostaje wprowadzone to już zostaje.
Warto też nadmienić, jak ktoś z Administracji się już udziela, to podaje już konkrety.
Skoro tego nie ma, znaczy, że nic się nie pojawiło. Chociaż na niektóre odpowiedzi też czasem trzeba poczekać.
Ok, a więc czekamy na jakieś konkrety, obecnie gra kończy się na 120lvlu...
-
Zdecydowanie jestem za, ta gra potrzebuje uaktualnienia, nie tylko dla najwyższych lvli, ale i ogólnej poprawy grywalności, ponieważ moim skromnym (i nie tylko moim) zdaniem, system naprawy przedmiotów nie sprawdził się i zamiast uatrakcyjnić grę spowodował, że marnujemy czas na przeciąganie w tą i z powrotem przedmiotów do naprawy, nie ma to niczego na celu, co to wnosi do gry? Rozumiem surowce wykorzystywane do wykuwania/ ulepszania, ale system naprawy to nieporozumienie.
Czy ktoś z administracji przegląda to forum w ogóle? dostaniemy jakiś feedback?