Posts by OneLastKiss

hesap tatile alındığında tatil süresi bittiğinde yada tatil iptal edildiğinde 35 gün bekleme süresi olması anlamsız. (hadi tatil erken iptal edildiğinde ceza olarak diyelim 35 gün bekleme süresi veriliyor,ama tatil bittiğinde de 35 gün süre bekleniyor,kişi tatile aldıysa tatil ya kendi çıkartana kadar bitmesin,yada bittikten sonra 35 gün gibi anlamsız bir bekleme süresi olmasın)

Eski forumda önermiştim rahat 1.5-2 yıl olmuştur, tık yok daha ...

Sunucu birleştirme de gelmeyince, 3.5 aydır karakteri zamanı gelince tatil moduna alıp duruyorum, böyle basit ve anlamsız bir eksikliği görmekten bıktım.

Varsa Glasiatus oyun geliştiricilerin elleri armut toplamaya devam etsin ...

Biraz daha saçma sapan arena savaş raporu ekleyeyim şuraya, ne eğitimin önemi var ne de eşyaların. Sırf bu yüzden ana ekipmanlarımı klon karakterime taktım.

Son 40 dk içindeki savaşlara ait bazı raporlar:

mMPyv8.png

Oyun içi marketlerde yakut ile satılan eşyaları alırken bir uyarı çıksa iyi olmaz mı ?

Örneğin bugün tonla yüzük ve kolye sattım arada diğer eşyalardan da satınca yer sorunu oldu, yer sorununu düzelteyim derken simyacıya girip yakutla benim sandığım kolyeyi almışım. Gitti yakutlar ;(

Zaten bu çok eski bir öneri olsa gerek önceden de defalarca duyduğuma eminim.

@EdgeOfTheWorld

Bu oyunda her şey temel oranlar ve sayılar üzerinden işler. Yani orada altın yonca 1.2 şans arttırmayla beraber 2'ye katlamaz. Temel başarı ihtimali 2'ye katlanır, üstüne temel başarıdan gelen 1.2 kata ait oran eklenir.

Örnek:

Temel şans %45 olsun

Altın yonca ile bu oran %90 olur

1.2 şans ihtimali ile de %9 eklenir ve toplamda %99 olur.

Forumlar tekrar açılana kadar geçen sürede verilen tek bilgi sadece güvenlik sorunu olması ve bununda kullanıcılara ait bazı bilgilerle birlikte forumun bazı bölümlerini de etkilemesi. Yani olay sadece bunlardan oluşuyor gibi gösterilmişti, sanki basit bir oldu bitti gibi.

Sorun düzeldikten sonra uğramadığım Gameforge'un Twitter hesabına, birkaç dakika önce sorunun çözüldüğü tarihe giderek baktığımda, bir kişiyle konu hakkında gerçek paylaşılmış ve "Sadece bir yönetici hesabının güvenliliğinin ihlal edilmiştir" denilmiş.

Verilen bir bilgi tam verilmiyorken yani yerine göre bu derece şeffafken. Durumu bilmeyen kişi Gameforge'un yıllardır yapmadığı şeyleri bir bir düşünerek böyle bir yorumu doğal olarak yapar ama sizler gibi işin aslını bilen kişilere bu yorum doğaldır ki anlamsız gelebilir.

İl birleşimi olmayacaksa denk iller arasında il değişimi yapılabiliyor olması lazım. Şuan il 26'da oynuyorum, aktif oyuncu sayısı 4-5. O kadar emek verdikten sonra 0'dan başka ilden de başlamak istemiyorum. Buna bir çare bulunması lazım.

Bir diğer problem de zindan/keşif vs. yerlerden düşen itemlerin HİÇBİRİNİN bir işe yaramıyor olması. Demirhane olmasa ne kullanacağız gerçekten bilmiyorum. 112 lvl zindan bossundan 200 hasarlı silah atıyor, bu düşen itemlerle oyundaki npc'leri kesmenin bir imkanı var mı? Yoksa neden bu kullanışsız itemler turuncu/kırmızı düşmüyor?

usta gene sana eşya düşüyor. Bugün turuncu düşmediği 17 gün Yüzde 20 malefiz ettkinliğinde 20 de 1 malefiz düşüyor. Kırmızı zaten hayal. SEferlerin yüzde 20 sinde reçete yüzde 20 de diğer ıvır zıvırlar düşüyor.

Etkinliklere bir şey demiyorum, belki daha sık yapılabilir ama onun dışında problemim yok. Benim sıkıntım oyunun droplarıyla. Şuan demirhane sağolsun 102 lvl'da 122 lvl zindan bossunu kesebiliyorum ama kendi ve mersenelerimin üzerindeki her şey demirhanede basıldı. Oyun bu kadar kötü dropları neden atıyor? Madem atıyor, bari turuncu/kırmızı düşsün de eritirken işe yarasın. 112 lvl bossundan mavi, 200 hasarlı silah atıyor. Komik.

Düşen eşyaların kalitesi Hermetik Müneccimden bile öncesine dayanıyor, durum böyle olunca tabi işe yaramaz.

Geliştiriciler bir yenilik yapıyorlar yapmış olmak için, genel çaplı düşünseler daha güzel işler yapabilecekler ama oyundaki eksikleri giderecek kadar bile zar zor düşünüyorlar.

Geçen haftasonu forum güvenlik sebebiyle kapanmıştı, adamlar Twitter'dan yazmışlar ve resmen şunu demek istemişler: Dükkanı kapattık, Pazartesi sorunu çözeceğiz yani o kadar umursamaz durumdalar ki, forumu güvene alıp gitmişlerdi.

Yukarıdaki güvenlik açığını bile zamanında halledemeyen bir takımdan, oyun için geliştirme yapmasını beklemek zamanı gelince mezardaki kemiklerimizi sızlatır.

15 dk için de bu kadar şansızlık fazla ve hepsi de kritik hasardan kaybediliyor. Eğitimin ve hasarın etkisi bu kadar azsa bu oyun niye var ki, daha ana amacını gerçekleştiremeyen bir sistem mevcut; oyun bozuk, kol bozuk.

qvny15.png

Yok canım, daha fazla saçma savaş sonucu olmaz mı hiç.

VDRG2V.png

Arenalarda, intikam butonu ile ilgili olan sınırlandırma kaldırılsa iyi olmaz mı ? Rakibimiz bize istediği kadar saldırabilirken biz ona 5 kez intikam saldırısı yapabiliyoruz, rakibimizi arena da veya sirkte ararken de zor olabiliyor. Tabi işin şu kısmı da var, seviye yükseldikçe oyuncu sayısı azaldığından rakibimiz direk karşımıza da çıkabiliyor fakat dediğim gibi onlarca saldırıya karşı 5 intikam saldırısı hakkı yetersiz.

5 Saldırı hakkı herkes için ideal bence bir kişinin sana günde 10-20 kere saldırıp seni yendiğini düşündüğünde durum pek hoş olmaz bence :)

Normal saldırı hakkından bahsetmiyorum, zaten günde bir kişiden 10 ya da 20 defa saldırı aldığım oluyor özellikle TR hesabımda bu da rakip bana 5 kez saldırı hakkını uyarıya rağmen zaten aşarak saldırıyor demek, fakat ben intikam butonuyla rakibe saldırmak istediğimde bu ise 5 defayla sınırlı, pek hoş olmayan durum sanki bu değil mi :?:

Ganimedes

x5 sunucular için doğru bir yaklaşım olabilir fakat x1 sunucularda hangi ülkede olursanız olun ayda bir kez bile düştüğü oluyor. Zamanında eski İngiltere forumunda bununla ilgili bir çalışma olmuştu, x1 sunucu için keşif sayısı ile eşya kalite oranı karşılaştırılmıştı ve yazdığım gibi bir ihtimal mevcuttu.

Arenalarda, intikam butonu ile ilgili olan sınırlandırma kaldırılsa iyi olmaz mı ? Rakibimiz bize istediği kadar saldırabilirken biz ona 5 kez intikam saldırısı yapabiliyoruz, rakibimizi arena da veya sirkte ararken de zor olabiliyor. Tabi işin şu kısmı da var, seviye yükseldikçe oyuncu sayısı azaldığından rakibimiz direk karşımıza da çıkabiliyor fakat dediğim gibi onlarca saldırıya karşı 5 intikam saldırısı hakkı yetersiz.

yGBJnW.png

bir aydan fazla süredir kostüm almıyordum,bugün almak için kolay yer altına girdim,sadece yansımayı geçmeye çalışırken 6 puan gitti,yer altında onca npc koymuslar ekstradan 1 tane daha yaratmak yerine ne diye daha ilk girişe kendi yansımamız ile karşılaştırtırmayı düşünmüşler anlamıyorum,şu yansımadan çektiğim kadar hiçbirşey çekmedim şu yer altında.Bir sefer olsa anlarımda her yer altına girişte illa bu yansımaya 3-5 kez kaybetmemiz gerekiyor herhalde.

Üzerindeki blok eşyalarını çıkararak, daha az hasarlı bir silahla denemek en mantıklısı yoksa ben de orada 7 keşif puanı harcadığımı biliyorum :) Bu bile nadiren çözüm olmayabiliyor.

RapCoasT  GOKBORU

x1 veya x5 sunucudan kaynaklı bir sorun değil bu, NPC'ler rastgele özelliklerle karşımıza çıkıyor, seviyesine göre sabit bir eğitim ve hasarı yok durum böyle olunca arada yenilmek kaçınılmaz oluyor. Diğer yandan x1 sunucuda da anlaşma kullanmadan zor seviyeyi sana verilen keşif puanlarıyla bitirmek şans işi, yani arena ve sirk savaşlarında olduğu gibi :)

Altta ki kolay seviyeye ait 15 aynı NPC'yi içeren bir örnek, eğer NPC'nin zekası yeterli olsaydı beni yerden yere vuracaktı ama bunun yerine hasar ve diğer bazı eğitimler rastgele şekilde azalıp artmış. Yani buradaki sorun en başta da dediğim gibi x1 ve x5 sunucu sorunu değil, rastgele eğitim ve hasarla gelen NPC sorunu, bu NPC'ler seviye bazında düşünülmeli ve rastgele eğitim hasar ile gelmesi indirgenmeli. Ya da seviyeleriniz yükseldikçe eğitimleriniz ve hasarlarınız yerine oturacak ve yeraltı için de sorun kalmayacaktır ama şunu da söylemeli, zor seviye yeraltını bitirebilmek için o anlaşmalar şart, yoksa her türlü yakut harcarsın.

DDW3Zz.png

Boşa ümit etmemeli aynı sorunları bende yaşıyorum, zor seviye yeraltı kostümünü giyince, günde onlarca bu sekilde durumla karşılaşıyorum.

Daha yıllar önce aynısını yaptıkları il birleştirmeyi yapamıyorlar, 6 ayı geçmiştir erteleneli daha ses soluk yok. Bu konu da iletileli 1.5 yılı geçmiştir, fakat yine tık yok...

O x1'de dediğin kişinin eğitimleri gerçekten yerlerdeyse kolay seviyeyi bile çok zorlanarak bitirir. Biz bunun onlarca örneğini ittfakta yaşadık, senin dediğin tarzda olan, hala kolay seviyeyi bitiremiyoruz ne yapabiliriz diyenler var.

SGO eğer NPC'lerin kazanım varyasyonlarını elde edebilirse daha net cevap verecektir çünkü bana kalırsa bir sorun yok, sana öyle geliyor.