Dear Kicky!
We say thank you for the good news nicely!
We receive it with a big joy!
![]()
![]()
Dear Kicky!
We say thank you for the good news nicely!
We receive it with a big joy!
![]()
![]()
A Gladiatus fórumának német részén megjelent egy írás, mely összegezi a korábban itt felvetett játékkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat. ![]()
A hozzászólók közül senki sem lett figyelmezetve és tiltva. ![]()
Külön öröm sokunknak, hogy az első hivatalos hozzászóló; Dark-Assassin Game Administrator örömét fejezte ki, hogy a témához ekkora érdeklődés mutatkozik! ![]()
Itt érhető el:
Olvassátok és bátran írjátok le a véleményeteket. Jó fórumozást kívánok!
![]()
Áthelyeztem.
Shaiyla
I agree with the proposal maximally![]()
Dear GameForge! Please give a thought to us; the 10-11 year ones playing the classic server onto characters. We like the game! 10-11 of his years we like it.
Ez vajon itt jogilag rendben van?
Magyarországon egyedi szabályozások vonatkoznak a zeneművek közzétételére. Egyedi és más, mint a többi országban. Ez itt a védett zenemű internetes közzétételéhez tartozik.
Hazánk szabályai szerint egy zeneműnek három jogtulajdonosa van: a szerző, a hangfelvétel-kiadó és az előadó. Ennek megfelelően egy zenemű nyilvánossághoz közvetítéséhez valamennyi jogtulajdonos engedélyét meg kell szerezni. A szerző nevében az Artisjus (Szerzői Jogvédő Iroda) ad engedélyt (a szerződéskötésről és a jogdíjfizetésről további információt az Artisjus Hangfelvétel Engedélyezési Osztályának online csoportja ad). A hangfelvétel-kiadói jogok megszerzésében a MAHASZ (magyar hangfelvétel kiadó), míg az előadói jogok tekintetében az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) tud tájékoztatást adni.
Kacifántos, de ez van.
Köszönjük szépen az aggódást. Természetesen minden fórum felhasználó saját maga felelős azért, hogy az általa közzétett tartalom ne sértsen érvényes jogszabályt. A témában azonban nincs helye jogi vitáknak. - Potroha
Figyelmeztetve.
Shaiyla
A régi fórumon elérhetőek voltak a kalkulátorok. Ezek mikor kerülnek fel erre a fórumfelületre?
Tisztelt Dirnon!
(A rendszer egyébként korlátozza az összekötés után a közvetlen kereskedést, és ha nem tévedek a támadást is)
Hogy létezhet, hogy ezt a Tisztelt Csapat nem tudja pontosan?
Úgy, hogy mi sem mindig tudunk mindent fejből. Ha a hozzászólásod nem építő jellegű, és nem megtudni szeretnél valamit, hanem a célod csupán provokáció, úgy kérjük, ne használd ezt a témát. És semelyik másikat sem ilyen céllal. Köszönöm!
- Potroha
"Ámbár méltatlannak tartom e művet a fejedelemhez, mégis azt hiszem, hitele kedves fogadtatásra talál, különös tekintettel arra, hogy nem tudok többet ajándékul hozni, csupáncsak megtanítani Nagyságtokat mindarra, amit oly sok év alatt, sok veszedelem és hányattatás során elsajátítottam. ... Azt sem óhajtom, hogy hivalkodásnak tessék, amiért egy alacsony rendű személy beleszól a fejedelem dolgába és az országlásba. De miképp azok, akik a vidék képét megrajzolják, síkságra ereszkedvén szemlélik a hegyeket és magaslatokat, a völgyeket pedig a hegy tetejéről; hasonlóképp a népeket csak a fejedelem ismeri, és a fejedelem dolgait csak olyasvalaki, aki a népből való.
Fogadják tehát Nagyságtok e szerény ajándékot olyan szívvel, ahogyan én küldöm, és ha szorgalmasan, érdeklődve olvassa, rátalál benne legbensőbb óhajtásomra, hogy Nagyságtok olyan híres legyem, amennyire csak szerencséje és egyéb jó tulajdonságai megengedik. S ha Nagyságtok tekintetét magas méltóságából valaha erre a mélyen fekvő vidékre fordítja, tán észreveszi, mily méltatlanul tűröm itt a sors szeszélyét."
(Machiavelli: A fejedelm - Machiavelli sorai Lorenzo de Medicihez)
Az 1 napos tiltásom alatt eszembe jutott a fentebb idézett mű... érti, aki akarja
Ha körbenézek csak csodálkozom mivé lett kedvenc játékom fóruma és kik azok, akik az üzemeltető képviseletében fejedelmet játszanak itt, méghozzá nagyhatalmú, arrogáns fejedelmet!
Ezt a fórumot a szolgáltató; a Gameforge tartja fenn és olyan nem valós idejű maradandó társalgásra van kitalálva, ami lehetőséget biztosít egy- vagy akár több témakörben való hozzászólásra, vélenénynyilvánításra, eszmecserére.
Ennek ellenére, aki meri a fórumot használni és nem nektek tapsol azok vagy többszörösen figyelmeztetve és/vagy tiltva vannak.
Tisztelt Csapat! Én mint játékos kérdezem Tőletek, mint Csapattól:
JÓ EZ ÍGY?
A CÉL AZ, HOGY TILTVA LEGYEN MINDENKI?
CSAK MARADJON AZ A TOPIK, AHOL S23 BE TUDJA MUTATNI A KAPOTT PIROS TÁRGYAIT?
2007es regisztrációmmal kijelenthetem, hogy még egy ilyen team még nem volt a Gladiatus magyar verziójának történetében (de tuti a világon sem)!
-Nem fogalalkoztok a játékosok által felvetett javaslatokkal (lsd. klasszikus szerverek gyorsítása, ima, csűr, alvilágozók támadásának megszüntetése... stb.)
-Nem foglalkoztok a hibajelentésekkel (lsd. Sebi inferno, Eltűnt eredmények, Elírási hiba, Segítség a kezdőknek javíítása... stb.)
-Nem válaszoltok a jegyekre (lsd. 2017.12.28. és 2016.09.11)
-Lekezelitek a játékosokat (lsd. ahogy írtok több posztban is és amit nyilvánosan kiírt rólam az admin)
-Nem értetek a játékhoz, katasztrofális balgaságokat írtok le (lsd. Segítség a kezdőknek topik, admin megnyilvánulása a csatamotor topikban, admin megnyilvánulása a fehér felszerelésről... stb.)
-Nem válaszoltok a fórumon pü-ben feltett kérdésre.
-Az IRC-n sokszor mégcsak vissza sem köszöntök.
Sajnos még sorolhatnám, de minek?
Amikor elkezdtünk az új fórumra is javaslatokat és hibákat írni -a többiek nevében is mondhatom- a jobbítás szándékával tettük. Csakis építő, javító jelleggel. Aztán falba/falakba ütköztünk, jöttek a pofonok; figyelmeztetések, tiltások...
Jól érzitek; valóban nem szeretik a játékosok a team-et. Ráadásul ezt úgy értétek el, hogy a játékban megszűntek a szankciók. Na ezt így elérni nem semmi egy eredmény, de sajnos tettetek érte!
Olvasva a fórumszabályzatot nem találom sehol a büntetési tételeket.
Hol lehet ezt megtalálni?
Mi alapján dönti el az intézkedő Tisztelt Moderátor, hogy hány figyelmeztetés után jár tiltás?
Nézegetve a fórumot van aki elsőre tiltást kap, akad aki a sokadik vétkére is csupán egy figyelmeztetést gyüjtött be és akad olyan is, aki már a második tiltását tölti.
Remélhetőleg ez le van szabályozva és nem pofára vannak mérve a szankciók!
Várom szíves válaszotokat, valószínű többeket is érdekel.
Hát ez tényleg nem semmi!
Én meg azon vagyok felháborodva, hogy 3 hét alatt nem kaptam választ...
Anno nekünk 24 óránk volt intézkedni és bizony betartottuk.
Figyelmeztetve.
Shaiyla
Tisztelt Potroha!
előfordulhatott olyan, hogy a karakter új tulajdonosa tiltást kapott a fizetési osztálytól korábbi, kiegyenlítetlen tartozás miatt
Ez ki lett küszöbölve azzal, hogy csak az utalás beérkezése után írják a rendelt rubint jóvá.
egy szabálysértés elkövetése után a vártnál sokkal súlyosabb büntetést kapott az előző tulajdonos által korábban elkövetett vétségek miatt.
Ezt pedig egy valamire való GO simán ki tudta küszöbölni.
A karakterek átadásának barátlistáját tökéletesen tudták kezelni az átadó karakterek, ahogy a szövetségben betöltött helyeket is. Ez egy olyan privát szférát érint, mely kizárólag csak a karakterre tartozik. Ezeket minden esetben elrendezték.
A javaslat nem a Gladiatus Csapat felé, hanem az üzemeltetők felé fogalmazódott meg a fentebb leírt indokaim alapján. Különösen kiemelve, hogy a GF nem veszítene fizető falhasználókat.
Szép Napot!
Csak egy aprócska kérdés, nem tudjátok hogy a zsoldosaim nevét miért nem tudom már megváltoztatni? Eddig sikerült. Azt írja hogy a nevet sikeresen megváltoztattad, pedig nem! -:)
Sziasztok!
Levike2007 több oka is lehet de a te esetedben a valószínűleg egy szóközt hagytál véletlenül a név elején. Ekkor kiírja hogy
"Név sikeresen megváltozott" miközben ténylegesen mégsem változott meg.Kérlek titeket, hogy ha hasonló problémátok van nyissatok egy jegyet is.
Köszönöm
Szia Levike, úgy látom itt nem lesz rá válasz
Lehet a Tisztelt Team nem ismeri ezt a hibát.
És itt sajna nem is válaszolhatom meg, mert jönne vagy jön is egy figyelmeztetés.
Ez egy bug a játékban, ami körülményesen, de általában kiküszöbölhető, S2-őn írj rám és leírom hogy tudod megoldani.
Figyelmeztetve.
Shaiyla
Mod megjegyzés: Amennyiben tudod hogy nem megfelelő a hozzászólásod az adott témában, előtted a lehetőség hogy privát üzenetet küldj az illetőnek a felesleges feszültség szítása helyett.
Tisztelt Ophaniel!
A Gladiatus itteni történetét nem attól számítjuk, mikortól Te megismerkedtél a játékkal!, hanem a magyar verzió megjelenése óta.
Nem ordoginek válaszoltam -nem is értem ezt hogy kevered ide-, mint régi karakter Ő is tisztában van a felszerelések színeivel és azt is tudja mikor jött be a fehér színű felszerelés a játékba, ugyanúgy tudja, ahogy sokan tudják, az hogy Te nem tudod, arról a legkevésbé én tehetek. Amit leírtál és hivatkozásként beszúrtam arra válaszoltam. Tettem ezt azért, mert ekkora balgaságot nem lehet szó nélkül hagyni.
Az első időkben még minden cuccunk fehér volt.
Aztán míg Te valamit a régi fórumon olvasol, keresel, addig mi fejből tudjuk, hogy melyik cuccnak mi a belépőszintje, tudja ezt ordogi, tudják sokan és tudom én is.
Valahol a régi fórumon olvastam, hogy milyen szinteknél mi jelenik meg. Mivel igen régi volt a poszt nem tudom, hogy jelenleg is aktuális -e.
Aki tudja vagy úgy gondolja, hogy tudja kérem írja be
akkor nem kéne átnéznem sok sok írást hogy hátha meglelem
Megírom, hogy ez a lista jó, csupán frissíteni kellene az azóta megjelent új felszerelésekkel, megírom ki készítette, erre újra előhozod ordogit, holott fentebb a hivatkozás, mely szerint Te szíveskedtél ezt szóba hozni.
ordogi sehol nem írt a tárgyaknál megjelenő elő és utótagokról
Jössz a retorzióddal, holott a piros tárgyakról szóló részhez írtam a piros tárgyakról való hozzászólásom és nem pl a szintkorlátokhoz. Az fel sem merült Benned vagy tisztelt adminokban; ha láthatóan van rá igény, akkor nyissatok egy kibeszélőt ehhez.
Áthelyezitek a hozzászólásokat, figyelmezettek mindenkit, aki bármiben is nem ért Veled/Veletek egyet vagy netán még ellent is mer mondani.
Megszólítasz és mivel van merszem válaszolni újra figyelmeztetsz.... nevetséges!
Tulajdonképpen mi a szándék elüldözni innen mindenkit, aki nem titeket lájkol és nem ossza a véleményeteket?
Ez a fórum egy olyan netes fórum, amit a szolgáltató; a Gameforge tart fenn, mégpedig ez olyan nem valós idejű maradandó társalgásra van kitalálva, ami lehetőséget biztosít egy- vagy akár több témakörben való eszmecserére. Eredetileg, hogy stílusos legyek a forum romanum az ókorban, a fő- köztér, piactér, társadalmi események helyszíne volt, no tán ennek is ehhez kellene hasonlítania.
Nem tudom ezért mit kapok
, de leírom: szállj le az elefántcsonttoronyból és próbáld meg a játékosok érdekeit képviselni. Meghallva azt is és elgondolkodva azon is, hogy tán nem véletlen szajkózzák oly sokan az esélyegyenlőtlenséget.
Nem az a baj, hogy nem igazán értesz ehhez a játékhoz hanem az, hogy nem fogadod el sokak csaknem egyöntetű véleményét sem. Csak azért nem, mert Te másként gondolod.
Eleddig nem írtál egyetlen betűt sem erre a kérésemre... harmadszor van itt e kérés, de tán azt gondolod, hogy amire nem írsz az nem is létezik.
Tisztelettel kérünk ezúton is, hogy nézz utána... és az esélyegyenlőtlenség megszüntetését, mint admin karod fel!
Azt szeretnénk, hogy azonos lehetőséget kapjunk, hisz s2 játékosa ugyanannyit fizet, mint s23 játékosa.
Azt pedig, amit személyemről nyilvánosan kiírtál (nem voltam elérhető, mások mentették le), majd töröltél, mint a GF képviselője nem engedheted meg magadnak.
Tisztelt Ophaniel!
Ez így ahogy van balgaság! Az meg elgondolkodtató,hogy ezt egy admin írta...
Az első időkben még minden cuccunk fehér volt. Mikor 1 -1 cuccunk zöld lett már hú mekkora öröm volt..
Ezúton tisztelettel közlöm, hogy a Gladiatusban a fehér szín a nyersanyagok megjelenése utáni verzió bevezetésével jött. Ekkor a nyersik szintjét egységesítették 2-es szintre és bevezették az abszolút javítós fehér nyersit 1-es szintűként.
Felszerelésekben is ekkor jelent meg a fehér kizárólag kisszinten. Addig minden zöld volt vagy 6-7 évig.
Ez a poszt bármilyen régi is jó, a felszerelések belépőszintje azóta sem változott, ahogy a tulajdonságok sem, csupán az elnevezések (pl. fastness-->gyorsaság, delicatessen-->kifinomultság, pain--> fájdalom, hell-->pokol stb.) lettek magyarosítva. Ezúton is köszönet érte xeonn-nak egy régi hozzáértő GO-nak, aki pontosan kidolgozta.
A karakterek növekedésével lettek új felszerelések ezeket "csak" frissíteni lenne szükséges.
Tisztelt Ophaniel!
Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a fórum melyik részéhez írok/írtam és fogok is írni, amíg nem tiltatsz le. MIvel a piros tárgyakról van itt szó, igazán relaváns hozzászólást írtam.
A fórum adta lehetőség, hogy betűszínt válasszunk, vannak, akik nem használják én élek vele és mivel nincs az a szín, amelyet a régi fórumon használtam, ezért a pirost választottam és marad is, míg nem lesz a fórumszabályzatban, hogy nem használhatom.
A forrást (s2 tegnapi szint szerinti toplistáját) bemásoltam, arra az írásodra reagálásként, hogy:
Nem várható el, hogy ilyen sok piros tárgyat kapjatok mikor a wylok szintjétől még igen messze vagytok.
Azért másoltam be, hogy kivilágolhasson szintben sokan felette vannak és meg sem közelíti a piros tárgyszerzést a náluk kisebb szintű, de előnyösebb szerveren játszó játékos piros tárgytalálási eredménye.
Azt gondoltam érthető lesz.
Nem írtam a tekercsekről, de mellesleg az is megérne egy misét...
Az esélyegyenlőtlenségek nem véljük, hisz tényekkel alátámasztották rajtam kívül mások is, mégpedig a relevancia elvét követve.
Még csak azt sem írtam, hogy mit csinálj (pedig lenne ötletem) csupán ezt írtam:
Tisztelettel kérünk ezúton is, hogy nézz utána... és az esélyegyenlőtlenség megszüntetését, mint admin karod fel!
Azt szeretnénk, hogy azonos lehetőséget kapjunk, hisz s2 játékosa ugyanannyit fizet, mint s23 játékosa.
Egyébként válaszoltál sokmindenre, de erre az általános közfelfogás szerint vett udvarias kérésre egyetlen betűt sem írtál...
Lenne egy költői kérdésem; hol láttad vagy olvastad, hogy a magam nevében reklamáltam volna a piros tárgyakért?
S2 nevében írtam, amit írtam és vállalom is az összes írásomat az utolsó betűig.
És itt reagálok arra a részre is, melyet szerkesztés után töröltél a hozzászólásodból: "nem fejlődök" szerinted... szerintem meg igen, csak szintlépés nélkül vagy lassú szintlépéssel.
Ezt törölted: "Ha nem tudsz felmutatni piros cuccot mivel a szinted alapján ez természetes akkor gratulálj a többieknek vagy sóvárogj hogy te miért nem fejlődsz.."
Figyelmeztetve!
Thalvith
Megértem hogy keveslitek a piros tárgyakat csak azt hiszem egy dolgot nem vettetek figyelembe, mégpedig a karakter szintjét.
Nem várható el, hogy ilyen sok piros tárgyat kapjatok mikor a wylok szintjétől még igen messze vagytok. Ilyen magasságokban a 18 -20 vagy a közel 30 szint különbség nagyon sokat számít. Ez esetben a regisztrálás időpontja egyáltalán nem számít.
Tisztelt Ophaniel!
S2-őn wylok jelenlegi 132-es szintjénél nagyobb karakterek sem kapnak piros tárgyakat, ha kapnak is csupán töredékét, kb. 2-3havonta kapják azt, amit itt napi szinten látunk. Ezzel van a problémánk, az új tekercseket már nem is hozom elő... A regisztráció időpontját nem említettük ez esetben.
Karakternév, szint ---> forrás S2 mai szint szerinti toplista:
1 Paplanyfeju 156
2 kisprinc 146
3 underprivileged 144
4 kkgyula 142
5 Offherceg 140
6 Tibiatya 140
7 Malevil 140
8 KATANA 138
9 Cornelius 137
10 primortel 137
11 FLD1987 135
12 fricska92 134
13 GabiREAL 133
14 JaqenHghar 133
Köszönöm, köszönjük!
Nem értem a felháborodás okát. Attól, mert lesz egy mikro event, amikor nagyobb esély lesz találni tekercset, attól még az eventen kivül is bemehet bárki tekercset vadászni, a kettő nem függ össze egymással
Tisztelt NightWatch!
A felháborodás okát, na látod azt én sem értem... Sőt, még azt sem értem, hogy Te, mint a speed-szerverek "szeretett szuperguruja" mi a bánatért foglalkozol a normál szerverek gondjával.
Nem vagyok felháborodva, de a klasszikus szerverek elesnek egy komoly lehetőségtől. Több társamat is érinti, ezt írtam fentebb meg és a jövőben való megoldásra kértem segítséget.
Valószínűsítem ezt Rajtad kívül többen is megértik és felfogják, nem csupán kis hazánk normál szervereinek a gondja ez, mert más országok szerverein is jelezve lett. Habár lehet arrafelé meghaltak az éjjeliőrök? - egy szólás szerint ez nappal is elő szokott fordulni... ![]()
Kértük már, hogy a normál sebességű szerverekre tekintettel időben legyenek kiírva a mikro-eventek.
Már több, mint egy hete kihirdetésre kerül mi várható szeptember 5-ig.
Most pedig kihirdették, hogy hétvégén tekercstalálósdi lesz. Azok, akik felvették a ruhát és hűlési időben vannak, megint lemaradnak, nem tudják kihasználni ezt az óriási lehetőséget, ergo rubint sem fognak tudni költeni.
Ahhoz, hogy ez a későbbiekben ne forduljon elő, kérjük ismételten, hogy 12 nappal előtte történjen meg a kihirdetés.
Köszönjük.
Sziasztok! Kezdő vagyok
Szia adeept!
Melyik szerveren vagy? Azt javaslom próbálj egy klánt keresni, és ott tudnak segíteni. és sok mindenben tanácsot adni.
A tapasztaltabb játékosok tudnak olyan kérdésekre is válaszolni, amit a fórumon nem találsz meg. Sajnos a "Segítség kezdőknek" topiknak is vannak hiányosságai és vannak, amik nem jól van leírva, sőt van sok olyan, ami le sincs írva...
Készítés alatt van, páran csinálunk egy szupi leírás a Gladiatushoz, de idő mire összeszedünk mindent.
Ha elakadsz itt fogsz a fórumozó játékostársaktól választ kapni.
Abba ne hagyd, a világ egyik legjobb játéka a Gladiatus. ![]()