Zdravím vás,
vrátil jsem se k této hře po téměř 13ti letech a dost se toho zde změnilo. Proto mám pár otázek a budu doufat, že zde nedostanu bídu.
1. Tavírna - jak funguje drop svitků v tavírně? Mnohokrát jsem dal roztavit např. Rayolovo věci doufajíc, že mi padne prefix Rayolovo a místo toho jsem byl obdarován jakýmsi Svitkem dodávajícím pouze 2 síly. Má to vůbec smysl to tavit za účelem získaní svitků pro mne, jakožto low lvl? (momentálně 46)
2. Equip - vždy na určitém lvl byli určité prefixi a surfixi lepší než ostatní, poslední co si pamatuji jakože top equip bylo Talethovo nebes (někde okolo lvl 80). Je někde nějaký seznam, které jsou momentálně nejlepší jak do klasické arény, tak pro žoldáky?
3. Tipy, triky - závěrem bych se rád poptal na nějaké doporučení, na co se momentálně soustředit. Jsem ten typ hráče, který chce rychle nahoru místo aby se dlouho zdržoval v aréně (ostatně mám lvl 46 a začal jsem hrát 12.10 na speed serveru 2x, přesneji provincie 45, což myslím není úplně špatné)
Uvítám jakoukoliv radu, kterou mi budete chtít poskytnout
Přeji vám všem pevné nervy a mnoho úspěchů v soubojích.
PS: zde přikládám odkaz na mou postavu, pokud mohu poprosit profíky o nějaké rady, na co se třeba více zaměřit atd. Děkuji
https://s45-cz.gladiatus.gamef…71044a0de31b0a8bf4af46681
Nováček
-
-
Najprv odporucam precitat si tieto zaklady :
-
Ako napísal Zek, treba si prečítať základy, určite tam nájdeš veľa zaujímavých informácií.
Môžem však v skratke odpovedať na tvoje otázky
1.) Nie, na tvojej úrovni nemá zmysel taviť a ani vyrábať veci. Sústreď všetky svoje sily, aby si išiel čo najrýchlejšie s úrovňou nahor. Vyrábať veci odporúčam od úrovne okolo 90, kde si môžeš vyrobiť kombináciu Lucius atentátu, Lucius delikátnosti, Táliths samoty a nejakú zbraň Antonius, Gaius alebo Ichorus atentátu. Treba sledovať súperov, učiť sa od silnejších. Časom sa do toho dostaneš.
2.) Najpoužívanejšie návody pre úrovne okolo 90 sú Gaius, Antonius a Lucius. Pre liečiteľa Vergilius, prípadne Marcus. Prípony sú v ich kombinácií najmä delikátnosti a atentátu. Návod utrpenia je tiež veľmi užitočný.
Mimoriadne dôležité je správne chápať jednotlivým atribútom a výstroj voliť tak, aby si z nej získal čo najviac.
3.) Keď si prečítaš príručky, zistíš, že inteligencia je momentálne veľmi dôležitá a naopak charizma už nie je taká dôležitá ako kedysi. Vidím, že inteligenciu máš nízku, preto ju treba dotrénovať. K tvojej výstroji sa vyjadriť neviem, keďže neovládam prípony návodov v českom jazyku. Myslím si však, že to máš na svoj level slušné.
Výstroj by som volil na hlavnú postavu tak, aby som mal plnú zručnosť, obratnosť, charizmu a inteligenciu. Nie vždy sa to dá, ale je to o kompromisoch. Ďalej by som išiel po zranení, teda poškodení. A ak by daná vec mala aj kritický zásah, či blokovanie, bolo by to ešte lepšie.
Liečiteľ - veľmi jednoducho - liečenie a rýchle liečenie + nejaká obratnosť
Útočníci v turme - zranenie, zručnosť najvyššia priorita a potom sila, charizma a kritický zásah. Najlepší je Samnit.
Obranca v turme - blokovanie, obratnosť, inteligencia, brnenie...
To len tak veľmi jednoducho. Ak by si mal akékoľvek otázky, kľudne sa pýtaj.
-
Nejdřív bych ti asi doporučil začít na co nejrychlejším serveru. Jistě by se našlo pár boomerů, kteří by ti radili opak, ale objektivně si tu hru mnohem více užiješ na 5x. Z eventů (okolo kterých se víceméně celá hra stejně točí) toho vyklepeš řádově více.
To, co píší pánové přede mnou, platí. Co se týče svitků, tak ty se vyplatí tavit převážně jen když probíhá event, který zvyšuje jejich drop. Výchozí drop svitků z tavírny (bez eventu) se pohybuje někde kolem 1/30. Při eventu je to pak 1/10. Na tvém levelu bych se koukal po svitcích Vraždy, Rozkoše, Haleluja, Pekla, Země, Amazonek.
Najít co nejaktivnější gildu je imho. ten největší základ. Bez ní ta hra rychle omrzí.
Na fóru najdeš spoustu tipů a triků. Kdybys potřeboval něco konkrétního, klidně se ozvi do soukromé zprávy, rád pomůžu.
Hodně zdaru