Gladiatus Anıları

• Merhaba Gladiatus oyuncuları.

Malum pandemi döneminde oyuna bir tık daha sahip çıkar olduk. Aramızda çok eski oyuncular mevcut. Örneğin ben 2008 yılı başlangıçlıyım ve çocuktum :) Aklıma böyle bir fikir geldi ve oyun içerisinde mutlaka herkesin ufak bir iyi anısı olabileceğini düşünerek bu konuyu açmak istedim. Hem forumun daha canlı kalması, hemde anılarımızı paylaşabileceğimiz güzel bir ortamın oluşması bizlere iyi gelecektir.

Not: Öncelikle bu başlık var mı yada benzeri var mı araştırmadım. Bildiğim kadarıyla bu ilk olacak. O zaman ilk anıyı ben anlatıyorum...

Sene kaç hatırlamıyorum ancak 3 kafadar il 5 de oynuyorduk. Arenaları beraber yapıyor, kendimize bir düşman belirliyor ve devamlı saldırı atıyorduk. Biz oyunda samimiyeti çok iler seviyeye taşıdık. Sonra iller birleşmesi oldu ve biz il 6 da toplandık. Herşey orada başladı zaten. Birleşme olduktan sonra, ittifak birleşmeleri oldu.. Burada biz 3 kafadar, ittifak birleşmelerini kendi ittifakımız adına organize eden kişiler olduk. Oyunu oynarken bir yandan da farklı platformda devamlı sohbet halindeydik. Bu sohbet esnasnda aramızdan biri '' aynı eve çıksak nasıl olur '' fikrini ortaya atınca, bu fikir 1 ay sürmeden gerçekleşti. İstanbuldan 2 kişi kalktık, pılımızı pırtımızı topladık Aydın'a yerleştik. O zamanlar da aynı ip üzerinden oynamak izne tabi idi. Bizde gerekli izinleri alıp öyle oynadık. Herkes keşiflerini bitiriyor, sıradaki devam ediyordu. Bu böyle ortalama 4 ay sürdü ve aralında en son benim fire verişim ile ( Annemi çok özlemiştim ) sonlandı ve ben İstanbul'a döndüm.

Bu oyunun bendeki en anlamlı anısı budur. Eğer sizlerde paylaşmak isterseniz bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler.<3

Qedri bilinmez əsl sevənlərin

Ne de üzü gülmez qelbi gözəllerin

Bilirəm, həyatın çox üzünü görmüsen

Yalnızlar şəhərinə xoş gəlmisən

• 2015-2016 yılları arasında artık silinmiş olan bir hesabım vardı il6 da açıklamaları okumayı sevmeyen bir insandım ve yaklaşık 15,5-2 yıl kadar tanrının sandığından düşen centurioları sıradan bir iksir diye tüccar a sattım ve abimin uyarısı ile oyunu 2 kat hızlandırdığını öğrenmiştim

Artık Pişmanım

• Bu oyunu çok eskiden oynayıp yeniden başlamış olan çok kişi vardır biliyorum, o kişilerden biriside benim. Benim anlatmaya değecek pek bir anım yok fakat 2008-2009 dönemlerinde ben de oynadım. O zamanlar çok samimi olduğum bir arkadaşım vardı. İsmi Semih'ti nicki yanlış hatırlamıyorsam LittleMan'di. Yaz tatilinin sonlarına doğru derslerimize önem vereceğiz diye oyuna bir süre tatil vermiştik ve vedalaşmıştık. Lakin onun vedalaştığın dostunun son kez gördüğünü bilmeden... Ondan sonra hiçbir zaman haber alamadım Semih'ten. Umarım iyisindir ve her şey gönlünce gitmiştir dostum Semih...

CM4cC1.gif

https://s40-tr.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=16220

giphy.gif

Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.

• İlk başladığımda iki hesap açmıştım.Ben ne biliyim iki hesabın yasak olduğunu;(;(.İki hesapta tarihin tozlu raflarında şimdi.Hesapları hatırlamıyorum bile.:whistling:

8)

Başlık onay aldığına göre, anıları paylaşmaya devam :)

• il35 te kurduğum ittifakta öylesine sağlam bir ortam vardı ki senelerce sürdü bu durum.Hatta beni haklı çıkarırcasına askerliğim İzmir'e çıktığında beni İzmir otogarında karşılayıp karnımı doyurup birliğime katılımım sağlanmıştı.Sanal ortam olmasına rağmen sağlam karakterlerle çok güzel vakit geçirdik oyunda.Bir süre sonra oyun bahane oluyordu bizde , amaç muhabbet birlikte vakit geçirmekti.Ben askerden gelince de beni İzmirde karşılayan kişinin askerliği Ankara ya çıkmıştı.bende aynı şekilde yemeğini yedirip birliğine katılımını sağlamıştım.Bu başlığı görünce hafif tebessümle aklıma ilk gelen anım bu oldu :)

• il35 te kurduğum ittifakta öylesine sağlam bir ortam vardı ki senelerce sürdü bu durum.Hatta beni haklı çıkarırcasına askerliğim İzmir'e çıktığında beni İzmir otogarında karşılayıp karnımı doyurup birliğime katılımım sağlanmıştı.Sanal ortam olmasına rağmen sağlam karakterlerle çok güzel vakit geçirdik oyunda.Bir süre sonra oyun bahane oluyordu bizde , amaç muhabbet birlikte vakit geçirmekti.Ben askerden gelince de beni İzmirde karşılayan kişinin askerliği Ankara ya çıkmıştı.bende aynı şekilde yemeğini yedirip birliğine katılımını sağlamıştım.Bu başlığı görünce hafif tebessümle aklıma ilk gelen anım bu oldu :)

Doğru yere dokunmuşum deseneze :) Çok güzel anı teşekkürler :)

• Anı değilde eskiler canlandı gözümde halı saha maçları düğünler müzayede yarışları önceden abiler abiliğini biliyordu kardeşler kardeşliğini maksat oyun değildi dostluktu şimdi herkesin gözünü rekabet bürümüş.

• İlk başladığımda iki hesap açmıştım.Ben ne biliyim iki hesabın yasak olduğunu;(;(.İki hesapta tarihin tozlu raflarında şimdi.Hesapları hatırlamıyorum bile.:whistling:

8)

Buna benzer bir olayı Ikariam'da yaşadım. :) Dayımla iki hesap açmıştık, bir süre oynadık sonra kapandılar. Gladiatus'u bu sıralarda (2007 yılı ortalarında) açmış olmalıyım. Bu arada Ikariam'a 2 yıl önce dönüş yapmıştım, halen oynuyorum.

Gladiatus'a defalarca ara versem de oynamaya devam ettim. İlk zamanlardan günümüze büyük değişiklikler oldu. Demirhane, parşömen gibi yenilikleri gördüğümde bunların ne işe yaradığını çözmem zaman aldı. Hammadde ve parşömenleri tüccara satıyordum. ^^ Yer altı ile kostüm olayını çözdükten sonra oyunu daha keyifli ve aktif oynamaya başladım, yoksa bırakma aşamasına gelmiştim. Seviye atlamak çok zorlaşmıştı. Oyuna geri dönenler ve yeni hesap açanlar artık daha şanslı, eskiden etkinlikler yoktu. Oyun sayesinde arkadaşlıklar oluşturmaya başladım. ArthasMenethil ile ara sıra Warcraft muhabbeti yapıyoruz. Muhabbet demişken, Orta Dünya ile ilgili sohbet etmek isteyen olursa her zaman beklerim. ^^

John Ronald Reuel Tolkien'in ölüm yılı: 1973 - 3791

Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf Kralları’na
    Yedisi taştan saraylarında Cüce Hükümdarlar’a
    Dokuz Yüzük Ölümlü İnsanlar’a, ölecekler ne yazık

Bir Yüzük gölgeler içindeki Mordor Diyarı’nda
    Kara tahtında oturan Karanlıklar Efendisi’ne

Dünya ikiye bölünmüştür denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda;

Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar...

• Güzel bir başlık olmuş bu vesile ile ben de eskileri anayım eski forumda trytohitme, Kuzqun (hala burada), HeLL, Sun Mod, DeepPurple Mod, Snape Admin ve daha niceleri ile saatlerce forumdan sohbet ederdik hele 1000 post atan ve bir yılını dolduran kullanıcılar Forum Fosili olurdu böylece forumda sadece fosillerin ve modlar harici forum yöneticilerinin kullanabildiği bir sohbet alanı onlara açılırdı. Oyunda aynı ilde olmadığımız insanlarla bile forumda sohbet eder oyun konusunda bilgi alırdık ayrıca oyunda yeraltı bölgesi gelmeden önce zindancılık diye çok güzel bir oynayış tarzı vardı sadece zindan yapar para kasar ve düşük seviyelerden itibaren eğitimlerinizi sağlam tutardınız bunlar yıllar önceydi çok da güzeldi.

• Direkt bir anı değil de tüm dramların başlayıp bittiği yer. Foruma bir süre girmediysem döndüğümde ilk önce buraya bakardım kimler tatile çıkmış diye.

XgrItR.jpg

lytxf1.jpg

• Direkt bir anı değil de tüm dramların başlayıp bittiği yer. Foruma bir süre girmediysem döndüğümde ilk önce buraya bakardım kimler tatile çıkmış diye.

XgrItR.jpg

En beğendiğim özellikti.:saint:

2021 bitsin artık

2022 bitsin artık

2023 bitsin artık

2024 bitsin artık

2025 bitsin artık

2026 bitsin artık

HEJ4QTmF_400x400.jpg

26.09.2018 - 22.01.2022

Şan ve şeref dolu 3 yıl 4 ay8)

• Oyuna ilk başladığım il2 serverinda Alch3mist nickli biriyle tanışmıştım.Saatler kuruyor, muzayedeler takip ediyorduk.Uyuya kaldığımız zamanlar da telefonla arıyor, hadi kalk hadi çok kısa oldu süre bas teklifi diyorduk.Onu ezeni ben,beni ezeni o eziyordu.İlerleyen zamanlar da Melihle Facebook üzerinden de eklestik.Ayni üniversite de okuyormusuz Melihle:) Soyismi de bir yerden tanıdık geliyordu bu Melihin ya dedim sen buralı misin evet oraliyim, eee sen şunu tanıyor musun evet akrabam olur derken Melihle aile dostu olduğumuz ortaya çıktı.Oyuna beraber başladık,beraber devam ettik beraber banlandik:).O dönemler sadece bir oyun değildi,internet cafe sahipleri mi dersin,abiler, ablalar tam bir aile ortamıydi.Bir gün hiç unutmam,küçük şehirden büyük şehire gelmişiz Melihle tanıştığımız zamanlar da yeni üniversiteye başladığım zamanlar.Kantinden oturuyorum,sınıftan bana uyuz olan çocuklar var,geldiler satastilar.Neyse kolumdan çekiştirerek dışarı götürüyorlar beni.Bi baktım sağıma Melih,adam gerçek hayatta bile gladyatördu fakultenin önüne cikmamizla birlikte,bizi gören hayırdır Melih diye geldi.Az kalsın indiriyorlardi beni,gladyatör Melih olmasaydı :))Bu oyunun bana kazandırdığı en büyük şey Melihdir.Seviliyorsun Melih.

• uzunca bir süre geçtikten sonra oyun anılarımı yazıp kaçayım

Tanışıklarla olan ayrı olmak üzere tanıyanlara selam olsun ;

-2 seviye silahlara sürülen o muazzam 20 lik hasar taşlarını

-büyük level hesapların kücük level tanıdıklarını pushıngle desteklemelerini

-icho cehennem seti takınıp 130 larda gezerken atılan paketle level kücültmelerini kullanılamayan itemleri kesilemeyen zindan bossunu

-paket sonrası hiç bitmeyen 113 leveli

-modların hesabını hackleyip hesapları patlatan griffin i : D

-yenilen 2-3 tane bandırma biletini

-açılan ve açılacak olan cazibe merkezi yeni illeri

-matematiğin işlemediği yer altı ve mükemmel arena savaşlarını

-yeni bölgelerin açılıp var olan itemlerle bunların kesilemediğini

-onlıne olan tek bir ilin olması gerekirken; oyunun kendi sözünü yerine bile getiremediği illeri birleştiremediği iyi kötü anılar oldu tabiki.

Neyseki çöp bırakmadan hesabı silip kurtuldum elbette.Harcadığın zaman ve emek karşılığını hiç bulmamıştı.

• bizde anılarımızı yazalım oyun hala güzel ama eskiden daha güzeldi sadece karizmaya abanıyoduk. pushing yoktu, bi ara ben 2 çar açıp yan çarı hem multi göstermediğim hemde pushladığım için ban yemiştim il 1 deydim o zamanlar sonra x2 ler x5 ler çıktı x5 te oyun daha hızlı gelişeceğimi düşündüğüm için il 32 ye yerleştim. hala devam ediyorum bide yan çarım var multi olarak onu kimse yenemiyo üstünde 12 m var. eskiden yer altı yoktu, demirhane yoktu sadece hermetikten düşen itemleri morluyabiliyoduk. max buydu sonra kırmızı ve turuncu itemler geldi karizma sistemi gitti ve yazı turaya döndü. yer altındaki npc ler nasıl bişiyse ölmüyolar artık. x5 in dez avantajı hızlı olman lazım. oyuna bunca yenilik geldi şu yenilikler gelmedi üst seviyeler için daha iyi itemler oyun 140 dan sonra bitiyo, direk satış skripti sandıklar için. bide toplu bilet gibi bişey gelmesi gerek keşifleri toplu bitirip kendimize daha fazla zaman ayırmamız gerek yeni npc lerde lazım. duy sesimi GAMEFORGE.

kum saati demeyin 1 elmasa 1 kum saati çok saçma altınla olması gereken yerde elmasla yapılmış. modlarım sizden ricam şunları GF ekibine bildirmeniz eğer e-postaları varsa ben yazarım.

Edited once, last by ercan27 ().

• 2010larda daha çocuk yaşlarda server4te başladığım bu oyunda 3-4 yıl boyunca sadece zindan sirk yaparak, abilerimin önderliğinde sohbet muhabbet ederek oynadığım ve bir süre sonra da bıraktığım bir oyundur. Bazılarıyla hala muhabbet ederiz. Yeri bende ayrı yer tutan bir oyundur. Geçen yıl tekrar dönüş yaptığım bu oyunda eski ortamları bulamasam da kendi kendime nostaljik bir şekilde oynuyorum yine. Server4 Kemalist, Server 12 Supernaturaldan tüm dostlarıma selam olsun