W paczkach 2mld, a na sobie ile można w takim razie, też jest integer limit czy tu już mamy coś większego?
Zapytałam i z tego co mi powiedziano: 4mld, a dokładnie 2 x limit złota w paczce czyli 2 x 2.147.483.647
W paczkach 2mld, a na sobie ile można w takim razie, też jest integer limit czy tu już mamy coś większego?
Zapytałam i z tego co mi powiedziano: 4mld, a dokładnie 2 x limit złota w paczce czyli 2 x 2.147.483.647
Bankier magazynował ponad 3,8kkk to w sumie niewiele brakło ![]()
W takim razie największa wartość powinna być przy skarbcu gildii. Najwyższy wydatek do tej pory to zdaje się forum 30, który kosztował 9,1kkk+ przy 30% zniżce graczy z centurionem.
To ciekawe, czy tutaj jest jakiś limit, bo zdaje się, że forum można budować bardzo bardzo długo.
Śmieszne byłoby gdyby np można wybudować forum 80 (5.368.600.095.443 golda) a np w skarbcu gildii można wepchać tylko 4 lub 5 razy limit paczek
Ale z drugiej strony nikt tego nie doczeka i tak bo kwoty są olbrzymie.
Czego tu się człowiek po 10 latach dowiaduje, rychło w czas bo niedługo musiałbym smarować ticketa....
Nie ładnie tak pisać clickbaitowe posty w Aktualizacjach.... Byłem bardziej rozczarowany tym postem niż wczorajszym meczem naszych kopaczy...
Po jakim czasie nieaktywności znika konto bo nie chce, aby pozostała garstka moherów zniknęła z Templum ??
Po jakim czasie nieaktywności znika konto bo nie chce, aby pozostała garstka moherów zniknęła z Templum ??
jak na koncie będą rubiny to nie zniknie.
loguj się raz na miesiąc czy coś.
Display Morev 4.2.2 - 2021-09-20, start o 10:00
Ave Gladiatorzy!
W poniedzialek, 20.09.2021 o 10:00 uaktualnimy Gladiatusa do wersji v4.2.2.
Changelog:
- Został usunięty maksymalny poziom / maksymalne PD cap
- Został usunięty cap złota w liczniku złota, który wyświetlał się pod zwycięstwami
- Zostały usunięte ukryte limity złota dla osiągnięć
- Zostały usunięte limity złota dla budynków gildii + protokółów banku gildii
- Zostały usunięte limity złota dla rynku + rynku gildii
Przetłumaczy ktoś na j. polski ![]()
![]()
![]()
Był taki bug z czapka zlota w statach i zostanie ta czapka usunieta
a tak serio to nawet adminow nie obchodzi co to za updtate, odwalaja jedynie panszczyzne
Był taki bug z czapka zlota w statach i zostanie ta czapka usunieta
a tak serio to nawet adminow nie obchodzi co to za updtate, odwalaja jedynie panszczyzne
Panu już podziękujemy, cap tłumaczyć jako limit.
Ogólnie Gladiatus zaczął się zbliżać do założeniowych limitów i zostają one właśnie zdjęte.
Podobnie było z przedmiotami od Cesarza, powyżej pewnego poziomu ludzie dostawali niebieskie szlifki lvl 1 zamiast odpowiedniej czerwonej ze znacznym poziomem.
Czyli nie ma już limitów złota i mogę mieć powyżej 4kkk w jednym paczkomacie ??
Czy jednak są tak zarobieni wprowadzaniem licznych aktualizacji i zapomnieli o tej niedogodności ![]()
Nie widzę tego w changelogu.. Wiesz co to znaczy?
Albo zapomnieli dopisać, albo zrobić. XD
Weźcie napiszcie do tych gfków żeby otworzyli nam x5, a nie te 2x ciągle. I tak widać że to wszystko idzie ku zagładzie to chociaż można by się coś pobawić. Już dawno powinno wszystkie serwery połączyć w [ciach] żeby to jakoś ratować.. Porobiłem sobie ostatnio konta na tych innych gladiatus jak Iran, Izrael.. itd. I tam są np 22 osoby w całym rankingu a w 7 dniowym jest 5 których faktycznie gra np. No i teraz tych 5 ludzików na pewno by sobie miejsce znalazło gdzieś jakby były międzynarodowe serwery.. w mt2 tak zrobili żeby ratować frekwencje a tutaj nadal nie.....Nie wiem po prostu.. ocb ale dawajcie x5.
ps. jestem ciekaw jaki jest max value na czas modlitwy.
/Upominam za pseudocenzurę/kruszynka
nie wiem dokładnie jaka jest granica ale szybko tego nie idzie sprawdzić ![]()
nie wiem dokładnie jaka jest granica ale szybko tego nie idzie sprawdzić
hehe, najs myślałem że mam najwięcej na s35 ale masz ok. 20 dni więcej ode mnie.
ale na s1 gościu z DLki ma ponad 760d.
dawaj juvka na nowe x5 jak otworzą może kiedyś ![]()
Ciekawe by było urozmaicenie nagród eventowych o progi punktowe, np.:
- 75 pkt
- 100 dostaje się randomowy pakt
- 150 wysokiej jakości dodatek kuźniczy (randomowy złoty dodatek)
- 250 Jakiegoś pomarańczowego/czerwonego losowego najemnika 14-16lvl wyżej od postaci
Dodatkowe budynki gildii np.:
Ara Pacis - budynek, do którego budowy potrzeba nie tylko złota a np. Marmuru, który dropił kiedyś ze starych eventów "Odbudowa Rzymu" czy coś takiego.
Miałby 5 poziomów i dawałby zwiększenie ochrony na arenach o minuty bądź pewien %.
Horreum (gildyjne) - budynek 20 poziomowy do wytwarzania jedzenia, może służyć jako zamiennik dla pracy, pozwala na wyrób niekraftowalnego ciasta oraz zwiększa jego jakość z ograniczeniami w zależności od lvl'a i wolnych miejsc np. ilość dostępnych miejsc = lvl budynku * 10, co 2 lvl'e to 1 dodatkowa strona do użycia.
Pomysłów można wymieniać i wymieniać, ale i tak nikt ich nigdy nie ziści ¯\_(ツ)_/¯
pakty sa ze skrzyni
na dodatki sa eventy, złotych nie dadza
chcesz pom/red najmy? musisz wydac ruble, albo sprawdzac codziennie handlarza
@Rubinowy_Ksiaze a ja zacząłbym od tępienia botów które zabijają rywalizację i rozgrywkę uczciwym graczom a się dziwisz później że coraz ich mniej
Na nowszych serwerach całą tygodniówka na botach leci na s46 2 pierwsze gildię mają w 90% boty
Ty na s25 grasz na 3 kontach Magik, Rubinowy ksiaze i Nerio też lecisz na bocie i w kółko zmieniasz na nich nazwy postaci... Podobnie jak twoj kolega Krejzolek bocicie równo i się szczycie że co 2 tygodnie wbijesz lvl bo bot ci klika 24/7 co 5 minut areny lochy wyprawy i się pakuje jeszcze.Wystarczy zobaczyć tygodniówke. kilka tysięcy walk na arenie setki tysięcy honoru sławy itp. Niemożliwe grająć normalnie tym bardziej że zwracałem na ciebie uwagę kiedy jesteś on line i jak grasz. Na eventach bot ci klika cały dzien i noc wyprawy eventowe i dlatego że oszukujesz chcesz nagród większych? tfu na ciebie oszuście i kolegów którzy też grają na botach
dziwie się że grześ z tym nic nie robi ale może do czasu bo tracimy wizerunkowo
mimo że jesteśmy razem w gildii większość toba gardzi.
Powiem tak, niech sobie pajace robią konta na bocie jeśli im to sprawia przyjemność. Gladek to i tak bardzo niszowa gra. Nikogo w sumie nie obchodzi kto jest pierwszy w rankingu. Według mnie jeśli mamy szanować graczy, którzy są ponad przeciętni trzeba patrzeć przede wszystkim na statystyki zdobytego złota i straconego - jeśli dużo straconego no to prawdopodbnie bot. Kiedyś grałem na początku s35 pod nickiem wivv. Miałem statystyski 10:1 w złocie. Nie byłbym w stanie na bocie tak pakować złota. Poza tym miałem najlepsze statystyki na arenie mimo wszystko, bo dobierałem najlepsze możliwe przedmioty na moim lvlu i zawsze dbałem o szczegóły. Dostałem od bodzia bana na 1 dzień, który został zdjęty po 1 dniu od michalusa.
Morał z tego jest taki: konta na bocie są do dupy, są słabe w najlepszym przypadku przeciętne. Jeśli im to sprawia przyjemność mieć przeciętne konta to niech sobie żyją w tej przeciętności. Według mnie zostałem zbanowany z zadrości, bo wszyscy wiedzieli że taki jaro_francuz botował - nie dostał bana (chyba sam usunął konto z frustracji), mecenas sprzedawał złoto na serwisie aukcyjnym i też botował - wszyscy wiedzieli, nie został zbanowany. Aktualnie gram na s26-us i tez natrafiam na botów, ale jak pisałem oni mają przeciętne konta. Atakują mnie 5x dziennie na CT, codziennie mimo też że zawsze przegrywają. Zgłosiłem ich w supporcie - nic to nie daje. Może ruble kupują i dlatego ich trzymają? W sumie nie ma żadnej nagrody za bycie top1 itp. jedynie własna satysfakcja. Niech sobie botują, niech mają przecietne konta. Jeśli im to sprawia przyjemność to niech się cieszą z tego. Farmie tych pajaców 10x dziennie na tyle ile dam radę. Pokażcie mi dobre konto, które zostało zrobione na bocie. Tylko nie pokazujcie mi konta z maksowanymi statami i czerwonymi itemami, bo to nie jest definicja dobrego konta - takie konta można sobie na bocie zrobić
Tutaj jest moja droga do 200lvla, jeśli youtube nie usunie to pozostanie na zawsze, a wszystkie botowskie konta i tak zostaną zapomniane :)))
moim zdaniem pakowanie kasy nie jest wyznacznikiem dobrego konta
sam często traciłem gdy miałem przerwy w grze albo się paki wysypały, poza tym bot potrafi się pakować dobówkami także te statystyki nie mają znaczenia. Najbardziej boli fakt że bociarze wbiją większy poziom od uczciwych nie robiąc nic a i hajs zarobi z wypraw i aren na eq i staty. Dziwie się że topowe gildie ze starych serwerów trzymają takich oszustów w gildii tracąc na reputacji dla ich marnych punktów honoru
Dlatego postanowiłem wszystko nagrywać, dla mnie to nie jest problem. Zawsze się znajdą hejterzy, którzy będą twierdzić że coś jest zrobione na bocie