A teraz uczcijmy minutą ciszy tych wszystkich, którzy czekali na prowincję x5 ![]()
Rozmowy i pomysły dotyczące gry
-
- PL
- Dyskusje
- Fruity
-
-
Pytanie do administracji, Czy na prośbę graczy prędkość serwera moze zostać zmieniona?
-
Chodzą legendy w tej grze (bardzo stare i nie wiem czy prawdziwe), że kiedykolwiek przejęto się potrzebami i prośbami graczy xD
-
s38 x2 19 lipiec 2018
s39 x4 6 listopad 2018
s40 x2 7 luty 2019
s41 x4 9 maj 2019
s42 x2 22 sierpień 2019
s43 x1 28 listopad 2019
s44 x2 10 luty 2020
Każdy dostrzeże prawidłowość. Jest raptem 3 prowincje x1 (nowa będzie czwartą). O tyle fajne, że zanim ludzie zaczną się skarżyć na brak lochów w Brytanii to po prostu wcześniej dostaną Alzheimera

-
Niby człowiek wiedział ale się łudził

zatem z wypiekami na twarzy będę oczekiwał momentu aż na a.p zobaczę pierwszą duszyczkę z s45

-
wiecej by dalo polaczenie istniejacych x5 niz otwieranie nowego
-
-
cięcia kosztów

zawsze te 5 ojro wincej na koncie gf
-
Przekazywanie wyżej przekazywaniem ale tutaj nawet z poziomu forum z forum zapominają robić ;p
42 43 44 45 \/
-
już nawet powstawały nowe posty z tym związane

-
właśnie mam konto na s44 i co pominięty się czuje...no ale ja to ten gorszy sort

-
Siemanko,
Chciałem się pobawić trochę na serwerze najlepiej 5x, tylko żaden nie pokazuje żeby miał inny speed. Kolumny są puste.
Może ktoś napisać mi listę serwerów speed?

-
aktualnie:
2 prowincje x5 - 35,37
3 prowincje x4 - 36, 39, 41
nie ma w ogóle x3
5 prowincji x2 - 34, 38, 40 ,42 ,44
4 prowincje x1 - 1, 25, 43, 45
Tylko polecam spojrzeć na liczby aktywnych graczy przy zakładaniu konta. Czy faktycznie dobrym pomysłem będzie klikanie wsród trupów, czy lepiej poczekać na nowe x5 albo udać się na nowszy serwer z mniejszą prędkością. Zależy czego szukasz, żeby głupio czasu nie marnować.
PS. MODERATORZY FORUM MA-SA-KRA! Przenieść wpis z off-topu do innego działu ale zostawić bez prostej odpowiedzi

-
Ten wspólny serwer na discordzie to fajna inicjatywa. Ale przypomnę, że od 22 stycznia 2020 czat w grze został zepsuty jedną z aktualizacji. Większość chyba zrezygnowała z tego prymitywnego narzędzia i przerzuciła się właśnie na discorda
Chyba tylko forum gladiatusa szybciej padnie jeśli tam gracze będą mogli opisywać zaniedbania, nieudolności, przekręty innych graczy oraz supportu bez takiej cenzury jaka obecnie tu panuje 
-
Ten wspólny serwer na discordzie to fajna inicjatywa.
Dziękujemy
Przy okazji przypominamy, ze korzystanie z gladiusowego serwera na discordzie związane jest z przestrzeganiem określonych zasad (dostępnych na kanale: #discord-rules), które generalnie są takie same jak te na forum 
-
czyli teoretycznie nic to nie wnosi i nie zmienia

-
a orientuje się ktoś jaki jest faktycznie,systemowy procent szansy na zwój z przetopu ?
-
Dokładnych % raczej nikt nie wie. Na tyle niski %, że to raczej kwestia szczęścia. Nie spadnie nic przez 2-3 tygodnie po czym w ciągu jednego dnia spada nagle 4 zwoje. Przypadek. Oczywiście cały czas piszę poza eventami. Trzeba próbować bo może akurat się przyfarci.
Raz chciałam mocno zwój arpagiusa. Stopiłam 100 przedmiotów i nie dostałam zwoju. Na evencie spadło kilka z pierwszych roztopów

-
Tylko ja topie na 7 acc i szczerze to jakos tego nie widze na wyprawkach to owszem wpadnie coś
Na eventy to wogóle mam zawsze jakies masakry bo mało tych miejsc do topieni ;P
od eventu na drop przetopilem do dzis ok 150 itemnkow i nie ma zwoju :<
-
I jeszcze coś w ramach ciekawostki. 2 razy mi się zdarzyło, że dostałam wyprawa po wyprawie identyczne przedmioty (prefix+item bazowy + sufix). Topiąc dwójki zawsze z jednego spadł zwój. Raz był to zwój "miłości" a w tym przypadku "gai". Fart, że dwójki były w kolorze pom to wrzuciłam w roztapiarkę. Nie wiem czy to bug, przypadek ale zaskoczenie na pewno.