Rozmowy i pomysły dotyczące gry

• Chodzą legendy w tej grze (bardzo stare i nie wiem czy prawdziwe), że kiedykolwiek przejęto się potrzebami i prośbami graczy xD

"I don't say I'm the best, I just don't think there's anyone better than me." Jose Mourinho ^^<3

• s38 x2 19 lipiec 2018

s39 x4 6 listopad 2018

s40 x2 7 luty 2019

s41 x4 9 maj 2019

s42 x2 22 sierpień 2019

s43 x1 28 listopad 2019

s44 x2 10 luty 2020

Każdy dostrzeże prawidłowość. Jest raptem 3 prowincje x1 (nowa będzie czwartą). O tyle fajne, że zanim ludzie zaczną się skarżyć na brak lochów w Brytanii to po prostu wcześniej dostaną Alzheimera :D

"I don't say I'm the best, I just don't think there's anyone better than me." Jose Mourinho ^^<3

• Niby człowiek wiedział ale się łudził :D:D:D

zatem z wypiekami na twarzy będę oczekiwał momentu aż na a.p zobaczę pierwszą duszyczkę z s45 :evil:

• Czy tu nie było jeszcze odnośnika do IRC ? Jedna pożyteczna rzecz jaką zrobiliście! Nie macie czasu nawet na głupią wiadomość odpisać także dobrze wiedzieć, że IRC też jest zbywany :P

• Siemanko,

Chciałem się pobawić trochę na serwerze najlepiej 5x, tylko żaden nie pokazuje żeby miał inny speed. Kolumny są puste.

Może ktoś napisać mi listę serwerów speed? :)

• aktualnie:

2 prowincje x5 - 35,37

3 prowincje x4 - 36, 39, 41

nie ma w ogóle x3

5 prowincji x2 - 34, 38, 40 ,42 ,44

4 prowincje x1 - 1, 25, 43, 45

Tylko polecam spojrzeć na liczby aktywnych graczy przy zakładaniu konta. Czy faktycznie dobrym pomysłem będzie klikanie wsród trupów, czy lepiej poczekać na nowe x5 albo udać się na nowszy serwer z mniejszą prędkością. Zależy czego szukasz, żeby głupio czasu nie marnować.

PS. MODERATORZY FORUM MA-SA-KRA! Przenieść wpis z off-topu do innego działu ale zostawić bez prostej odpowiedzi :P

• Ten wspólny serwer na discordzie to fajna inicjatywa. Ale przypomnę, że od 22 stycznia 2020 czat w grze został zepsuty jedną z aktualizacji. Większość chyba zrezygnowała z tego prymitywnego narzędzia i przerzuciła się właśnie na discorda :P Chyba tylko forum gladiatusa szybciej padnie jeśli tam gracze będą mogli opisywać zaniedbania, nieudolności, przekręty innych graczy oraz supportu bez takiej cenzury jaka obecnie tu panuje :P

• Ten wspólny serwer na discordzie to fajna inicjatywa.

Dziękujemy :) Przy okazji przypominamy, ze korzystanie z gladiusowego serwera na discordzie związane jest z przestrzeganiem określonych zasad (dostępnych na kanale: #discord-rules), które generalnie są takie same jak te na forum :)

img_7a24a6ae.png

Nightmare - Community Manager of Gladiatus BA | CZ | DK | EE | FI | LT | LV | NL | NO | PL | SE | TW

• Dokładnych % raczej nikt nie wie. Na tyle niski %, że to raczej kwestia szczęścia. Nie spadnie nic przez 2-3 tygodnie po czym w ciągu jednego dnia spada nagle 4 zwoje. Przypadek. Oczywiście cały czas piszę poza eventami. Trzeba próbować bo może akurat się przyfarci.

Raz chciałam mocno zwój arpagiusa. Stopiłam 100 przedmiotów i nie dostałam zwoju. Na evencie spadło kilka z pierwszych roztopów :D

• Tylko ja topie na 7 acc i szczerze to jakos tego nie widze na wyprawkach to owszem wpadnie coś

Na eventy to wogóle mam zawsze jakies masakry bo mało tych miejsc do topieni ;P

od eventu na drop przetopilem do dzis ok 150 itemnkow i nie ma zwoju :<

:evil:

• https://prnt.sc/pe2suv

I jeszcze coś w ramach ciekawostki. 2 razy mi się zdarzyło, że dostałam wyprawa po wyprawie identyczne przedmioty (prefix+item bazowy + sufix). Topiąc dwójki zawsze z jednego spadł zwój. Raz był to zwój "miłości" a w tym przypadku "gai". Fart, że dwójki były w kolorze pom to wrzuciłam w roztapiarkę. Nie wiem czy to bug, przypadek ale zaskoczenie na pewno.