Rozmowy i pomysły dotyczące gry

• Chyba już o tym pisałem, ale nie chce mi sie szukać wcześniej a temat ucichł niemiłosiernie

prosił bym kogoś kompetentnego i mającego kwalifikacje o przekazanie wyżej pomysłu odnośnie dodania ulepszeń do eq w stylu mechanizmów i proszków, dodających krytyka i bloka :) to w dużej mierze ułatwiło by rozgrywkę na wyższych lvlach i układaniu eq.

wartości mogły by być zbliżone do proszków czy co lepiej do szlifek :P

• Pomysł wydaje mi się średni. Takie mechanizmy/proszki byłyby dostępne dla każdego poziomu a tu rozsądniejsze jest zbudowanie większej przewagi na wyższym poziomie. Brakuje czegoś lepszego niż Sebastian czy lucius - coś co dodaje krytyka+bloka oraz zapewnia dość fajne dmg/pancerz.

Dlatego nowe zwoje na wyższym poziomie byłyby lepszym rozwiązaniem sytuacji. Zapełnią lukę w kuźni i sprawią, że znowu będzie można kuć coś więcej niż tylko bronie. Posłużą do budowy eq z 50% blokiem/krytykiem oraz ze znaczenie większym pancerzem i dmg jak ma to miejsce w chwili obecnej.

Druga kwestia jest taka, że poniekąd zaproponowane mechanizmy burzyłyby nieco aktualne eq. Bo jeśli jest wybór między lucius a antonius i do tego drugiego dodamy mechanizm na blok choćiażby to wydaje się to lepszym posunięciem (dmg antoniusa, który ma parametry jak lucius). Dodatkowo Sebastian>Antonius. Więc luciusy byłyby w mniejszości wsród graczy na niższym poziomie, którzy stosowaliby nowe rozwiązania. I teraz gracze, co kiedyś mieli dłuższą przerwę a konta zostawili w dość przywoitym stanie nadal mają problem bo nagle jest coś lepiej i trzeba się dostosować. Na niższych poziomach z kuźnią i tak nie ma problemów. Można tworzyć eq na wiele sposóbów. Więc to tylko dostarczanie jeszcze więcej możliwości.

A np taki 160 lvl? Wrzuci mechanizm na tarczę i na nic innego sobie nie pozwoli.

Przez akcję z lobby podejrzewam że i tak wszystkie ważne problemy muszą poczekać niestety...

"I don't say I'm the best, I just don't think there's anyone better than me." Jose Mourinho ^^<3

• jak wprowadzać zmiany to dla wszystkich, nie tylko dla wysokich lvli, owszem nowe zwoje by sie przydały, ale nie śmiałem o tym wspominać, wolałem wspomnieć o czymś bardziej przyziemnym dla ludzi "dbających" o tę grę ....

Wiadomo ze na 150, 160+ robi sie już problem, i z czegoś trzeba zrezygnować żeby mieć coś innego, prawda jest taka że zwoi mamy multum, lecz niewiele zdatnych do jakiegokolwiek sensownego użytku, tak samo składniki, są takie z których nic nie kułem przez całą gre, i nawet nie mam pojęcia do czego mogą służyć w kuźni..

do tego długo oczekiwane lochy w brytani, i fajnie by było gdyby była możliwość wydropienia najemnika :D wszystkich rodzajów we wszystkich lokacjach, to by zmieniło dużo w CT, bo obecnie dorwanie porządnego najma równa sie z cudem

• Moim zdaniem powinni zubożyć luciusy, wtedy gracze byliby zmuszeni kombinować z innymi zwojami a tak wystarczy obkuć się luckami w red i tyle

Wczoraj to samo pisał @Michalus i zgadzam się w 100%. Do 150 nie ma nic efektywniejszego a później jest większe kombinowanie ale i rozczarowanie bo nagle nie sposób wymaxować na 50%. Tylko, że jak zubożą luciusy to będzie znowu płacz i nagłe zmiany eq bo chyba dotychczasowego eq nie zmienią!? A jeśli to części będzie się podobał a reszta będzie czuć się "okradziona". Teraz chyba rozsądniej byłoby zrobić coś wartościowego wyżej by ten schemat powtórzyć.

Gdyby lucki od samego początku byłyby pominięte to większą rolę odegrałyby Tellus, Sektus, Avalonius, Lepidus, Amulius i inne. Ale to i tak nie rozwiązuje problemu zbyt potężnych przeciwników w Brytanii. Zadnym eq nie sposób ich pokonać xD

"I don't say I'm the best, I just don't think there's anyone better than me." Jose Mourinho ^^<3

• hej

tylko jmi na s25 dalej leca zwoje na wyprawach i z roztapiania ???

ostatnie 5 ataków na wyprawach = 3 zwoje

\

nie żebym płakał tylko na s nie lecą

kttos cos ?

:evil:

• Po prostu szczęście? Mi ostatnio poleciały z roztopienia 4 Dragonusów 2 zwoje- eventu już nie było ;'p

Madara is addicted to me

• to zgłoś ten problem, moze zablokują wypadanie zwojów i już nic Ci nie wyleci

Madara is addicted to me

• Siemka,

wpadam tu z pomysłem o połączenie serwerów . Jak wiadomo na starych serwerach gra po kilka osób dziennie i ta gra wygląda jakbyś grał sam ze sobą. Oczywiście są małe wyjątki gdzie graczy jest więcej. pytania

Jak to wygląda od strony technicznej aby połączyć np 4 serwery na jeden ?( Wtedy było by 60-120 osób online i może zaczęła by się jakaś rywalizacja lub można by było coś od kogoś kupić )

-czy ktoś byłby wogóle zainteresowany połączeniem ?

-

chciałbym usłyszeć wasze zdanie lub doświadczenie z życia z tym tematem bo może coś podobnego już było

• Było już coś takiego kiedyś. Gracze z pewnością są entuzjastycznie nastawieni do takich pomysłów.

Niestety to nie zależne od graczy :(

I łączone są prowincje z identyczną prędkością (x2 nie złączy się z x5).

• Pierwsze łączenie było w 27.03.2014

Drugie 5.04.2018 więc stosunkowo niedawno. Ponad 1,5 roku to krótko.

Na chwilę obecną nie mamy informacji nawet czy są plany nad kolejnym łączeniem.

Za to tego typu tematy pojawiają się dość często, tak jak pytania o nowy serwer.

Tak więc tak jak zawsze - jeśli będziemy coś wiedzieć to informację o tym fakcie przekażemy :)

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• z tego co widze to na starych serwerach s1 s25 gra najwięcej ludzi więc nie wiem o czym mowa

s1

osób 185

wiek 4603

Geraldzik5
    0

Graj

s43

osób 122

w37

Start

s42

os 96

w135

Start

s41

os 52

w240

Start

s40

os 10

w331

Start

• Ogolnie wg mnie to powinni skasować możliwość wylosowania ze skrzynki, skrzynki .

bo jak chce ktos zapas skrzyń miec to nie losuje a nie 2x skrzynia i tylko wydłuża to niepotrzebnie grę .

• Można otworzyć wiele skrzynek jednym kliknięciem.

Te skrzynki chyba czasem się bugują. Ostatnio miałam przypadek 4x pod rząd skrzynka w skrzynce. Przy 11 innych klamotach to raczej niskie prawdopodobieństwo.

• Co nie zmienia faktu, że nie jest niemożliwe.

Tak więc zapisać sobie datę wykonania i czekać aż się zrobi tak znowu :)

Jak się zrobi jutro, to się zobaczy,

Jak się zrobi za 3 lata to się nie zobaczy..

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Pozostaje tylko kwestia tego czy podczas losowania zatrzymujecie losowanie czy czekacie aż zatrzyma się. Osobiście nie chce mi się klikać "stop" i nie dostaje zbyt często skrzynki :)