Rozmowy i pomysły dotyczące gry

• Tak tylko przypominam, że areny dobierają graczy po wytrenowanych statystykach.

Tak więc jak nałożył się tani trening z ograniczoną ilością graczy przez łączenie serwerów, tak okazuje się nieco, że jest "bug z arenami i brakiem graczy"

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Skoro obecnie łączenia serwerów dają efekt międzynarodowy to może "czas serwera" powinien być ustawiony na kraj z którego jest więcej graczy bo obecnie wszystkie są ustawiane na Londyn.

• Skoro obecnie łączenia serwerów dają efekt międzynarodowy to może "czas serwera" powinien być ustawiony na kraj z którego jest więcej graczy bo obecnie wszystkie są ustawiane na Londyn.

serwery są angielskie więc taki jest czas.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• info o eventach tez po angielsku wtf ja w anglii nie zyje tylko w Polsce ,btw to my mamy wiecej aktywnych graczy niz anglia , ktos jz to napisał płacimy za gre niemcom zyjac w Polsce ktora wyladowała na wyspach

gdzie tu logika to nie wojsko

:evil:

• info o eventach tez po angielsku wtf ja w anglii nie zyje tylko w Polsce ,btw to my mamy wiecej aktywnych graczy niz anglia , ktos jz to napisał płacimy za gre niemcom zyjac w Polsce ktora wyladowała na wyspach

gdzie tu logika to nie wojsko

najpewniej chodzi Ci o to, że na angielskich serwerach informacja pojawia się w języku angielskim?

Na to nic nie poradzimy, gdyż to tak ma.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Bodzio to, że nie chcecie nic na to poradzić nie znaczy, że się nie da. Skoro i tak ktoś to tłumaczy do wrzucenia na forum, to co stoi na przeszkodzie, żeby info w grze wyświetlało się każdemu w takim samym języku jak ten wybrany w ustawieniach profilu? Kwestia implementacji i podejścia do "klienta" ;)

A co do czasu - na szczęście to tylko godzina, ale tutaj też jest pole do poprawy. Mianowicie każdy mógłby sobie wybrać w jakiej strefie czasowej przebywa i wszystkie timestampy* byłyby wyświetlane w tej właśnie strefie. Teoretycznie można by iść krok dalej i pobierać te informacje z systemu urządzenia, na którym się gra. Znów jest to kwestia chęci :)

* raporty, wiadomości, vox logux, log rynku, czas na górnej belce, i wszystkie miejsca, o których właśnie zapomniałem

• Bodzio to, że nie chcecie nic na to poradzić nie znaczy, że się nie da. Skoro i tak ktoś to tłumaczy do wrzucenia na forum, to co stoi na przeszkodzie, żeby info w grze wyświetlało się każdemu w takim samym języku jak ten wybrany w ustawieniach profilu? Kwestia implementacji i podejścia do "klienta" ;)

A co do czasu - na szczęście to tylko godzina, ale tutaj też jest pole do poprawy. Mianowicie każdy mógłby sobie wybrać w jakiej strefie czasowej przebywa i wszystkie timestampy* byłyby wyświetlane w tej właśnie strefie. Teoretycznie można by iść krok dalej i pobierać te informacje z systemu urządzenia, na którym się gra. Znów jest to kwestia chęci :)

* raporty, wiadomości, vox logux, log rynku, czas na górnej belce, i wszystkie miejsca, o których właśnie zapomniałem

ciekawe. Jak sobie wyobrażasz, że "Ci powyżej nas" dojdą do tego samego wniosku co Ty i wbudują ten mechanizm to duży + dla Ciebie :)

Czas gry na serwerze jest taki jaka jest strefa danego kraju. I ta opcja jest niezmienna od x lat.

Istnieją powody, dla których obecny system jest taki właśnie a nie inny. Mając to na uwadze można przewidzieć które pomysły są oderwane od rzeczywistości :P dla przykładu: kto miałby się zająć tym? nadal czekamy nad innymi poważnymi problemami :P

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Chyba nigdy wcześniej nie widziałem kogoś tak niekompetentnego (chyba nawet żałosnego) na takim "stanowisku". Zamiast cisnąć inne zespoły, żeby się ogarnęły i coś robiły to chowasz głowę w piach i jeszcze im przyklaskujesz.

Dajcie dostęp do repo to sam to zrobię. Charytatywnie. Jeszcze w tym roku.

• A co to, boty w twierdzy nie chcą wam działać na angielskiej wersji gry, czy nie znacie go na poziomie podstawówki? =O

gf olewa ważniejsze tematy jak chociażby bocenie w grze czy dodanie jakiejkolwiek aktualizacji a liczycie że zajmą się takimi bzdetami o które tylko wy płaczecie publicznie :)

• MagicznyNerio sam angielski mi nie przeszkadza, wystarczająco dużo używam go na co dzień, żeby czasem mieć problem ze znalezieniem odpowiedniego polskiego słowa ;)

Przeszkadza mi natomiast jak osoba odpowiedzialna za coś ma to coś głębiej niż najstarsze hemoroidy.

Botów niech lepiej nie likwidują, jeszcze "konkurencja" by nam nagle zniknęła na urlopy :) Tak, tak, wiem - konkurencja to zbyt mocne słowo 8)

• Jakby zlikwidowali boty to twierdza z automatu traci ~20 graczy.

Zawsze możesz aplikować na administratora gry i zrobić ze wszystkim porządek jednocześnie poprawiając kontakty gracz-gameforge, zamiast bodzia. Przecież zdolny jesteś :)

• bryyy

czemu w gladku nie moze być opcji auto naprawy całej postaci,ok jak masz jedno konto ale co 3 dni kilka kont stołować(że tak się wyrażę) to męka

65 h po naprawianiu znow musze naprawiac buty piscionki juz sie odechciewa troche

• szybkie pytanie :

czy zawsze jak przerwę kucię poprzez kliknięcie przerwij czy jakoś tam , dostanę taką samą liczbę składników w taki samym kolorze jakim żem to wrzucił do kujarki ?