Verovering van de Rijnbron 07.10. - 13.10.

 • Ave Gladiatoren,

  Verovering van de Rijnbron keert terug op de wereld van Gladiatus
  waarin samenwerking beslist over winst of verlies.

  De Rijn markeert de grens van het Romeinse rijk en de rest van Germanië
  maar dient tevens als levensader die handel mogelijk maakt in de Romeinse provincies.
  Deze bron wordt nu juist bedreigt en de macht van de keizer
  over deze vredige gebieden van Germanië zijn in gevaar.
  De Germaanse stam, de Bataven, strekt zich uit vanaf de bron van de Rijn
  in Gallia Belgica recht naar het hart van noord Germanië.
  Er is maar één optie:
  Ten strijde, dring de Bataven terug!


  Hoe werkt het event?
  Zodra het event van start gaat verschijnt er een nieuw expeditiegebied in je menu, de Rijnbron.
  Klik je hierop, dan verschijnt de eerste golf van vijanden die je dient te verslaan. In tegenstelling tot bij normale expedities hebben de vijanden hier een teller. Deze toont je hoe vaak een vijand verslagen is door alle gladiatoren op de provincie (server). Dit betekent dat hoe actiever jij en je bondgenoten zijn, des te eerder je de overwinning behaalt. Zodra alle vijanden van de eerste golf verslagen zijn (dus de teller bereikt bijv. 1000/1000), komt de volgende golf om aan te vallen beschikbaar.
  Op het eind moet de leider van de Bataven verslagen worden. Eén enkele baas, maar met een enorme hoeveelheid levenspunten welke alle gladiatoren naar beneden moeten slaan. Gevecht voor gevecht! Vanaf de start van het event heb je zeven dagen om alle vijanden, inclusief de baas, te verslaan. Als je als provincie hierin faalt binnen die tijd, dan is de strijd/het event verloren.
  Wie kunnen er aan het event deelnemen?
  Alle spelers vanaf level 7 en hoger.
  Welke beloningen kun je krijgen?
  Voor elk gewonnen gevecht ontvang je een tijdelijke 'boost' (buff) voor je stats. Natuurlijk zal ook je algemene prestatie tijdens het event beloond worden, maar enkel als het event succesvol afgerond is!
  Wanneer je klikt op de tab 'Ranglijst' in het Rijnbron-gebied, kun je zien welke beloningen je te wachten staan op het einde van het event en hoe je het ervan afgebracht hebt vergeleken met andere gladiatoren. Er is een ranglijst voor elke soort vijand, met een beloning voor de beste speler binnen elke golf van vijanden en er is één algemene ranglijst. De ranglijst is gesorteerd op basis van punten, win je een gevecht dan ontvang je 1 punt en als je verliest ontvang je er geen.
  Let op: ALLE beloningen worden pas gegeven als het evenement succesvol is afgerond!