GladiatusTR Genel Tartışma Başlığı

• Merhaba

Sorularına öncelikle ortak , sonrasında tek tek cevap vereyim.

GameForge tüm oyunlarına tek lobi sistemini getirdiğinden bu yana hazırlanan bir çok ek özellik zorunlu olarak gecikme yaşadı (tamamen teknik ve güvenlik meselesi)

Yeni Zindan alanı için tasarım aşaması devam ediyor. Testleri ve/veya programlaması ne zaman biter net bir bilgi yok.

170 sonrası keşifleri yenemiyorsunuz (ilk başlarda) sebebi çok hızlı seviye atlıyorsunuz (x5) tek kombin ile 200'e kadar gitmeye çalışıyorsunuz. NPC denkliğini yakalamakta zorluk çekiyorsunuz. Yavaş sağlam adım atmak çok daha mantıklı olacaktır.

Yeni parşömen vb eşyaların testleri devam ediyor. Muhtemelen yeni görev alanları ile kullanıma sunulur (Benim görüşüm bu)

İleriye yönelik planlar öncelikle "sorun" haline gelmiş şeyleri düzeltip, oyun konforunu yükseltmek.

Peace ✌

1f0wbbs.png

Ticket Sistemi | Oyun Kuralları |Bana Ulaşın

Yüksek bir mevkiye yerleşen alçak bir kişiden daha kötü bir şey olamaz. / Claudius Claudianus

try { legalGame(); } catch (Exception banned) { MessageBox.Show(banned.Message); }

• 170 sonrası keşifleri yenemiyorsunuz (ilk başlarda) sebebi çok hızlı seviye atlıyorsunuz (x5) tek kombin ile 200'e kadar gitmeye çalışıyorsunuz. NPC denkliğini yakalamakta zorluk çekiyorsunuz. Yavaş sağlam adım atmak çok daha mantıklı olacaktır.

Adminim bunu siz bari yapmayın. Yenmek kelimesi 100 savaşta 1 kere yenmek olarak mı düşünüyorsunuz onu anlamadım. Eğer böyleyse tamam haklısınız. Fakat 100 savaşta 90-95 kere yenmek diyorsanız eğer 170 seviye keşifi 170 seviyede bu şekilde yenen 1 kişi gösterebilir misiniz ?

Ek olarak, yavaş ilerleyin diyorsunuz. O yavaş ilerleme olayı belli bir seviyeye kadar mantıklı bu seviyede tahminimce 155-156 seviyelerce. Ondan sonrası zaten farklı dizilebilir bir kombin yok zaten hemen hemen her şey denendi ama ne yazik ki keşifler düzgün bir şekilde istikrarlı olarak yenilmiyor. Oyuncular özellikle %1 başarı ile silah deniyor o bile fayda etmiyor. ( Geçenlerde forumda biri basmıştı adam 170 küsür seviye 214 seviye son seviye mızrak basmıştı.) Bu adam o başarı ile silahı bassa bile ana karakterine taksa 170 seviye NPC leri rahat rahat kesmesi gene imkansız. 160 seviye keşifi bile keserken eşya ile alakalı hiçbir durumu yok bence. Direkt seviyeye göre ilerliyor. Seviye derken %blok artışı ve statü artışından bahsediyorum. 160 seviye bossunu 180-190 arası seviyelerde rahat kesiliyor. 160 nerde 180 190 seviyeler nerelerde... Nerdeeeeeeeeeee :)

aoulpdad5bf.png

• Örnek vereyim. 200 küsür bir oyuncu il32, Ghost adlı oyuncu diyelim. 200 seviye BOSS unu yenememiş durumda. Çünkü yenseydi o ildekilere direkt olarak mesaj gidecekti 200 seviye boss yenmiştir diye. Claudius

aoulpdad5bf.png

Edited once, last by RapCoasT ().

• Seviye yüksek olunca kritik dizse bu adam bloktan-hasardan-zırhtan feragat etmesi lazım. Anlaşmalar zaten hep açık beceri ve çeviklik.

Şimdi kalkıpta şunu yazarsanız '' Kırmızı reçete aktive edin '' ayıp edersiniz.

Millet oyunu bırakmaya başladı. Misal il34 LSD adam hesabı sildi. Hadi diyelim bu adam X5 gene kasar. X1 server il6 Depremix oyunu bıraktı :) Bırakma sebebi eminim ki oyunun gelişme göstermemesi ve kendi seviyesine uygun keşif NPC sini yenememesidir.

Kaldern 173 seviyeye gelmişsin. 160 seviye Taxi yi firesiz yenebiliyor musun? Hani normalde 170 seviyeyi yenmen lazım ya ben bir altındaki 160 ' ı soruyorum.. Buradaysan cevaplarsan sevinirim.

180 seviye birinin bu Caratacus'u yenebilmesi hangi şartlarda sağlanabilir?

Armour: 90595 diyor.. Bu ne demek ben söyleyim zırh engellemesi 1200-1500 demek. Bu hasarı oyuncu yapsa bile gene vuramayacak daha üstü yok çünkü :)  Claudius

aoulpdad5bf.png

Edited 3 times, last by RapCoasT ().

• Taxi'ye çok denemeler yaptım.(Hasar yağları basılı bir şekilde veya değil farketmez) 25'de minimum 5 kayıp alınıyor. Kendi seviyelerinin boss'unu kesmeyi bırak bir alt seviye bossunu kesememek bile kötü bir durum. Hammadde veya fazla gelen itibar, exp açısından değil, gelebilecek yüksek seviye kırmızı koruyucu giysi ve bileme taşlarından mahrum kalıyoruz. Sürekli bileme taşı etkinliği de olmadığı için bir noktadan sonra can sıkmaya başlıyor.

Ve ne yazık ki oyunda yüksek seviyeler için herhangi bir gelişim sağlanmadığı sürece üzücü ayrılıklar olmaya devam edecek. il34 LSD, il6 Depremix'e selam olsun.

CM4cC1.gif

https://s40-tr.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=16220

giphy.gif

Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.

• %1 ile herhalde silah bastın. %1 yahu . %1 ile bide kırmızı getirmişsin.. Daha ne olabilir bunun üstü var mı ? Yok.

Peki ne işine yarıyor keşifte ? Onu bastın diye taxi önünde diz mi çöktü ? Hayır :)

Sınırları zorlayarak bile yeterli olmuyor.

Suç kimde peki ? Suçun kimde olduğunu bilmiyorum ama mağdur olan kesinlikle ve kesinlikle oyuncular.

Claudius

aoulpdad5bf.png

Edited once, last by RapCoasT ().

• %1 silahı basarken insan bir umut içerisinde oluyor, ben bu silahı bu kadar hammadde karşılığında %1 şans ile getirmişim. Belki oyunda bir şeyler değişir, kesemediğim bossları keserim vs vs.

Ama yok en üst limiti zorlasak bile yine level boss'larını kesemeyeceğiz. Yeni parşömenler kesinlikle şart.

Ufak bir umut bile yeterdi, oyuncuların alevlerini körüklemesine. Ama maalesef yeni açılan sunucuların yanına "yeni olduğunu belirten bayrak" getirerek pek başarılı olunduğu söylenemez.

CM4cC1.gif

giphy.gif

Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.

• Yeni parşömen

Seviye x 5 eğitim sistemininin seviye x 10 lara çıkartılması.

Gerekirse yeni renk sistemi getirilmesi.

Claudius

aoulpdad5bf.png

• oyun komediden ibaret yazılacak çok şey var ama maalesef siliyorlar mesajları.

hala benden 3k zırh 100 hasar düşük ve eğitimlerde 200 düşük olanlara yeniliyorum, daha keşif bosslarından bahsetmenize gerek yok o kadar zaman o kadar emek harca %1 ile eşya üret senden kat be düşük olanlara defalarca kez yenil peh pehhh.

eskiler iyibilir bir düşünsünler patheon daha yokken istatistik olarak senden düşük olanlar yenebiliryormuydu belki 100 belki 1000 saldırıda 1 sefer yada canın sıfır iken.

SORUNLARINIZIN TEK ÇÖZÜMÜ BOYKOT.

HER AÇILAN YENİ SUNUCUYA BALIKLAMA ATLAYIP 1. OLMA DERDİNE GİRİP KARŞILIĞINDA HİÇBİR ŞEY ALMADAN KENDİNİZİ TATMİN EDERSENİZ.

BUNLARDA YENİ SUNUCU AÇAR TAVUK GİBİ YOLAR SİZİ.

GİRME YENİ SUNUCULARA YATIRIM GELMESİN BAK BAKALIM ESKİ SUNUCULARA NELER OLUYOR.

YAV YENİLER GENE NEYSE ESKİLER YİNE SORUYORUM SİZE OYUNCU POTANSİYELİ HER MİNİMUM OLDUĞU ZAMAN NE OLUYORDU HOP BÜYÜK GÜNCELLEME YENİ EŞYALAR GELİRDİ, SONRA TEKRAR SAYI ARTAR PARALAR AKARDI OYUNU, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ ADAMLAR OLAYI ÇÖZDÜ BAKTI YENİ SUNUCU İŞ YAPIYOR PARA AKIYOR AÇ GİTSİN.

olay insanda başlar insanda biter sen olmazsan bunlarda olmaz, girme yeni sunucuya bitti denemesi bedava.

• Benim rahatsızlığım x5 illerdeki oyuncuların x1 illerdekilerine saldırabilmesi. Kendim x1 ilde oynuyorum. Saldıran kişiler x5 hep. Benden 5 kat hızlı serverdasın benden daha fazla altın kasıp daha fazla eğitim yapıyorsun. Neden x1 lere saldırabiliyorlar ? Burada adaletsizlik olduğunu düşünüyorum açıkçası.

• Öncelikle Merhabalar,

Bende sizler gibi 2008-2009 civarındna beri aralıklar ile bu oyunu oynayanlardanım madem herkes artık iyice bırakma durumuna gelmiş benim gibi o zaman en yüksek sesle sorunumuzu medeni bir şekil de detaylı olarak açıklayarak yerine getirelim.. yukarı da yazanlara sonuna kadar katılıyorum.. buradan itibaren yazacaklarım noktalama işaretlerine dikkat edilmeden yazılacak.. adminimizin verdiği umut ışığını gördüm yazdıklarından dolayı çok teşekkür ederim kendi adıma.. gerçekten çok şey istenmiyor sadece il birleşimi ve britanya haritasına zindan umarım en kısa sürede güncellemeler ile gelir ve birileri artık buna son verir..

OYUN ile alakalı kanayan YARA hata kimler de biliyormusunuz ?

Bizler de arkadaşlar.. (öz eleştiri) hangi ülke serverleri bu denli hızlı açılıyor ? soralım o halde bu soruyu kendimize kendimiz ettik kendimiz bulduk her açılan servera yakut cekip para akıtırsak bu adamlar bu bakış açısıyla bize yenilik mi getirir yoksa yeni server açıp daha cazip para kazanmayı mı düşünür ? 1.olabilmek için yeniden kıyasıya rekabete girebilmek için yeni serverları bekliyor halen onlarca oyuncu aralarında zaten çoğu nostalji diye tabir ettikleri şekilde takılma biçimlerini lanse ediyorlar.. girmeyin abi açılan hiçbir sunucuya girip yakut çekmeyin 3 ay sürmüyor bir serverin açılması ben tek hesabı kontrol etmekte zorlanıyorum helal olsun 7-8 server da oynayan arkadaslara imreniyorum.. diyorlar ki ee rekabet yok yenilik yok vs.. sen çek abi geri kendını sal bi geri geri onlar düşünür zaten yakut akışı durunca nakit para akışı durunca çok zor değil bence ya..

bir şeyi çok iyi biliyorum adım gibi.. gameforge için türkiye inanılmaz bir değer.. (parasal olarak) bu tepki ses getirir mi ? orasını bilemem ama canları sıkılır işte ona eminim..

• oyunda adaletsizlik çok x5 den x1 e bir sınırlama gelmeli ama bu gözler neler gördü allah aşkına 4 hesap açmış birisi profilde multi olarak belirtmiş hepsinde bot açmış hangisi kapanmazsa onda devam ediyor vallahi pes madem öyle o ip adresindeki hesapların tamamını kapatın eski server da dahil bot olayınında nirvanasını yapıyorlar komik :)

• Sunucu birleşimi gelmeden her yeni açılan/açılacak olan sunucuya balıklama atlamak doğru mu sizce? Bulunduğu sunucuda yüksek skor ilk 10 veya 5'de olmayan oyuncuları anlarım, hırs yaparsın yeni sunucuda daha iyi skor yapacağını düşünürsün başlarsın... Ya yıllardır oynayıp hem de bulunduğu server sıralamasında ilk 5-10'a girmiş olanlar? Niye her sunucu açıldığında balıklama atlanıyor, sonra sunucu birleşimi niye gelmiyor diye üzülüyorsunuz.

Bu oyunun gelişmesi ve devamlılığının sağlanması için -ilk etapta- sunucu birleşimi şarttır.

Ama kim bilir ne zaman :/

CM4cC1.gif

giphy.gif

• Oyunda o kadar fazla değişmesi, eklenmesi, düzeltilmesi gereken şey olmasına rağmen SADECE sunucu birleşimleri yapılsa şu anki tepkilerin %1'i bile olmayacak. 2017'ye girdiğimiz yıl başından önce buradan bir SMOD müjde vermişti %99 yılbaşında sunucu birleşimi olacak diye. İnsanlar artık sizden herhangi bir adım umudu bile kalmadığı için oyun bırakıyor. Ne şeffaf bir yönetim var, ne oyuncuların derdini/sıkıntısını anlayıp çözüm bulmaya çalışan bir yönetim var ne de oyuncuların isteklerine göre adım atan bir GF var. Hala para kazandırmaya devam edenlere de selam olsun.

Legen, wait for it, dary! Legendary!

• Çevrimiçi oyuncular inanılmaz derecede azaldı. Çok değil bir kaç ay önce eski, kült sunuculardan seviyeleri çok yüksek kişiler hesaplarını bile sildi. Eminim diğer ülkelerin gladiatus oyuncuları içinde aynı sorunlar geçerlidir. Şirketin artık bir yerlerde yanlış bir şeylerin olduğunu anlaması ve adım atması gerekiyor.

2022 yılına gireceğiz, web tabanlı oyunların furyası seneler önce bitti, kabul edilir bir şey bu. Tamam!

Peki web tabanlı oyun furyası bitti diye bir çok kişinin zevkle oynadığı ve para harcadığı oyunda neden en ufak yenilik yapılmıyor? Yapılması eminim çok zor bir şey de değil, oyunun açıldığı günden itibaren yıllar geçti. O sene doğan bebekler şuan koskocaman delikanlı oldular. Teknoloji değişti ve gelişti, uyduruk bir yazılımcı bile biraz uğraşsa bu sektörde çoğu şeyi kolayca değiştirebilecek teknolojiye evrildi artık.

Asıl sorulması gereken soru, şirket gerçekten yapmak istiyor da bazı sebeplerden dolayı(maddi veya yazılımsal vs.) yapamıyor mu yoksa GLADIATUS artık köşeye atılmış bir oyun mu?

Eğer maddi sıkıntılar varsa bir bağış defteri açsınlar ve ben söz veriyorum büyük bir yüzdesini karşılayacağım. Yazılımsal sıkıntılar da varsa defalarca dediğim gibi 2022 yılına girmek üzereyiz, yapılamayacak bir şey yoktur.

Eminim forum hesabı olmayıp, her gün forumu takip eden kişiler vardır. Onlara da ricam forum hesabı açmaları ve tepkilerini belirtmeleri. Kim bilir domino taşı etkisi olur ve gerçekten şirket oyuncularının isteklerini web tabanlı oyunların bulunduğu yıla göre geliştirir...

CM4cC1.gif

giphy.gif

• Yukarıdakıler ek olarak artık yonetıcılerın sunlar yapılacak ama tarıhını bılmıyoruz gıbı senelerdır soyledıgı seyler artık oyuncuların gozunde bırsey ifade etmiyor.Gf in yıllardır diger oyunlarına yaptıgı yatırımı goruyoruz.Bu zaman zarfında gladiatusa elle tutulur hıc bır yenılık yapılmadı.Versiyon upgrade gelıyor icerigi konusunda kımsenın bılgısı yok.Forumda konusu ıkı satırla gecıstırılıyor.Versıyona upgrade edıldı.Oyuna guncelleme gelır yıllardır duran sorunlar ele alınmaz yeni serverlara bayrak dikilir :).Oyuncusundan ve oyundan bu kadar kopuk bır yonetım seklını bu zaman kadar hic bır oyunda gormedim.Yonetim olarak artık seffaf olma zamanınız gelmedimi?(yonetimden kastım bu ısı gonulluluk esasına gore yapan arkadaslar degıl firmanın burada resmı olarak bulunan yonetıcısı)

Gf bu oyunu sildimi ? Oyuncular olarak size en net sorumuz bu.Bırseyler soyleyın bızde bos umutlar ıcınde beklemeyelım bu oyunda gercekten bırseylerın degısecegını.

Edited 2 times, last by limonata ().

• Benim anladığım GF oyunu kafasından öyle bir silmiş ki hem kendi yöneticileri hem buradaki yöneticiler 1 gram bile işleyişten haberdar değiller. Olursa olur, olmazsa olmaz diye bakıyorlar sanırım. Bizle beraber öğreniyorlar çoğu şeyi. Üzücü valla. 10 yıldır duyuyoruz "çalışmalar devam ediyor" lafını. 6 ayda corona aşısı, 2-3 yılda atomu parçalama çalışmaları tamamlanıyor. 10 yıldır ne işle meşgulsunuz acaba? Dünyanın en yoğun insanları.

Yeni il açılıyormuş, hem de X1. Yeni il açmaya vakit var, güncelleme yapmaya yok. Aynen kardeşim. Yeni açılan illere koşup bunlara hala para kazandıran da kendini sorgulasın.

Legen, wait for it, dary! Legendary!