• Ha van kedvenc idézetetek, vagy egyszerűen csak szeretnétek megosztani velünk amit éppen olvastatok és megtetszett, itt megtehetitek. :)


  Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!"


  H. Jackson Brown

 • Az egész egy ördögi kör. Ha beteljesül egy álmod, hamarosan azon kapod magad, hogy újabbat dédelgetsz magadban, egy még bonyolultabbat, még nagyravágyóbbat - még veszélyesebbet.


  Joe Simpson

  2qxvqys.jpg

 • Alkotni annyit jelent, hogy a másikat oda állítjuk, ahol úgy látja a világot, ahogyan kívánjuk, nem pedig azt, hogy új világot kínálunk neki.


  Antoine de Saint-Exupéry

 • "A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek ha hagyod és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra. Ne mondd hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki, ez gyáva duma! És Te fiam nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál!"


  Balboa - Rocky VI.

  besthia - hungary s2

 • Honnan lehetünk biztosak abban, hogy azok a gondolatok, melyek létrejönnek az elmédben, miközben ezeket a sorokat olvasod, ugyanazok a gondolatok, melyek bennem születtek meg írás közben? Különbözőek vagyunk, te meg én, és tudataink annyira távol állnak egymástól, mint az univerzum két végpontján lebegő csillagok. És mégis, bármi is veszett el a gondolataimból a civilizáció labirintusában, míg a fordítás hosszú útja alatt a te elmédig eljutottak, hiszem, hogy megértesz engem, és te is így gondolod. Elméink képesek találkozni, még ha rövid ideig és tökéletlen módon is. Nem tűnik-e ettől az univerzum egy kicsit kedvesebbnek, fényesebbnek és otthonosabbnak, valamicskét emberibbnek? Az ilyen csodákért élünk.


  Ken Liu

 • Nem tudom, hogy mire fel jött most ez a sor ide..

  Az igaz, hogy ez az off topic, de az nem azt jelenti, hogy az itteni témákat is offolni kellene. És nem látom a te idézetedet.

  Mivel a téma neve Idézetek ezért szerintem egyértelmű, hogy ide idézeteket szokás írni - és mivel oda van írva, hogy kitől származik így eltéveszthetetlen - annak ellenére, hogy nincs idézőjelbe rakva.


  Végezetül, hogy a téma menjen tovább a maga útján:


  "Kevés megfigyelés és sok okoskodás tévedésekhez vezet, sok megfigyelés és kevés okoskodás az igazsághoz."

  Alexis Carrel

 • "Feldobtam egy érmét, hogy segítsen a döntésben, és természetesen nyertem, mivel csaltam."  "Hát, ha mindenképpen tudni akarja, csempésztem. Roppant érdekes szakma, már ha tudja az ember, mit vigyen, honnan és hová. Hosszú éveken át igen-igen kifizetődő üzletnek találtam. Később viszont több kormány úgy vélte, tisztességtelen eszközökkel versenyzek, mivel a köz becsapása az ő monopóliumuk."


  (Sikamlós Jim)

  Harry Harrison: A Rozsdamentes Acélpatkány

 • "Az érzelmek a lélek színei; látványosak és csodálatosak.

  Amikor semmit sem érzel, a világ unalmassá és színtelenné válik."  (William Paul Young)