Brak eventu, co dalej?

• Witam wszystkich,

widzę że od dłuższego czasu gf ma gdzieś potrzeby graczy i jedyne co się dzieję to wypompowywanie kasy z graczy, na nowych serwerach, na oczekiwaniu na missclicki przy kuźni, żarciu itd. Ale to przecież nic nowego, jedni płaczą na forum inni grają zdając sobie z tego sprawę. Jednak gdy poświęcamy swój czas na zapowiedziany event który jest parę razy do roku, tak jak i Wy, wiemy że wtedy można coś wykuć ekstra, lub potrenować za pół darmo... i okazuje się, że event zakończył się przed rozpoczęciem, to jest to po prostu żart.

Do rzeczy. Co możemy zrobić jako gracze? Płakać, użalać się? To na pewno. Dostaniemy jakiś event na tańsze ruble lub coś innego co nikogo nie zadowoli.

Więc co proponuje?

Protest, polegający na zaprzestaniu grać przez jak największą ilość graczy i ładowania złotówek dopóki nie spełnią naszych oczekiwań. Tak, nie przewidzieliście się, to całkowicie realny plan. Otóż patrząc po graczach aktywnych podczas eventu na serwerze 37 nasza gildia(GLORY) miała aktywnych graczy którzy stanowili więcej niż 1/3 serwera. Podejrzewam, że każdy serwer rządzi się podobnymi prawami patrząc na aktywność. Jeżeli w tym momencie każda większa gildia się tego podejmie, niezależnie od tego czy się lubimy czy nie.

Po prostu przestańmy grać. Od teraz. Jedyna opcja powrotu to event na trening, kucie(mniej skladników i większa szansa) np przez ostatnią godzinę podczas eventu kostiumowego, ewentualnie zwrot tego co ludzie wrzucili, ale tutaj podejrzewam że oczywiście gf zaprze się, że to niemożliwe.

Wierzcie lub nie ale to chwila prawdy, czy gf w ogóle zależy na graczach, czy mają ich potrzeby gdzieś.

Jeżeli masz tu konto, podziel się swoją opinią. Jeżeli po prostu to czytasz wyloguj się z gry i przeglądaj co jakiś czas forum czy coś zapowiedzieli oraz ten temat. Jest nas tak niewielka liczba, że możemy się zebrać i pokazać na co nas stać, zamiast tylko płakać nic z tego nie mając.

Zacznijmy od TERAZ

Pozdrawiam

LowKing

• Najrozsądniej byłoby odpalić ten event w dniu 17 sierpnia od północy i przywrócić stan sprzed konserwacji by jakieś "szanse" zostały zachowane. Chociaż to i tak niweczy postępy osiągnięte w ciągu całego dnia. Po lobby, całym tym cyrku sprzed chwil to następnym logicznym posunięciem powinno być łączenie prowincji w jedną całość. Bo nie zdziwiłabym się jeśli te liczby (niespecjalnie okazałe i tak):

https://prnt.sc/ot8p0g

w ciągu najbliższych dni będą mierzone w 1/10 tego co wyżej.

"I don't say I'm the best, I just don't think there's anyone better than me." Jose Mourinho ^^<3

• Nikt sobie nie zdaje sprawy , że skoro jest tu "wydawanie naszych pieniędzy" to jest to równoznaczne z umową handlową. Umowy działają w dwie strony. Skoro SGO nie wywiązuje się ze swojej, wypadałby wystąpić na drogę sądową o odszkodowanie i zwrot realnych pieniędzy włożonych w grę. Czysty kapitalizm. Płacę wymagam. Proste jak drut i konstrukcja cepa.

Może pozew zbiorowy? Odechce im się traktowanie graczy jak śmieci , zamykanie wątków na forum kiedy poruszane są niewygodne tematy. To traktowanie z góry moderatorow -na zasadzie siedźcie cicho i się cieszcie z ochłapów.

Jesteśmy klientami- nie tylko graczami. Proszę o tym pamiętać. I kieruję to do twórców gry jak i moderatorow i całego support teamu.

Pozdrawiam.

Ps. Nie zamierzam wylewać jadu. To nie ma sensu. Nie zmienię też piaskownicy. Albo zamykacie grę całkowicie albo wywiązujecie się ze swoich obowiązków skoro pobieracie kasę za to. Inaczej jest to zwykłe naciąganie i oszustwo.

• Ale.. Ale... Wszyscy aż do Michalusa w teamie nie dostają wynagrodzenia za to co robią, to wolontariat. Nie mają realnego wpływu na to w którą stronę idzie ta gra więc o co Ty teraz pijesz? Jakiś praktykant źle ustawił czas, zdarza się. Trzeba hajs do bankiera schować i czekać na listopad xD

Est Solarus Oth Mithas

• Do kogo ten żal?:) Nikt nie przzejmuje sie placzem Twoim moim ... itd ... bo i tak bedziemy placic :P

• Sorky a czy ja coś mówię złego o teamie? Przecież to raczej oczywiste, że w wielu kwestiach nic nie mogą i tak ich podziwiam, ze im sie chce.. Uważam, że jesli admini widzą co się dzieje, czego chcemy, ze nastąpil spadek osob online wypadałoby żebyśmy zjednoczyli siły, my jako gracze pokazali ze nie zgadzamy się na zlewanie, a admini przekazali wyżej że w pełni nas rozumieją i ze jesli nic sie nie zmieni mogą ponieść z tego powodu duże straty m. in. pieniężne. Zarabiają na wielu grach, adminom jak sam wspomniales dają jakieś resztki typu rubiny itd a kogos wyzej ustawiają jako praktykanta? Całkiem możliwe. Myślę, że mało komu chce się czekać kolejne pare miesięcy na kolejny event, tym bardziej że kto wie czy to nie będzie podobny niewypał, raz im sie zdarzyło, popuscimy i zdarzy sie następny. Chyba kwestia tego jak szanujesz i cenisz swój czas.

Przypominam: Zachęcam do nie logowania sie w grze do wyjaśnienia sprawy. Przekażcie sobie w gildii i po prostu wylogujcie, kilka dni wam roznicy nie zrobi a może coś zdzialamy. Chciałem dodać, że jeśli ktoś ciągle narzeka a sie nie przyłączy to jest zwyklym hipokrytą i wcale im sie nie będę juz dziwił, jeśli mogą mieć wszystkich gdzieś a ludzie i tak będą siedzieć, płacić i marudzić

Lowking

• Ale.. Ale... Wszyscy aż do Michalusa w teamie nie dostają wynagrodzenia za to co robią, to wolontariat. Nie mają realnego wpływu na to w którą stronę idzie ta gra więc o co Ty teraz pijesz? Jakiś praktykant źle ustawił czas, zdarza się. Trzeba hajs do bankiera schować i czekać na listopad xD

Tu sie z toba nie zgodze , a takiego gowna od poczatku istnienia tej gry jeszcze nie bylo . A ze koniec gry juz blisko widze po ilosci osob dostepnych na roznych serwerach i nie tylko polskich ... bywajcie

• Ludziki, tu nie mowa o naszym polskim Teamie tylko o naciagaczach z SGO. Ci (nasz Polski team) musza teraz świecić oczami za swoich "przełożonych".

Ale "dobra" prasa przyda się SGO- bo to nie ich jedyna gra z której ciągną kasę.

PS. Ja miałabym tylko jedno życzenie do naszych opiekunów. Aby stawali po stronie graczy a nie po stronie SGO- i zamiatali pod dywan albo nas banowali w imię limitów do zrobienia.

Jesteśmy myślącymi ludźmi i nie odpowiada mi traktowanie mnie jak przygłupa.

A gdzie teraz jesteście aby uspokoić masę "idiotów" i odezwać się choć dobrym słowem w 12 godzin po wsypie?

cisza...bloga cisza....

amen

Edited once, last by Hugolina ().

• Aż się zalogowałam, bo patrzeć na to dłużej nie mogę xD

SGO - to Super Game Operator - support ze strony wolontariatu niezatrudnionych przez GameForge graczy, tak graczy, którzy pilnują porządku w grze, nie mając wpływu na działania zespołu zarządzającego z siedzibą w Niemczech.... nie dostają za to wynagrodzenia, a poświęcają swój WOLNY czas, na zajmowanie się takimi postami jak ten nad moim.

Nasz Team nie ma mocy prawnej nad GameForge i posiada ten sam system zgłoszeń, którego używacie Wy/my gracze do zgłaszania problemów... jedyna różnica, że zgłoszenia te płyną do developerki, a nie do supportu wolontariatu. @edit w sumie pierw do COMY - opiekuna projektu, tylko COMA może pchnąć ticket dalej, Admini chyba nie mają takiego bezpośredniego dostępu.

Jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości, kto jest kim i za co odpowiada? Zapraszam na Priw chętnie odpowiem. Jak ktoś ma problem nadal, to tylko podpowiem, że jestem byłym członkiem wolontariatu.

A co do kostiumowego, no cóż.. nic mnie już nie zaskoczy w tej grze.

eX Modek.

madziash.jpg

Wróciłam do gry po 7 latach -> s37 zUaPanienka

I dlaczego odeszła?

- Bo to zUa kobieta była...

Edited 2 times, last by Madzia ().

• ajć... mój błąd... nie chodziło mi o SGO a o GF.

Wybaczcie proszę błąd.

zła prasa dla GF!

Przepraszam SGO raz jeszcze za lapsusa.

• Tak czytam niektóre brednie jakie są tu opisane i śmiać mi się chce :) Tak tylko wspomnę, że istnieje OWU (które akceptujecie wraz z założeniem konta) a co za tym idzie OWK (Ogłolne Warunki Korzystania) .

Tak więc zaczynając od "płacę to wymagam" pkt 1 OWK ( w zasadzie nawet bez scrollowania strony)

Ogólne Warunki Korzystania

1 Przedmiot warunków korzystania, zakres obowiązywania

1.1 Niniejsze Ogólne Warunki Korzystania ("Warunki korzystania") ustalają zasady korzystania z dostarczonych przez ‪Gameforge 4D GmbH‬, ‪Albert-Nestler-Straße 8‬, ‪76131 Karlsruhe‬ ("‪Gameforge‬") gier online oraz pozostałych usług, np. forów i systemów pomocy, ("usługi ‪Gameforge‬").

1.2 Gameforge‬ oferuje usługi ‪Gameforge‬ do korzystania wyłącznie przez użytkownika. Możliwe jest korzystanie z usług ‪Gameforge‬ w formie darmowych gier online i usług lub w formie gier online i usług, w których za opłatą nabywać można określone wirtualne dobra i prawa. W niektórych przypadkach możliwe jest korzystanie z usług ‪Gameforge‬ za opłatą jednorazową lub cykliczną („Członkostwa”). O ile w niniejszych Ogólnych Warunkach Korzystania nie ustalono inaczej, mają one zastosowanie zarówno do darmowych, jak i do płatnych usług ‪Gameforge‬, włącznie z Członkostwami. Ponadto do odpłatnego nabywania wirtualnych dóbr i praw, jak również do zawierania umów o członkostwo zastosowanie mają Szczególne Warunki odpłatnego nabywania wirtualnych dóbr oraz zawierania umów o odpłatne członkostwo ("Szczególne Warunki").

Tzn dobrowolnie korzystasz z tego co oferuje GameForge. Więc dobrowolnie oddajesz swoje pieniądze na rzecz GameForge a w zamian otrzymujesz odpowiednią wartość waluty premium w grze.

Oraz dla geniusza, który napisał ten wątek Zasady Forum"

3. Pisanie na Forum

W czasie pisania na forum, prosimy upewnić się czy piszesz w odpowiednim dziale. Tytuł powinien opisywać/nawiązywać do tematu poruszanego w poście.

Przed stworzeniem bądź odpowiedzią w temacie prosimy pamiętać o:

• unikaniu postów, które mogą być uznane za: spammowanie, trollowanie, flamowanie, podżeganie do bojkotu, "kończę z grą", naruszające Ogólne Warunki Korzystania bądź ogólnie niszczą atmosferę forum.

Zaprzestańmy grać to coś się zmieni. Prawda jest taka, że to wam nic nie da. Błędy się zdarzają, ten co nic nie robi to się nie myli :P Jest zgłoszone - my wiemy, oni wiedzą i już działają. Trochę to potrwa, ale coś wkrótce będzie wiadome.

Dla dodatku. Jeżeli naprawdę nie masz zamiaru grać to skasuj konto i nie trąb o tym na całym forum.

W zasadzie nic tym nie zmienisz a jedynie co to w niedalekiej przyszłości będziesz narzekał na to, że jakiś mod (pewnie ja) skasował Ci posty i jak stwierdzisz bo "opisywałeś prawdę" a faktem będzie, że łamałeś Regulamin Forum.

Tak więc proszę o zachowanie spokoju i cierpliwie oczekiwać na stosowne wiadomości odnośnie rozwiązania sytuacji.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Cytat z OWU:

7 Ograniczenie odpowiedzialności

7.1 ‪Gameforge‬ odpowiada zgodnie z obowiązującymi przepisami za szkody po stronie użytkownika, powstałe wskutek zamierzonego lub zachowania noszącego znamiona rażącego zaniedbania ze strony ‪Gameforge‬ bądź osób zobowiązujących się do wykonania jej zobowiązania, jak również za szkody na osobie oraz szkody zgodnie z ustawą o odpowiedzialności cywilnej za produkt.

7.2 Ponadto odpowiedzialność ‪Gameforge‬ za roszczenia - w oparciu o tę samą podstawę prawną - zostaje ograniczone zgodnie z następującymi postanowieniami, o ile z udzielonej przez ‪Gameforge‬ gwarancji nie wynika inaczej:

7.2.1 Za szkody spowodowane wskutek mniej rażącego zaniedbania ‪Gameforge‬ odpowiada tylko, jeżeli powstały one w wyniku naruszenia istotnych zobowiązań niniejszej umowy (Główne zobowiązania). Główne zobowiązania to zobowiązania niniejszej umowy, których wypełnienie umożliwia dopiero wykonanie niniejszej umowy w sposób należyty i na przestrzeganiu których miał prawo polegać użytkownik. Jeżeli ‪Gameforge‬ odpowiada następnie za jednokrotne zaniedbanie, odpowiedzialność ‪Gameforge‬ ogranicza się do typowo przewidywalnych szkód.

7.2.2 Odpowiedzialność ‪Gameforge‬ za utratę danych i/lub programów, spowodowaną lekkim zaniedbaniem ze strony ‪Gameforge‬ ogranicza się do typowego kosztu odtworzenia, do którego doszło z winy użytkownika w przypadku regularnego i po dokonaniu odpowiedniego zabezpieczenia danych.

7.3 Postanowienia ww. paragrafów mają również zastosowanie odpowiednio do ograniczenia obowiązku odszkodowania za koszty związane z niniejszą umową (§ 284 BGB).

7.4 Powyższe ograniczenia odpowiedzialności obowiązują również na rzecz osób zobowiązujących się do wykonania zobowiązania ‪Gameforge‬.

7.5 ‪Gameforge‬ nie odpowiada za ewentualne koszty, które powstały po stronie użytkownika w wyniku korzystania z usług, które nie są oferowane w sposób wyraźny przez samą ‪Gameforge‬. Zasada ta obowiązuje szczególnie w stosunku do kosztów na podstawie transferu danych do lub z urządzenia końcowego użytkownika, jak również do ewentualnych kosztów użytkownika poniesionych za korzystanie z systemu płatności.

7.6 Za wynikłe w trakcie rozpoczęcia świadczenia usług nieprawidłowe działanie usług ‪Gameforge‬ wyłącza się ewentualną odpowiedzialność niezależną od zawinienia, tzn. ‪Gameforge‬ odpowiada jedynie, gdy zostało to spowodowane przez ‪Gameforge‬ lub osoby zobowiązujące się do wykonania jej zobowiązania.

• Co do Twojego posta Bodzio, dziwi mnie Twoje nastawienie szczególnie przy fakcie, że sam jesteś również graczem. Co do zasad, rzeczywiście nie przeczytałem, ale nie oszukujmy się, czytasz każdy regulamin przed akceptacją i to na dodatek najlepiej kilka razy żeby niczego nie przeoczyć? Co do zasad zresztą pamiętajmy, że zasady w grze nie mogą być sprzeczne z prawem Polskim oraz UE. Są sprawy sądowe w których gracze dochodzą swoich praw i wygrywają. Poza tym nigdzie nie napisałem o skasowaniu konta, tylko zebraniu się by zamiast płakać na forum jak to źle i nie dobrze dla odmiany coś zrobić. Mogę tylko doradzić więcej empatii, chociaż kiedyś pokazałeś między nami, że ją posiadasz więc przypuszczam że też nie możecie zostawić tematu lub zgodzić się z nami, żeby ktoś tego nie wykorzystał przeciwko Wam. Co do osób krzyczących o wolontariacie powiem tylko jedno, oczywiście że jest to wolontariat i tak jak my akceptujemy regulamin tak admini akceptują, że będą się obchodzili z takimi upierdliwymi graczami jak my, więc wybaczcie robią to potencjalnie z taką samą świadomością. Tym razem GF wywiązał się dobrze z tej pomyłki, czy nasza akcja coś pomogła? Kto wie. Dziękuje każdemu zaangażowanemu, Bodzio możesz zamknąć temat, został już wyczerpany.

LowKing

PS Zapraszam do najlepszej gildii na serwerze 37-Glory :3