lobby

• Szczerze to wolałbym aby zrobili porządek z "martwymi" kontami. Połączyli serwery, wprowadzili coś nowego w Gildii, oczywiście Lochy w Germanii, jakiś nowy kolor przedmiotów, wprowadzić Eventy dla Gildii gdzie wspólnie można o coś zawalczyć:)

• Lobby - kolejna świetna nowość dla gladiatusomaniaków :) Niewątpliwie wszyscy gracze właśnie tego oczekiwali od Twórców gry! (dalej to mocno ironiczny tekst, żeby była tego świadomość).

Fajnie, że Twórcy JEDNAK istnieją i COŚ robią w temacie gry. Smutne jest jednak to, że trwonią czas na takie pierdoły zamiast skupić się na rzeczach ważnych i wręcz niezbędnych!

Jest okres wakacyjny, gdzie większość graczy odcina się zwyczajnie od gry. Większość to uczniowie/studenci, którzy w tym okresie zwyczajnie odpuszczają pogoń za marnymi pikselami i serwery świecą pustkami. Logicznym posunięciem byłoby odpalenie jakiegoś ciekawszego eventu by jakoś zatrzymać klikających w tym czasie.

Niestety z eventami dosyć marnie (nie licząc tych pod dodatkowe lochy - chyba chcecie się przekonać jakie jest maksimum cierpliwości wsród graczy 120+). Dobrym rozwiązaniem byłoby też rozważenie jakiegoś merge'a między porównywalnymi prowincjami. Przez pewien czas na pewno takie rozwiązanie ożywi prowincje na nowo. A to lobby to już "truskawka na torcie" i marzenie wielu xD

"możecie logować się także przez Wasze konta na Facebooku" - ja się zastanawiam czy to aby na pewno bezpieczna opcja biorąc pod uwagę wręcz ARCHAICZNE zabezpieczenia tej gry. Czy to nie jest czasem pożywka dla hakerów? (jakoś w temacie zabezpieczeń też nie było wiele info w zbiorze aktualizacji). Aha i nie oczekuję odpowiedzi na to ostatnie pytanie bo doskonale wiem jak to wygląda.

Ale do czego zmierzam. Czy ważne aktualizacje są zbyt skomplikowane do wprowadzenia, że tyle czasu to zajmuje i końca na widać?! A może po prostu pracują niekompetentne jednostki i przy okazji mają w głębokim poważaniu grę i graczy? I dlaczego obie powyższe są prawdziwe?

Niżej przedstawię moje (zapewne wielu graczy) pomysły/oczekiwania na przyszłe aktualizacje/poprawki w grze:

1. magus ulepszający do jupitera (plany do końca 2018 chyba dążą do plus nieskończoności) - cudów się nie spodziewam ale jeżeli projekt nie trafił do kosza to może być korzyścią dla graczy w pewnych sytuacjach

2. Lochy w Brytanii - konieczność

3. rebalans wyższych przeciwników w Brytanii (z najlepszym możliwym eq nie sposób ich pokonywać regularnie - to chyba żart programistów by patrzeć i cierpieć) - konieczność

4. nowe budynki w gildii lub coś angażującego do współpracy między członkami w teamie- nie ma na co golda wydawać a gildia dzisiaj sprowadza się do dobówek oraz taniego treningu

5. w podziemiach powinny spadać tylko zwoje hadesowe

6. nowe prefixy/sufixy - gra kończy się na sebastian piekła w które można ubrać główną i najemników <150lvla. Dalej praktycznie zmienia się tylko broń i z każdym kolejnym poziomie spada blok/krytyczne trafienie. A maksimum 50% bloka/krytycznego trafienia kończy się w momencie osiągnięcia 940-960 dmg przy marnym pancerzu.

6a) jeżeli już nastąpią nowe prefixy/sufixy to problemem będą składniki je budujące.

Bo w większości od 150+ leci najwięcej esencji duszy co głównie buduje BEZWARTOŚCIOWE GAIE.

http://prntscr.com/ofpu8q

Jedyne wyjaśnienie tego faktu dla mnie to skorzystanie z opcji: "Nadmiar surowców (więcej niż 99999 na rodzaj / stopień jakości): sprzedaj/skasuj".

Więc albo nowe prefixy/sufixy będą budowane w oparciu o skład gaiów albo też jakieś roszady pasuje wprowadzić. Uprzedzam tylko, żeby nie wyszło później jak z rebalansem Brytanii (gracze się cieszyli a wyszło, że boss dalej zbyt mocny xD).

7. losowość na arenach (to już na spokojnie w 2030 bo wcześniej pewnie nie dacie rady)

*Ten tekst nie ma na celu ośmieszenie działań Twórców a jedynie zwrócenie uwagi na ważniejsze problemy w grze. Na forum pl w sumie wiele się nie dzieje (poza liczeniem do 25ciu głównie przez stałych bywalców). Ale może ktoś ma możliwość przekleić problemy "wyżej" by coś może ruszyło w tej grze?

Jest też opcja, że temat zostanie szybko zamknięty a wpis skasowany...

juve - prowincja 55EN - end game.

juve - prowincja 58PL

• nie zgodze sie tylko co do zwojow hadesowych, bo wtedy tak na prawde juz nie bedzie zadnej trudnosci aby je zdobyc.. chiciaz jak serwer juz chwile istnieje to w sumie tez dostep do nich jest bardzo latwy, ale mimo wszystko lepiej juz tego bardziej nie ulatwiac

co do dzialan 'po omacku' - odpala sie kilka dni eventu na szybkie kucie, gdzie nikt w tym czasie nie kuje bo nie ma zadnych znizek na surowce ani zwiekszonej szansy na wykucie. odpala sie byle co byle byl mikroevent i z glowy

• ogólnie zwoje hadesowe to teraz nie problem. Piszę o tych wartościowych typu Sebki, Tyberiusz itd. Ale jest sporo hadesowych i by uzbierać wszystkie to niestety jest żmudne zajęcie i samej/samemu raczej nieosiągalne. A ta propozycja to tylko dlatego by uniknąć sytuacji typu:

Event na zwoje i siedzimy 2h w hadesie średnim by podłapać zwojów. Spada 7szt. Wszystkie niehadesowe (rayol, Rakrest itd). Frajda na maxa :D

juve - prowincja 55EN - end game.

juve - prowincja 58PL

• Szkoda strzępić ryja

W gildii potrzebne są misje grupowe.

truskaweczka

najwięcej zwojów dostaje się z roztapiania, szkoda rubli na siedzenie w podziemiach i klepanie wypraw. Jak ktoś w gildii ma dany zwój, to najlepiej kuć dany prefiks/sufiks aby przy dropie mieć 100% pewność, że otrzymamy pożądany zwój;)

• przedmioty z hadesu roztapia się podczas eventu i wtedy coś dropnie :)

• Miało być o lobby a jest wszystko inne.

Nie potrzeba tu szczególnych wywodów.

Gra należy do GameForge. Wprowadzają nowość z której będziecie korzystać w przyszłości.

Pewnie mogliby się zająć czymś innym, ale tego nie robią. Powody tego są pewnie różne, ale wszystkie są danymi niedostępnymi dla nas więc gdybanie co by było gdyby, to nie nasza sprawa.

Ale może ktoś ma możliwość przekleić problemy "wyżej" by coś może ruszyło w tej grze?

Na przykładzie kuźni - najpierw składniki z różnymi poziomami, potem jeden poziom i stacki a teraz horreum.

Każda część gry jest stopniowo poprawiana. Jedynie co wiemy to to, że to trwa długo.

Tak więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać na zmiany. Kiedyś przyjdą.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Dobra kazdy wie ze GameForge jest włascielem lecz to nie powinno byc tak ze raz w miesiącu robicie jakąs rozmowe z ADM kazdego kraju na ktorym są serwery i przekazujecie im informacje co było by dla graczy lepsze i polepszylo by to gre ?

• Jak wygląda to wszystko to informacja poufna. Jedyna rzecz, którą możemy przekazać to ta, ze pewne pomysły zostały "przekazane wyżej". Na tym kończą się wszelkie informacje dla graczy. Jeżeli już to są oni informowani w changelogu kiedy wchodzi dana aktualizacja.

Na chwilę obecną grajcie dalej. Nie ma o czym za bardzo dyskutować.

Wkrótce będzie lobby a co potem to się zobaczy.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Niektóre pomysły które tutaj padły są fajne i szkoda że ich nie ma jednak...

... nie uważam żeby Lobby było czymś głupim i niepotrzebnym.

Swojego czasu grałam aktywnie w gladiatusa, ogame i bitefight. Z rożnymi sukcesami a właściwie ich brakiem poza jednym serwerem na ogame (połowa sukcesu to posiadanie jednego z najstarszych kont w ogame). Ktoś może napisać że byłam nikim w gladiatus. Nigdy swojego bycia w grze nie oceniałam przez tylko umiejętność gry ale również przez aktywność np. na czacie. :)

Dlaczego przestałam grać prawie na wszystkich serwerach poza jednym z ogame? Ponieważ zlikwidowali dostęp do kont przez jedno logowanie. Widać stara jestem i leniwa dlatego logowanie za pomocą Lobby pochwalam! :S

Raz,dwa,trzy... hejty start! :(

• a jak teraz sie zalogowac na gf ?

tyz mam kilka gier na koncie i tyz w oame bite ^^

//

kiedyś to z gameforge.com mogem klikajac na strzalke wejsc w gladka tyraz pokazuje mi aion tylko w ktorego w zyciu nie grałem a gladka brak i innych gier #crap

:evil:

• na norweskim s11 mam 140 lvl . I jest wiele opcji na minus na tym poziomie mam zwoje sebka i piekieł tylko . Kupic składnik cieżko 30 lvl poluje na zwój posepnosci topie itemy itp i nie ma go o innych nie wspomne co za tym idzie Nodos wygrywa takze na serwie x2 w norwegi jest duzo gorzej wiec na polskich serwerach macie latwiej ;) a ja dalej łódze sie ze przyjdzie ten dzien ze trafie ten zwój

• Nikt nawet nie zwróci uwagi na to, że lobby wcale nie byłoby nikomu potrzebne, gdyby ze strony gameforge nie zniknął gladiatus? Gratulacje, udało im się częściowo przywrócić funkcję zabraną jakieś 2-3 lata temu

Powodzenia!

• na norweskim s11 mam 140 lvl . I jest wiele opcji na minus na tym poziomie mam zwoje sebka i piekieł tylko . Kupic składnik cieżko 30 lvl poluje na zwój posepnosci topie itemy itp i nie ma go o innych nie wspomne co za tym idzie Nodos wygrywa takze na serwie x2 w norwegi jest duzo gorzej wiec na polskich serwerach macie latwiej ;) a ja dalej łódze sie ze przyjdzie ten dzien ze trafie ten zwój

Jak ktoś ma pojęcie o kuźni i podziemiach, to nie powinien mieć problemu z pozyskiwaniem składników i zwojów :*

Gram na normalnym serwerze i mam co najmniej 24 zwoje i ok 800 czerwonych składników z podziemi. Mając dany zwój i śmieciowe składniki można jeszcze nieźle zarobić na rozmnażaniu8o

Na ostatnim evencie pod zwoje(20.07) pozyskałem 3 Gracjusze, tortury i 2 Ambrozjusz, a jakoś niespecjalnie się przygotowywałem bo nie było zamówień na zwoje:saint:

Moje zwoje:

• I znowu. Miało być o lobby a jest teraz kucie,

Chcecie pogadać o kuciu to do ogólnego tematu zbiorczego :)

Posty zostawiam, ale jak się nie będziecie pilnować to zamknę temat.

GA Gladiatus.uk

International servers

GA Gladiatus.se

GA Gladiatus.pl

SMod Gladiatus

• Teoretycznie to robią to co obiecali.. tylko roczny poślizg mają ;p