Dyskusje na temat v3.2.0

• Czas kucia nie został zmieniony, Lucius Deski Dominacji wczoraj (7 godzin 22 minuty) dzisiaj to samo (7 godzin 22 minuty)

No i nic się nie zmieniło w Kencie z tego co słyszałem, trochę obrażeń mu zabrali ale nadal w pizdę bije.

Powinni mu zabrać 1000 charyzmy, dać mu to w siłę i zabrać trochę obrażeń i byłoby lepiej.

• "

Niestety, z powodu błędu, skrócenie czasu kucia nie działa i pracujemy nad poprawką. Fix ten, miejmy nadzieję, nadejdzie w ciągu najbliższych 2-3 tygodni.

"

serio xD? wiecie że 50% to połowa nie? czyli możecie zrobić czas/2 i macie skrócony czas, właśnie zaoszczędziłem wam 3 tygodnie roboty. xD

• Wiesz, nie jestem programista :) Nie wiem ile czasu, albo co musi by zrobione by tę połowę tam wstawić, zwłaszcza, iż mówimy tu o bugu w wersji, wiec pewnie namierzenie tego co powoduje problemy trochę potrwa :) Wielkanoc się zbliża, a w związku z tym są urlopy/ czas wolny od pracy (public holidays) itd...

Dostałam info, wiec informuję :) w sumie informacja przyszła gdy wychodziłam z biura, wiec miałam czas na wrzucenie info po angielsku do sekcji "International", dopiero teraz z domku dałam tłumaczenie w sekcji polskiej, abyście nie musieli czekać do jutra rana gdy ponownie będę w pracy :)

img_7a24a6ae.png

Nightmare - Community Manager of Gladiatus BA | CZ | DK | EE | FI | LT | LV | NL | NO | PL | SE | TW

• Wiesz, nie jestem programista :) Nie wiem ile czasu, albo co musi by zrobione by tę połowę tam wstawić, zwłaszcza, iż mówimy tu o bugu w wersji, wiec pewnie namierzenie tego co powoduje problemy trochę potrwa :) Wielkanoc się zbliża, a w związku z tym są urlopy/ czas wolny od pracy (public holidays) itd...

Dostałam info, wiec informuję :) w sumie informacja przyszła gdy wychodziłam z biura, wiec miałam czas na wrzucenie info po angielsku do sekcji "International", dopiero teraz z domku dałam tłumaczenie w sekcji polskiej, abyście nie musieli czekać do jutra rana gdy ponownie będę w pracy :)

No rozumiem, że ty tylko piszesz to co Ci przekazali, nikt nie ma tutaj do Ciebie pretensji jedynie jest to trochę śmieszne że tak bardzo trywialna rzecz jak zmienienie kalkulacji czasu zajmie im 2-3 tygodnie.. to ja nie wiem czy my zbilansowaną Brytanie dostaniemy jeszcze w tym wieku. :)

Na chłopski rozum przecież ten czas kuźni, zapisany jest do zmiennej wystarczy zrobić nową zmienną pobrać stary czas zrobić /2 (podzielić na dwa czyli suma wychodzi nam 50%) zapisać do nowej zmiennej i podmienić w odpowiednim miejscu, nie zależnie od tego jaki tam jest spaghetti code w tym gladiatusie to taka rzecz to 10 minut roboty.

• No rozumiem, że ty tylko piszesz to co Ci przekazali, nikt nie ma tutaj do Ciebie pretensji jedynie jest to trochę śmieszne że tak bardzo trywialna rzecz jak zmienienie kalkulacji czasu zajmie im 2-3 tygodnie.. to ja nie wiem czy my zbilansowaną Brytanie dostaniemy jeszcze w tym wieku. :)

Na chłopski rozum przecież ten czas kuźni, zapisany jest do zmiennej wystarczy zrobić nową zmienną pobrać stary czas zrobić /2 (podzielić na dwa czyli suma wychodzi nam 50%) zapisać do nowej zmiennej i podmienić w odpowiednim miejscu, nie zależnie od tego jaki tam jest spaghetti code w tym gladiatusie to taka rzecz to 10 minut roboty.

Widać kolega nigdy nie napisał jakieś bardzo rozbudowanej aplikacji gdzie wszystko jest potrzebne na ASAP. Ja się wcale nie zdziwię jeśli mają jaki spaghetti code którego oni sami nie rozumieją i każda zmiana jest obarczona masą czasu xD

Est Solarus Oth Mithas

• No rozumiem, że ty tylko piszesz to co Ci przekazali, nikt nie ma tutaj do Ciebie pretensji jedynie jest to trochę śmieszne że tak bardzo trywialna rzecz jak zmienienie kalkulacji czasu zajmie im 2-3 tygodnie.. to ja nie wiem czy my zbilansowaną Brytanie dostaniemy jeszcze w tym wieku. :)

Widać kolega nigdy nie napisał jakieś bardzo rozbudowanej aplikacji gdzie wszystko jest potrzebne na ASAP. Ja się wcale nie zdziwię jeśli mają jaki spaghetti code którego oni sami nie rozumieją i każda zmiana jest obarczona masą czasu xD

Zdziwiłbyś się co kolega napisał, pokazałbym profil na linkedin lub konto na gicie ale nie chce swoich prywatnych danych na forum wklejać.

Na pewno mają shpaghetti code, bez dokumentacji lub po prostu ch*** opisany, i za każdym razem jak dodają jakieś aktualizacje to bierze się za to inna osoba i dlatego to tyle trwa..

Gladiatus to nie jest "bardzo rozbudowana aplikacja" tylko 10 letnia gra, dzisiaj się takie strony buduje w kilka/kilkanaście dni.

Fakt, fakt aplikacje webowa to nie moja broszka, testowanie ich to inna sprawa (QA) ale nie wmówisz mi że 3 tygodnie zajmuje znalezienie zmiennej w kodzie. :)

• "

Niestety, z powodu błędu, skrócenie czasu kucia nie działa i pracujemy nad poprawką. Fix ten, miejmy nadzieję, nadejdzie w ciągu najbliższych 2-3 tygodni.

"

serio xD? wiecie że 50% to połowa nie? czyli możecie zrobić czas/2 i macie skrócony czas, właśnie zaoszczędziłem wam 3 tygodnie roboty. xD

Jakby pracowali tam inteligentni ludzie, to wprowadziliby microevent z -50% czasu kucia, aby zrekompensować swoje partactwo. Niestety od dawna wiadomo, że GF ma wyrąbane na graczy...

• Też prawda...

• No i macie event

ale to co czas roztapiania pomimo,że i tak jest po upku -50 % to przy tym evencie będzie kolejne -50 ? czyli z 1h zrobi się 30 min ?

• Tak, dajmy przykład taki:

Mamy czas roztopu 1h.

Po update mamy 30min.

Teraz z eventem 15min.

No i srebrny młotek - 30% razem 10,5min, czyli śmiesznie mało.