Czech sekce

• K čemu by byla cz sekce? Pro info jsem si stejně chodil na sk forum, takže daleko jednodušší a logičtější by mi přišlo vytvořit jednu sekci sk+cz. Vyřeší to mnoho problémů co se aktivity týče.

Ovšem co je snad ještě horší je design tohoto fóra. Větší tragédii jsem snad ještě neviděl - nepřehlednost, nesmyslná velikost, zbytečné mezery mezi objekty a další.. Zároveň nechápu pokud je sk sekce, tak proč teda celá sekce není slovensky, ale cpe se do toho i angličtina? =D

Edit.:

Po upozornění jsem provedl cenzuru.

Koukám, že práskači jsou všude =)

Edited once, last by Spamer ().

• Ahoj,

naprosto souhlasím, cz sekce je zbytečná. V podstatě jste zaspamovali internal i slovenskou sekci, čímž jste získali dvojnásobný prostor. Mně osobně se to líbí. Je fajn vidět "živé" forum, kde se diskutuje, lidé si hrají a informace jsou k dispozici co nejdříve. Na design si člověk časem zvykne. :)

• Charakter určitých sekcií, napríklad taká sekcia "General Information" alebo "Localization Feedback", je špecifický v tom, že témy, ktoré sa tam budú v nejakej prípadnej budúcnosti nachádzať, sú veľmi dôležité, a to najmä zo stránky Gameforge - buď tam môžu byť zverejňované témy, kde z právneho hľadiska určité záležitosti nemôžu byť preložené "len tak", a preto zrejme ostanú v pôvodnom jazyku angličtina/nemčina, alebo do sekcie feedbacku budú písať hráči návrhy jazykovej úpravy pre lokalizačný tím, a to opäť v angličtine.

Názvy takýchto sekcií preto nemôžu byť preložené do slovenčiny, aby GF malo prehľad, čo je podobná situácia, ako aj na starom fóre - tiež tam boli sekcie s anglickými názvami. A tak radšej teda zvoliť jednotný štýl a všetky sekcie v jednotnom jazyku, ako miešať slovenčinu s angličtinou. Pripadá mi to takto viac estetické, hoci, môžem sa samozrejme mýliť :D

Rufus_podpis.png

• Přesně jak píše Muaddib,

klidně bych přiřadil CZ sekci do SK, aspoň by byla aktivnější...

Většina hráčů chodí na fórum stejně jen kvůli novinkám ze hry a Eventům

• Nerad bych spamoval slovenským kolegům, ale zde můj názor (odkaz, pokud ho povolí moderátoři).

Edit: Zdá se, že moderátoři tady asi nefungují, překvapivě. Zde je původní text:

V české komunitě jsem byl přinejmenším 10 let, a tak jsem mohl za dobu její existence pozorovat věci dobré i věci špatné. Co však musím konstatovat, je, že za těch 10 let je tohle asi nejhorší věc, kterou mohl Gameforge udělat. Jako vždy bůhví odkud přišla zpráva, nikdo neví, co se děje, komunity jsou rozdělené, rozházené, ztracené, staré fórum div že ještě existuje, a to nové, z toho je mi na zvracení. Vzhled dělal patrně nějaký webový začátečník, jehož největší inspirace jsou zřejmě 90. léta, a funkčnost je na úrovni herního chatu. Gameforge si asi myslí, že členové všech komunit umí německy nebo anglicky, a patrně zde chyběla i jakákoliv diskuse se správci regionálních komunit vzhledem k tomu, jak moc zde jsou zastoupené. Je evidentní (i po změnách domén), že Gladiatus už je společnosti ukradený. Tohle byl další hřebík do rakve.

Na protest proti této změně definitivně vypnu svoje stránky Gladiatus utility, které jsem provozoval už 5 let. Tento víkend poběží naposled.

Tento příspěvek je záměrně bilingvní, neboť se přeci jedná o mezinárodní sekci.

----

I have been a member of the Czech community for more than 10 year, so I had the opportunity to observe things that happened to the game, some good, some bad. However, what I must say is that after 10 years, this is the worst thing that Gameforge could have done to Gladiatus. As always, from who-knows-where came a message about this, nobody knows what is happening, communities are divided, separated, lost, the old forum is at least almost miraculously still online, but the new one makes me want to vomit. The design looks like being made by some web designing beginner, inspired by the 90s' websites, and the usability has the level of the in-game chat. It appears that Gameforge thinks the members of all communities know either German or English, and it looks like there was no attempt at discussion with the regional community leaders either, based on their presence here. It is apparent (considering the domain change), that the company doesn't care about Gladiatus anymore. This is the next nail in the coffin.

As a protest against this change, I am going to close my Gladiatus Utilities website (known only by the Czech community), which I have been running for about 5 years; this weekend for the last time.

This post is intentionally bilingual, since this is the international section, isn't it?

Edited 2 times, last by IllidanS4 ().

• ...

Na design si člověk časem zvykne. :)

Nezvykl jsem si ani ve hře a zde je to ještě horší. Proč mam mít na 3/4 stránky nápis Gladiatus? Zřejmě to dopadne jako ve hře a budu to řešit dodatečnou úpravou zdrojového kódu respektive zakrytí jistých částí. Bohužel je s tím zbytečná práce, protože po větším updatu to to vždy resetuje..

Neříkám, že na starém fóru bylo vše na 100%, ale těch "chyb" tam bylo minimum a šlo to jednoduše vyřešit, ale tady? Nic není po ruce, zbytečné mezery, věci které jsou nedůležité jsou zbytečně velké a spoustu dalšího..

• Ahoj,

proč chceš upravovat zdrojový kód, když si můžeš jednoduše v nastavení některé sekce skrýt/ vypnout? V zobrazení hlavní nabídky "forum" jsou nahoře vpravo 3 ikonky. Hned ta první "Forums on/off" ti nabídne možnost si pomocí zatržítek zvolit, které sekce se ti mají ukazovat. Doufám, že tato rada Ti usnadní se na foru lépe orientovat.

• Kdyby tam šlo něco nastavit, tak by to bylo fajn.. Bohužel tam není vůbec žádná možnost normálního nastavení.

To čeho jsem docílil úpravou zdrojového kódu se se zdejším "nastavením" nedá vůbec srovnávat. Bohužel ty všudypřítomné nesmyslné mezery mi nějak nejdou eliminovat, protože to už samotný programátor zprasil..

• Jen takový dotaz kdy teda bude ten šťastný den? Mua píše, že 20.6.2018 a je po půlnoci a sleva nikde.

A zde se zas píše, že až zítra:

Tak nevím, zase rozdílné informace a to je s prominutím frustrující. ;(

:?:

• Podla mojich informacii (pre SK servery urcite) 21.6. cely den..

Kedze je dnes uz 20.6. a na CZ nic nebezi napriek avizovanemu trvaniu cely den, bude datum 21.6. platny aj pre CZ.

Takze zrejme drobny preklep.

Boco

Dinosaur

Too long on duty

• Více informací bylo že 20.tého, ale něco se změnilo aspoň teda já jsem to že bude sleva četl ve čtyřech ruzných jazycích, a teď to každej reuploaduje, že 21. :D

• Tak mám zas zajímavý dotaz tak jak to tedy je s tím zítřejším "štastným dnem" Bude sleva respektive přidáno 25% nebo 30% rubínů navíc?

Protože u Rusů se včera objevilo toto:

ALe tady nebo u Poláků nebo v INT sekci je 25%.

Tak tomu říkám řádná mystifikace. A též to není fér, že některé komunity budou mít větší slevu. ||

Jsem předpokládal, že když je forum společné tak i informace budou mít stejnou kvalitu, tak jsem se asi zmýlil.

• Vsetci su na tom rovnako - ako obvykle.

Chybicky sa vyskytuju medzi klavesnicou a stolickou, ale to je normalne, tak by som to neriesil..

Boco

Dinosaur

Too long on duty