Játékos kérdez, Csapat válaszol

 • Kedves Mislix!


  Sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy nem a legjobb módját találtad meg a problémáid leírásának. Ha bármi bajod van a csapattal szemben kérlek először is próbáld azt velünk megbeszélni, ha konkrét csapattaggal van problémád azt is jelezheted nekünk a jegyrendszeren keresztül és kifogjuk vizsgálni a panaszodat. Amennyiben te még is úgy döntesz, hogy mindezt az összes fórumozó szeme láttára teszed meg, akkor kérlek ezt a szabályokat betartva tedd meg és csak biztos és valós információkkal alátámasztva mert minden más valóban csak indulatokat kelt a csapat ellen amelyek nem mindenben jogosak.


  Válasz, a mai napig nem érkezett és nem is lett kompenzálva semmi.

  Ez az állításod teljes mértékben helytelen, hiszen mint az a te soraidból is látszik választ kaptál a jegyedre és be is másoltad azt ide.


  Tisztelt Mislix!
  A problémát tovább küldtük. Az esetet megnézik. A döntésig türelmed kérem.
  Köszönöm.

  Abban egyet értek, hogy ez a válasz kissé azt sugallja, hogy további választ fogsz kapni a jegyedre, és azt sem tartom kizártnak, hogy eredetileg a jegy kezelőjének is ez volt a szándéka, ami valami miatt nem teljesült mégsem, de magáról a kártérítésről fórumon biztosan kaptatok tájékoztatást, illetve észlelhettétek is azt, úgy hogy megkaptátok a tárgyakat, amelyek eltűntek. Tehát az, hogy nem lett kompenzálva nem igaz.

  Én értékelem, hogy ekkora türelmed van, de mint azt Potroha is leírta neked a másik témában azért ne 2 év után jelezzétek a problémátokat.


  Arra pedig visszatérve, hogy szabályosan tegyétek az ilyen észrevételetek jelentését, csak szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy van egy ilyen szabályzati pont a fórumszabályzatunkba:


  "Ne tegyél közzé privát beszélgetést a másik felek belegyezése nélkül."


  A jegyrendszerben lezajló beszélgetések is privát beszélgetésnek minősülnek, ha nem értesz egyet a válasszal lehetőséged van reagálni rá ott. De ahogy mi sem osztjuk meg a fórumon az álltalak nyitott jegyek szövegét, úgy véleményem szerint ez egy jogos kérés lenne a mi részünkről is.


  Ha nem értesz egyet a figyelmeztetéssel amit kaptál vagy nem érted teljesen a miértjét lehetőséged van kapcsolatba lépni a moderátorral, aki a figyelmeztetést adta. Illetve nyithatsz egy jegyet is a támogatói rendszerünkben róla és kifogjuk vizsgálni a panaszodat.

  De ez esetben még csak egy szóbeli figyelmeztetést kaptál.


  És gyakran írjátok, hogy a figyelmeztetés nagyon megy, de a válaszolás akkor miért nem. Erre is reagálnék most, biztosan észrevettétek már, hogy minden csapattagnak van egy beosztása. A moderátorok feladata, hogy rendet tartsanak a fórumon. Így ha ti olyat kérdeztek, amire a moderátorok nem tudják a választ. Értelem szerűen nem is válaszolnak rá. Majd jön egy illetékes csapattag aki megválaszolja a kérdéseiteket.


  Számodra a fórum lehet, hogy semmi. Más számára pedig lehet, hogy a fontos információk tárháza, és egy hely ahová feltöltődni jön és beszélgetni a játékról. De nyugodtan nézzétek meg az elmúlt 2 napban mennyire elkezdtek más irányba menni a témák. Azért mert valaki elkezdi a többiek csatlakoznak hozzá. Ezért fontos, hogy idejében véget vessünk ennek, és sajnos sok esetben ezt már csak figyelmeztetéssel érhetjük el. Kezdetben szóbelivel, de akinél ez nem használ ott kénytelenek vagyunk mi is szigorúbbak lenni.

  Sajnos tisztába vagyunk azzal is, hogy korábban a fórum még ennél is inaktívabb volt. És így kevesebb szabálytalanság történt. Illetve az új fórum még szokatlan lehet és ezt meg kell szokni, illetve magát azt is, hogy itt vannak szabályok.

  De bízok benne, hogy idővel ez mindenkinek sikerülni fog.


  A jegyedre már fentebb reagáltam, de igen. Amennyiben úgy érzed, hogy számodra az lezáratlan ügy, és régóta nem kaptál rá választ, sejtheted, hogy valahol elakadhatott. Mivel ez egy sokakat érintő hiba volt, elhiheted, hogy nem te voltál az egyetlen aki jegyet nyitott róla. És mivel mindannyian emberek vagyunk, előfordulhat, hogy elfelejtünk valamit. De ahogy most itt leírtad ezt és előkerested hozzá a jegyedet. Úgy 2 évvel ezelőtt sem lett volna nagyobb fáradtság úgy gondolom.


  A csapatra vonatkozóan szintén leírtam fentebb, hogy nem úgy működik nálunk, hogy csapattag és kész ő mindent csinál, hanem vannak pozíciók, moderátor, játék operátor és így tovább... Mindenkinek megvan a maga feladata, és egymástól függetlenül történnek a dolgok, valakinek az a dolga, hogy itt tartsa fenn a rendet. Más pedig abban illetékes, hogy az adott esetben a jegyedet kezelje.

  2 évre visszamenőleg nem tudom, mit vársz a jegyeddel kapcsolatban. Megírhatjuk ott neked természetesen ugyan ezt, hogy utána kárpótolva lettetek. De ha ez akkor mindjárt nem tűnt fel, mostmár hiába beszélgetünk róla, hiszen te sem fogsz rá emlékezni, hogy ja tényleg megkaptad a tárgyakat, amiket elvesztettél a hiba miatt.


  Szerintem senki nem írta rád azt, hogy hazug vagy. És azt sem, hogy szándékosan hamis képet szerettél volna festeni a csapatról. Csak azt írtuk, hogy sajnos a tények ismeretében ez így fest.


  Sajnos érdemben egy 2 évvel ezelőtti esettel már nem tudunk mit kezdeni, sajnos ehhez hamarabb kellett volna, hogy megkeress minket, még 2016-ban.. Így bármennyire is szeretnék nem tudok mit mondani neked a kártérítéssel kapcsolatos kérdéseidre.


  Időről időre mindenhol előfordulnak hibázások, de én nem gondolom úgy, hogy mi ezt lepleznénk.


  Összegzésül tehát. A csapatban több pozíció van és mindenki másért felelős. Így nem lehet párhuzamot vonni egy esetleges figyelmeztetés kiadása és egy jegyválasz között. Higgyétek el nem azért húzódik a jegyválasz, mert "inkább figyelmeztetgetünk"

  És ha úgy érzitek nem kaptatok kielégítő választ a jegyetekre, vagy már régóta vártok a válaszunkra, akkor írjatok egy választ a jegyre lehetőség szerint belátható időn belül, tehát mondjuk 1 hónapon belül.

  Általánosságban elmondható, hogy igyekszünk 1-2 napon belül válaszolni a jegyetekre, amennyire lehetőségünk van erre. Vannak esetek amikor hosszabb időt vesz igénybe egy-egy eset kivizsgálása, de ilyenkor is igyekszünk valami tájékoztatást adni róla, hogy észleltük a bejelentést és foglalkozunk az ügyben. És nagyon ritka amikor több hetet vesz igénybe ez a dolog. Ha akkor írtok, amikor még aktuális tudunk segíteni, de így évekre visszamenőleg...


  Bocsánat a hosszú terjedelem miatt és remélem így már kicsit érthetőbbek lesznek ezek a szituációk.


  Üdv.

  Dirnon

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Nem tudom, hogy lehet ebből a válaszból rendesen mazsolázni, ezért kimásolgattam néhány észrevételt.  Kedves Dirnon!


  Köszönöm a hosszú, terjedelmes választ!


  Van, amivel egyetértek van amivel nem.  "Ez az állításod teljes mértékben helytelen, hiszen mint az a te soraidból is látszik választ kaptál a jegyedre és be is másoltad azt ide."


  Maradjunk annyiban, hogy az érdemi szó kimaradt, azaz érdemben nem kaptam választ!
  "Abban egyet értek, hogy ez a válasz kissé azt sugallja, hogy további választ fogsz kapni a jegyedre, és azt sem tartom kizártnak, hogy eredetileg a jegy kezelőjének is ez volt a szándéka, ami valami miatt nem teljesült mégsem, de magáról a kártérítésről fórumon biztosan kaptatok tájékoztatást, illetve észlelhettétek is azt, úgy hogy megkaptátok a tárgyakat, amelyek eltűntek. Tehát az, hogy nem lett kompenzálva nem igaz."


  Az, hogy a döntésig türelmedet kérem, azt jelenti, hogy dönteni és szólni fognak, azaz válaszolni a jegyemre. Máskülönben minek a jegyrendszer. Írjak be és majd a fórumon, chat-en majd valaki ír általánosságban valamit.

  A való életben is, ha reklamálok valamiért írásban akkor ugyanazon a csatornán keresztül kapom meg a választ. Ha bemegyek egy áruházba visszavinni valamit, akkor nem a közmédiában jelentik be csak azért, mert több embert érintett, hanem mindenkinek, aki vette a fáradtságot és személyesen beírt, az ugyanúgy személyesen kapja meg a választ. Nem pedig hoztunk egy döntést és egy másik csatornán biztosan elküldtük a választ is és a kompenzációt is. Te is érezheted, hogy ez sántít .

  Emellett újra meg fogom nyitni a jegyet!


  "Ne tegyél közzé privát beszélgetést a másik felek belegyezése nélkül."

  A jegyrendszerben lezajló beszélgetések is privát beszélgetésnek minősülnek, ha nem értesz egyet a válasszal lehetőséged van reagálni rá ott. De ahogy mi sem osztjuk meg a fórumon az álltalak nyitott jegyek szövegét, úgy véleményem szerint ez egy jogos kérés lenne a mi részünkről is.


  Az én részemről nincs titok ebben, mert semmi extra nem volta benne sem tartalmilag, sem megoldásilag. A továbbiakban megértettem.


  "2 évre visszamenőleg nem tudom, mit vársz a jegyeddel kapcsolatban. Megírhatjuk ott neked természetesen ugyan ezt, hogy utána kárpótolva lettetek"


  Két évvel ezelőtt is úgy éreztem fölösleges itt tölteni az időt mert magasról tettek rá. Tudod az a pénz, amivel megvásároltam a rubinokat nem járt le és nem jár le most sem.

  Amikor kompenzáltatok arról biztosan kell, hogy készüljön jegyzőkönyv, mert vevői panasz, amit bármelyik országban is vagy bejegyezve dokumentálni és megőrizni kell.


  Egyrészt erre van gondolom a jegyrendszer, másrészt az intézkedések leírása és a kapott ellentételezés is ezt a célt kell, hogy szolgálja, hogy a megőrzési idő végéig (ami nem két év) vissza lehessen keresni).


  Emellett, hogy mit várok a jegyemmel kapcsolatban! Csak vártam, hogy a leírtak alapján majdcsak írnak már oly módon hogy az visszakereshető és később bizonyítható legyen,


  Jelen esetemben bizonyítható, hogy jegyet nyitottam, beírtam, kaptam egy választ érdemi döntés és kompenzálás nélkül és kérték, hogy várjak. Ez bizonyítható és látható!  "de magáról a kártérítésről fórumon biztosan kaptatok tájékoztatást, illetve észlelhettétek is azt, úgy hogy megkaptátok a tárgyakat, amelyek eltűntek. Tehát az, hogy nem lett kompenzálva nem igaz."


  Ez nem látható, hogy megírtuk, hogy volt kompenzálás és mindenki megkapta. Ez nem bizonyítható függetlenül attól, lehet, hogy így volt. Mivel ez ennyire tárgyilagosan lett leírva akkor kérem a bizonyítékot! Ennyi.

  Ha igaz, én nem várok a mai napig, hiszen játszottam és csak feltűnt volna KÉT PIROS eszköz a csomagok között!

  "Számodra a fórum lehet, hogy semmi."


  Ezt írtam : "mert a fórum a játékhoz képest semmi! " Nem mindegy, így teljesen más az értelme.  "Sajnos érdemben egy 2 évvel ezelőtti esettel már nem tudunk mit kezdeni, sajnos ehhez hamarabb kellett volna, hogy megkeress minket, még 2016-ban. Így bármennyire is szeretnék nem tudok mit mondani neked a kártérítéssel kapcsolatos kérdéseidre."  Sejtem, akkor én hibáztam, mert hittem nektek és vártam. Bocsánat, többször nem fordul elő arra mérget vehettek.

  De segítek egy kicsit. Mivel fizettem a rubinokért és azon vettem kovácsolást elősegítő eszközöket így ez a törvényeink értelmében pénzügyi adatnak minősülnek és 15 évig megőrzendőek. Keresni kell.


  Példa a való életből:

  Ha nem akarok valakit kompenzálni nem fogok, de ha a hírnevem is a tét akkor soron kívül kompenzálom a vevőt, mert híre megy és a járulékos kár, ami lehet elsődlegesen reputációs, másodlagosan emiatt anyagi, ezért megéri kárpótolni az ügyfelet. Mindezt úgy hogy elismerem, hogy én hibáztam!


  Ha legközelebb a problémámmal a supporthoz fordulok, mi legyen az álláspontom?  Döntsetek, én visszanyitom a jegyet!  U.i.: Mindezek ellenére nem kell félnetek, ez egy jó játék és nincs bajom senkivel! :)

  (Már csak azért is, mert az egyik fejlesztési javaslatom bekerült a játékba, úgy ahogy javasolva lett - anno! :) )

  Edited 4 times, last by Mislix ().

 • Most még reagálok erre az irományra, de ezt követően kérlek titeket térjünk vissza a fórum rész rendeltetésszerű használatára, tehát itt kérdéseket várunk tőletek, méghozzá olyanokat amelyeket úgy gondoltok, csak a csapat tagjai tudnak megválaszolni.

  Maradjunk annyiban, hogy az érdemi szó kimaradt, azaz érdemben nem kaptam választ!

  Igen, így már teljesen más jelentést kap a dolog.

  Az, hogy a döntésig türelmedet kérem, azt jelenti, hogy dönteni és szólni fognak, azaz válaszolni a jegyemre. Máskülönben minek a jegyrendszer. Írjak be és majd a fórumon, chat-en majd valaki ír általánosságban valamit.

  Amennyiben úgy érzed, hogy számodra az lezáratlan ügy, és régóta nem kaptál rá választ, sejtheted, hogy valahol elakadhatott. Mivel ez egy sokakat érintő hiba volt, elhiheted, hogy nem te voltál az egyetlen aki jegyet nyitott róla. És mivel mindannyian emberek vagyunk, előfordulhat, hogy elfelejtünk valamit.

  Azzal egyet értek, hogy ilyen jegyválasz esetén jogosan vártad ott a további információkat, de egy ilyen sokakat érintő hibánál sajnos előfordulhat, hogy elkallódik egy-egy jegy. Emberek vagyunk és így hibázunk időnként sajnos. Ezért az esetért az elnézésedet szeretném kérni! Sajnos ez minden, amit tehetek így 2 év távlatából.


  A mi részünkről sincs titok a jegyválaszban természetesen, de ezek a jegyet nyitó személynek szólnak és csak rá tartoznak. És úgy gondolom már csak illedelemből sem szokás magán beszélgetést publikálni a másik felek beleegyezése nélkül. De az ok, amiért megemlítettem az az, hogy a fórumunkon ez kifejezetten tilos és szerettem volna rá felhívni a figyelmedet az esetleges későbbi problémák megelőzése érdekében. És köszi, ha a jövőben ennek megfelelően fogsz cselekedni. :)


  Kimondottan vevői panaszról úgy gondolom akkor beszélhetünk, ha nem kapod meg a megrendelt prémium fizetőeszközt. Onnantól, hogy megkaptad a rendelés mint tranzakció lezárul. És a rubin továbbiakban virtuális fizetőeszköz, mint ahogyan az arany is.

  Természetesen ettől függetlenül még a tényt magát szem előtt tartja mindenki, hogy ezért valamikor te valós pénzt fizettél, nem véletlenül kaptak az érintettek kárpótlást. Mivel a hiba javítása és a kárpótlás a GF alkalmazottai részéről történt meg, mi nem rendelkezünk róla, hogy személy szerint kik kaptak kártérítést. De ilyen esetben egy alapos vizsgálat után általában minden érintett megszokta azt kapni a logok alapján, ez minden bejelentéstől függetlenül történik. Ugyan akkor ez ugye nem jelenti azt, hogy nem kell bejelentés sem, hiszen mindezt megelőzően először a hibáról magáról kell értesülni. És ha úgy van vele mindenki, hogy majd más ír. Akkor kezdődnek a problémák.


  És újfent csak azt tudom mondani, ha lezáratlan ügyetek van időben, néhány héten belül válaszoljatok rá, akkor még tudunk mit tenni érdemben az ügy érdekében. De évek múlva már nem sok mindent.


  És most vissza a normál kerékvágásba. Ha kérdésetek van a csapathoz, azt tegyétek fel bátran. Ha pedig csak az észrevételeiteket szeretnétek elmondani bármivel kapcsolatban azt a megfelelő témában tegyétek meg. Ehhez is bátran kérhettek segítséget a moderátoroktól, hogyha magatok nem tudjátok eldönteni, hogy hova való a téma, vagy esetleg létezik-e már. És segíteni fognak a helyes témába irányítással vagy a téma nyitásban esetlegesen. :)


  Üdv.

  Dirnon

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Olvasva a fórumszabályzatot nem találom sehol a büntetési tételeket.


  Hol lehet ezt megtalálni?


  Mi alapján dönti el az intézkedő Tisztelt Moderátor, hogy hány figyelmeztetés után jár tiltás?


  Nézegetve a fórumot van aki elsőre tiltást kap, akad aki a sokadik vétkére is csupán egy figyelmeztetést gyüjtött be és akad olyan is, aki már a második tiltását tölti.


  Remélhetőleg ez le van szabályozva és nem pofára vannak mérve a szankciók!


  Várom szíves válaszotokat, valószínű többeket is érdekel.

  besthia - hungary s2

 • "Ámbár méltatlannak tartom e művet a fejedelemhez, mégis azt hiszem, hitele kedves fogadtatásra talál, különös tekintettel arra, hogy nem tudok többet ajándékul hozni, csupáncsak megtanítani Nagyságtokat mindarra, amit oly sok év alatt, sok veszedelem és hányattatás során elsajátítottam. ... Azt sem óhajtom, hogy hivalkodásnak tessék, amiért egy alacsony rendű személy beleszól a fejedelem dolgába és az országlásba. De miképp azok, akik a vidék képét megrajzolják, síkságra ereszkedvén szemlélik a hegyeket és magaslatokat, a völgyeket pedig a hegy tetejéről; hasonlóképp a népeket csak a fejedelem ismeri, és a fejedelem dolgait csak olyasvalaki, aki a népből való.

  Fogadják tehát Nagyságtok e szerény ajándékot olyan szívvel, ahogyan én küldöm, és ha szorgalmasan, érdeklődve olvassa, rátalál benne legbensőbb óhajtásomra, hogy Nagyságtok olyan híres legyem, amennyire csak szerencséje és egyéb jó tulajdonságai megengedik. S ha Nagyságtok tekintetét magas méltóságából valaha erre a mélyen fekvő vidékre fordítja, tán észreveszi, mily méltatlanul tűröm itt a sors szeszélyét."

  (Machiavelli: A fejedelm - Machiavelli sorai Lorenzo de Medicihez)


  Az 1 napos tiltásom alatt eszembe jutott a fentebb idézett mű... érti, aki akarja :)


  Ha körbenézek csak csodálkozom mivé lett kedvenc játékom fóruma és kik azok, akik az üzemeltető képviseletében fejedelmet játszanak itt, méghozzá nagyhatalmú, arrogáns fejedelmet!

  Ezt a fórumot a szolgáltató; a Gameforge tartja fenn és olyan nem valós idejű maradandó társalgásra van kitalálva, ami lehetőséget biztosít egy- vagy akár több témakörben való hozzászólásra, vélenénynyilvánításra, eszmecserére.

  Ennek ellenére, aki meri a fórumot használni és nem nektek tapsol azok vagy többszörösen figyelmeztetve és/vagy tiltva vannak.


  Tisztelt Csapat! Én mint játékos kérdezem Tőletek, mint Csapattól:


  JÓ EZ ÍGY?


  A CÉL AZ, HOGY TILTVA LEGYEN MINDENKI?


  CSAK MARADJON AZ A TOPIK, AHOL S23 BE TUDJA MUTATNI A KAPOTT PIROS TÁRGYAIT?


  2007es regisztrációmmal kijelenthetem, hogy még egy ilyen team még nem volt a Gladiatus magyar verziójának történetében (de tuti a világon sem)!


  -Nem fogalalkoztok a játékosok által felvetett javaslatokkal (lsd. klasszikus szerverek gyorsítása, ima, csűr, alvilágozók támadásának megszüntetése... stb.)

  -Nem foglalkoztok a hibajelentésekkel (lsd. Sebi inferno, Eltűnt eredmények, Elírási hiba, Segítség a kezdőknek javíítása... stb.)

  -Nem válaszoltok a jegyekre (lsd. 2017.12.28. és 2016.09.11)

  -Lekezelitek a játékosokat (lsd. ahogy írtok több posztban is és amit nyilvánosan kiírt rólam az admin)

  -Nem értetek a játékhoz, katasztrofális balgaságokat írtok le (lsd. Segítség a kezdőknek topik, admin megnyilvánulása a csatamotor topikban, admin megnyilvánulása a fehér felszerelésről... stb.)

  -Nem válaszoltok a fórumon pü-ben feltett kérdésre.

  -Az IRC-n sokszor mégcsak vissza sem köszöntök.

  Sajnos még sorolhatnám, de minek?


  Amikor elkezdtünk az új fórumra is javaslatokat és hibákat írni -a többiek nevében is mondhatom- a jobbítás szándékával tettük. Csakis építő, javító jelleggel. Aztán falba/falakba ütköztünk, jöttek a pofonok; figyelmeztetések, tiltások...


  Jól érzitek; valóban nem szeretik a játékosok a team-et. Ráadásul ezt úgy értétek el, hogy a játékban megszűntek a szankciók. Na ezt így elérni nem semmi egy eredmény, de sajnos tettetek érte!


  besthia - hungary s2

  Edited once, last by besthia ().

 • A büntetési rendszer az egész fórum területén egységes, és automatizáltan történik a figyelmeztetésekkel járó büntetőpontok alapján. Különböző súlyosságú fórumvétségekért különböző mennyiségű büntetőpont járhat. A fórumon alkalmazott büntetési tételek - a játékéhoz hasonlóan - nem publikusak.


  Quote from besthia


  2007es regisztrációmmal kijelenthetem, hogy még egy ilyen team még nem volt a Gladiatus magyar verziójának történetében (de tuti a világon sem)!

  Kérlek, bármikor fordulj hozzám közvetlenül bizalommal, amennyiben panaszod van a Gladiatus.hu Csapat munkájával kapcsolatban.

 • A büntetési rendszer az egész fórum területén egységes, és automatizáltan történik a figyelmeztetésekkel járó büntetőpontok alapján. Különböző súlyosságú fórumvétségekért különböző mennyiségű büntetőpont járhat. A fórumon alkalmazott büntetési tételek - a játékéhoz hasonlóan - nem publikusak.

  Üdv!


  Az lenne a kérdésem, hogy mi ennek az oka?


  A véleményem:


  Ez nagyfokú visszaélésre adhat okot, illetve nem ellenőrizhető az egyenlő bánásmód elve sem (ugyanazért a vétségért ugyanaz a büntetés jár, ugyanolyan körülmények között).

  Ha pedig automatizált, honnan győződhet meg a játékos, hogy igazságosan működik?


  Az Adatvédelemre hivatkozva sok mindent "titkossá" tesznek ma, ami nem tartozik az adatvédelmi tv. hatálya alá, ám teljes mértékben alkalmas arra, hogy a közönség ne tudja ellenőrizni, hogy az igazságosság elve mennyire működik és mennyire nem.

  Ha ilyen körülmények között vissza akar valaki élni, mi a biztosíték a játékosok felé, hogy ez felderítésre kerül és nem a "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét" elv érvényesül?

  Van-e belső ellenőrzés és dokumentált bizonylati rendszer erről, amit mondjuk egy másik (pl. központi) admin, GO, vagy nevezzük bárminek felül tud vizsgálni?


  Régen simán meg lehetett nézni ki, mikor, milyen büntetést kapott.., ma nem tudom meg lehet- e nézni, de én nem találom.


  Szóval: Ebben az esetben mi biztosítja azt, hogy a játékos meg tudjon róla győződni, hogy a TEAM igazságos döntéseket hoz és teljesen rábízhatja magát a játékos?

 • Bevallom, nehezen tudok válaszolni a kérdéseidre, mert az általad felvázolt koncepció számomra teljesen életidegen, noha az embereknek valóban sok ilyen tapasztalata lehet más környezetekben, így a felvetés mindenképpen jogos, és megválaszolandó.


  Ez a garancia biztosan nem lesz számodra elég, de én tudom, hogy nincsenek a Gladiatus csapatban olyanok, akiknek egyáltalán megfordulna a fejükben az, hogy visszaéljenek a jogosultságaikkal, és mindegyikükről tudom, hogy jó emberek. Nem veszünk föl olyan személyt a csapatba, aki nem megbízható, illetve hamar kikerül innen az, aki nem illik közénk. Biztos lehetsz abban, hogy amennyiben visszaélés történne egy csapattag által, én sokkal dühösebb lennék, mint maga az érintett játékos.


  A játékosok emellett természetesen bármikor reklamálhatnak és magyarázatot kérhetnek egy figyelmeztetésükkel vagy tiltásukkal kapcsolatban. Minden reklamációt egyedileg vizsgálunk meg, más felhasználóktól függetlenül, így abszolút irreleváns az, hogy egy másik felhasználó mikor milyen büntetést kapott. Ez eddig is így működött, és nem változtat rajta az, hogy a felhasználók már nem látják egymás büntetéseit.


  Remélem, valamilyen mértékben azért sikerült megválaszolnom a kérdésed.

 • Köszönöm a választ!


  Valamennyire megnyugtatott, ám egyáltalán nem életidegen volt ez a kérdés!


  Anno az S1-en kezdtem el játszani és nem is akármilyen csapatban. Sikerült egy olyan karaktert felépíteni, amelyik közutálat tárgya lett a nehéz verhetősége miatt. Majd olyan támadásoknak lett kitéve, ami totál szabályellenes volt. Az akkori supportnak jelezve nem történt semmi, mert baráti összefonódás volt (bizonyítottan) a háttérben.


  Ez volt az egyik fő indítóerő, hogy abbahagytam ezt a játékot otthagyva ezt a jó karaktert!  A saját szakmámban fontos, hogy a végzett munka leellenőrizhető, illetve kontrollálható legyen. Így esélyt sem adva arra, hogy valakiben megmoccanjon a kisördög és kihasználjon valamilyen kiskaput. Persze emellett is előfordult az ilyen, de azokat elkaptam...


  Szóval, egy ilyen játék esetében pedig az lenne a fontos, hogy a játékosok tudnának meggyőződni arról, hogy rendben folyik az igazságszolgáltatás.


  Hozzáteszem - vegyük azt, hogy minden rendben folyik -, a játékot felügyelők részéről 100 %-os a megbízhatósági szint és 100%-osan igazságosan tudnak dönteni.

  Mégis a bizalom abban, hogy csak a bemondást vagyunk kénytelenek elhinni kicsit csorbít az egészen.


  Miért? Vegyünk példát a való életből.


  Valakik elkövetnek valamilyen bűncselekményt és lebuknak. Jön az igazságszolgáltatás és azt mondja, hogy személyiségi okokra hivatkozva, hogy minden érintett meg fogja kapni a büntetését, de nem árulhatjuk el, hogy ki volt a bűnös és ki mit kapott érte.


  Mennyire tudod eldönteni, hogy mi folyik a háttérben? Mekkora bizalmat lehet kiépíteni egy így működő igazságszolgáltatási rendszerben?


  Még, ha feltételezzük, hogy minden a legnagyobb körültekintéssel és a törvények betartásával történik akkor sem mondhatja rá az ember, hogy ez így rendben van. Maximum azt, hogy itt valami nem stimmel, ha ennyire titkolóznak.


  Szóval értem én, de ez így nem megnyugtató, mert az igazságszolgáltatásnak átláthatónak kell lennie egy harmadik fél számára is - és ez így is működik a világban.


  Egyszóval, ennek a rendszernek a működése szerintem nem nyugtatja meg a játékosokat.

  Edited once, last by Mislix ().

 • Szép napot!


  Mivel ez a topic nem egy kibeszélő topic és figyelmeztetés terhe mellett lehet csak véleményt mondani , ezért Mislix kérdéséhez nem szólok hozzá , pedig lenne mit mondanom , mert érdekes kérdést feszeget.


  A kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen felhatalmazás alapján adjátok meg 3- személynek az e-mail címeket? Ez bizony sérti az adatvédelmi törvényt. Konkrétan , van privát levelezésre lehetőség és ez törvényes , de az már nem, hogy az e-mail címeket is megadjátok levelezési lehetőségnek.  ordogi s18

 • A kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen felhatalmazás alapján adjátok meg 3- személynek az e-mail címeket? Ez bizony sérti az adatvédelmi törvényt. Konkrétan , van privát levelezésre lehetőség és ez törvényes , de az már nem, hogy az e-mail címeket is megadjátok levelezési lehetőségnek.

  Szia ordogi!


  Pontosan mire gondolsz, hogy hol és kinek adunk ki e-mail címeket? Tőlünk nem kaphatja meg 3. fél az e-mail címedet!

  Az való igaz, hogy a fórumon van egy olyan lehetőség, hogy "Send Email", amivel e-mail-t tudsz küldeni más felhasználóknak a fórumról, de ha használtad már ezt a funkciót akkor tudhatod, hogy nem kapod meg a másik fél e-mail címét, hanem a fórumon keresztül nyílik meg egy felület, amin keresztül eltudod küldeni az email-ed, itt csak a tárgyat és az üzenet szövegét kell begépelned. Emellett van egy rublika, ami alapból kivan pipálva, ezzel elfogadod, hogy a te e-mail címed legyen a küldő e-mail cím, amit megkap a címzett és közvetlenül tud rá válaszolni. Ekkor hozzájárulsz az e-mail címed kiadásához a címzettnek. Ha kiveszed a pipát belőle, akkor a te e-mail címedet nem kapja meg, csak azt, hogy a fórumról küldtél neki egy üzenetet. És persze az üzenet szövegét magát.


  A fórumon csak úgy láthatod más e-mail címét, ha ő a beállításoknál úgy adta meg, hogy azt bárki láthassa, ezzel pedig megint csak hozzájárult ahhoz, hogy 3. felek tudomást szerezzenek az e-mail címükről a fórumunkon keresztül.


  Tehát mi senkinek sem adjuk ki az e-mail címeiteket. De ha mégsem erre gondoltál kérlek pontosan írd le, hogy honnan ered a kérdésed.

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Tisztelt Dirnon!


  Köszönöm a választ. Igen erre gondoltam. Mondhatnám az angol nyelv nem ismerete nem mentesít az alól, hogy ne tegyek fel mások által ismert dolgokat. Nem lennék ordogi ha nem motoszkálna bennem a kis ordog.


  Ezt írod: " .........

  van egy rublika, ami alapból kivan pipálva, ezzel elfogadod, hogy a te e-mail címed legyen a küldő e-mail cím, amit megkap a címzett és közvetlenül tud rá válaszolni. Ekkor hozzájárulsz az e-mail címed kiadásához a címzettnek. Ha kiveszed a pipát belőle, akkor a te e-mail címedet nem kapja meg, csak azt, hogy a fórumról küldtél neki egy üzenetet ...... ". Szóval figyelmetlen voltam. Nem pipázok ezért ezek szerint ott maradt. Azt gondolom, hogy ezt az alapból e-mail cím küldést sztornózni kéne és csak a privát levelezésre legyen lehetőség. Majd privátban ha akarom megadom az elérhetőségemet.
  Az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni.:


  A fórumozok döntő többsége támogatta a szerverek gyorsítása javaslatot. A javaslat továbbításra került-e ? Ha igen , akkor miért nem kaptunk tájékoztatást az elküldés idejéről és a javaslat tartalmáról? Ha nem, akkor miért nem?


  Az új fórumon több javaslatot írtunk, mi lett, lesz ezeknek a sorsa? Lehet, hogy megmarad annak, hogy növeltük a posztok számát? Azt mondjátok bízzunk bennetek , ti miért nem bíztok bennünk, ha azt írjuk, hogy a javaslat nem egyéni javaslat, hanem csapattársaink és ismerőseink javaslata is egyben ? Írjunk a javaslat mellé egy támogatói névsort?  ordogi s18

 • Ez az email küldési funkció egy szerves része a fórumnak, ami nem mellesleg igen hasznos is lehet, mivel lehet van aki hamarabb veszi észre ha e-mail-t kap mert azt sűrűbben látogatja, mint a fórumot. Ahogy már leírtam hátránya senkinek sem származik belőle, mivel a címedet senki nem tudja meg, csak abban az esetben ha ehhez hozzájárulsz és üzenetet küldesz ezzel az opcióval. Az, hogy alapból kivan pipálva úgy gondolom nem baj, mivel általában ha e-mail-t szeretnénk küldeni az magába foglalja, hogy a másik fél tudomást szerez az e-mail címünkről. De mint mondottam itt ennek az elkerülésére is van megoldás. Az igaz, hogy az üzenet maga angol nyelvű, de ezt egy fordító segítségével is könnyen lehet értelmezni nulla angol nyelv ismerettel is. Amennyiben mindezek ellenére úgy látod, hogy ez nem jó dolog azt tudom javasolni, hogy ne használd ezt a funkciót.


  Ha figyelemmel követtétek a normál szerverek gyorsítása javaslatot, ott is többször leírtuk, hogy a javaslatotok továbbításra került már. Ezzel együtt ez egy tájékoztatás is volt a részetekről, amit vehettek a javaslat elküldésének idejének, mivel akkor már továbbításra került. A javaslat tartalma pedig azt foglalta magában amit ti is leírtatok itt a fórumon.


  A javaslataitokat - és a visszajelzéseiteket is a fórum egészén - folyamatosan figyeljük és továbbítjuk a GF felé. Elsősorban egy-egy javaslat kapcsán tőletek azt várjuk, hogy leírjátok, hogy támogatjátok-e az adott javaslatot vagy sem és ezt minden esetben indoklással. Esetleg kiegészítéssel, hogy hogyan lenne ez a legoptimálisabb. És ezeket továbbítjuk folyamatosan, amennyiben valamilyen okból ez elbírálható a mi szintünkön, hogy megvalósíthatatlan egy javaslat például, azt igyekezni szoktunk a lehető leghamarabb a tudomásotokra hozni. De ez ritkán szokott előfordulni. Természetesen elhisszük nektek, ha azt írjátok több játékost képviselve írtok és ők is úgy gondolják. És támagatói névsorra sincs szükség. De sokkal hatékonyabb, ha mindenki a saját gondolatait közvetlenül ossza meg velünk, vagy legalább is igyekeztek az összes okot felhozni a támogatása vagy épp az ellenzése mellett 1-1 javaslatnak. Vagy ha úgy látjátok hogy előnye is van és hátránya is, akkor mindkettőt osszátok meg velünk nyomatékosítva azt, amelyiket mégis erősebbnek érzitek. Tehát támogatva vagy ellenezve a javaslatot.

  Tehát mi nem csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy hányan támogatnak egy javaslatot és hányan ellenzik hanem arra, hogy miért.


  Írhatja 20 ember vagy épp egy ember 20 másik nevében is, hogy "ez szerintünk is jó ötlet", de abból nem derül ki, hogy miért tartják jó ötletnek és írhatja 2-3 ember, hogy "nem tartja jó ötletnek azért mert.... és azért mert .... , így nem támogatja."


  Így már is az egyik oldal érvei ismertebb még ha kevesebben is vannak, de a másik oldalé nem derül ki.

  Legfeljebb akkor működhet az előbbi verzió, ha a téma nyitójra részletesen leírt minden mellette szóló érvet és erre hivatkoztok. Vagy kiemelitek amelyik szerint nektek is tetszik.

  Ugyan így a javaslatokhoz hozzátartozik, hogy minél kidolgozottabb egy javaslat, annál könnyebb mindenkinek állást foglalni benne. Mert hát csak azt lehet támogatni vagy ellenezni, ami kivan dolgozva..

  Az önmagában még nem javaslat, hogy megírtok egy problémát ami zavar titeket, mert minket az is érdekel, hogy miként gondoljátok megoldani ezt.

  Természetesen a problémákra is kíváncsiak vagyunk, de ezt célszerű lehet egy kibeszélő formájában megnyitni és ötletelni, hogy milyen megoldási javaslat születik rá. És ezeket megnyitni javaslat formájában, akár többet külön-külön javaslatban is lehet ugyan arról a problémáról, így mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet illetve mi is több javaslattal élhetünk a GF felé így nagyobb eséllyel tudják megvalósítani a nekik is legjobban tetszőt.


  De az is hozzá tartozik a dolgokhoz, hogy azért ez nem 1-2 napos vagy hetes procedúra. És sokszor nem is 1-2 hónapról beszélünk így mindenféleképpen türelemre intünk mindenkit a javaslatok kapcsán. Ez nem jelenti azt, hogy a feledés homályába merültek, de nem rövid folyamatokról beszélünk.

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Azt kérdezném hogy mit kell tennem ha akarok az S2-őn indítani még 1 karit? Gondolok itt hogy multi miatt nem leszek kitiltva? Vagy úgy egyébként mire kell figyelnem hogy szabályos legyen?

 • Dirnon


  Ezzel azt akarod sugallni....

  Hoppá kérdésként kel írnom...


  Szóval ha tiltanak 1x, 2x, stb..

  Akkor regisztrálhatok akár 100 nickkel fórumra???


  :)

 • Őszintén kétlem hogy bárki is ilyet akarna sugallni.

  A fórum szabályzatot érdemes elolvasni, és ha ott nem találnál választ természetesen állunk rendelkezésetekre. :)

  1. Felhasználói fiókok


  • Minden felhasználónak csak egy felhasználói fiókja lehet.
  • Ha egy felhasználó nem tud belépni a fórumra vagy ideiglenesen vagy véglegesen ki lett tiltva a fórumról, nem szabad létrehoznia egy másik felhasználói fiókot (hanem lépjen kapcsolatba a fórum csapattal).

 • Azt kérdezném hogy mit kell tennem ha akarok az S2-őn indítani még 1 karit? Gondolok itt hogy multi miatt nem leszek kitiltva? Vagy úgy egyébként mire kell figyelnem hogy szabályos legyen?

  Bármennyi karaktert indíthatsz akár azonos szerveren is, a lényeg az, hogy a multi kapcsolatot állítsd be a két karakter között. Gyakori mulasztás lehet, hogy bár az egyik karkatereden hozzá adod a másikat a multi hozzáférésekhez, azonban ezt el is kell fogadni azzal a karakterrel, ez gyakran elmarad, pedig ennek hiányában szabálytalan a multi.

  Tehát az egyik karin hozzá adod a multihoz a másikat, a profil beállítások, multi hozzáférések résznél, a másikkal pedig vissza igazolod ezt a kérést. Ha ez megtörtént onnantól kezdve nyugodtan játszhatsz mindkét karakterrel, azonban arra figyelned kell, hogy a két karaktered nem kereskedhet egymással, nem juttathat át tárgyat még 3. karakteren keresztül sem.

  (A rendszer egyébként korlátozza az összekötés után a közvetlen kereskedést, és ha nem tévedek a támadást is)

  Pontosan mivel sugalltam neked ezt az információt? Ez eléggé vakvágány... Ahogy Shaiyla is leírta a fórum szabályzatban világosan levan írva, hogy tilos új felhasználót regisztrálni, ha tiltották a régit.

  De alapból is tilos több felhasználót létrehozni a fórumon. Mindenkinek, csak egy hozzáférése lehet.


  Ha véletlen ez a sorom sugallt számodra félreértést, akkor most kifejetem:

  Írhatja 20 ember vagy épp egy ember 20 másik nevében is, hogy "ez szerintünk is jó ötlet"

  Természetesen itt nem arra gondolok az "egy ember 20 másik nevében"-el, hogy egy embernek van 20 fórum felhasználója. Hanem hogy egy ember tolmácsolja a fórumon mondjuk az egyesülete igényeit, véleményét.

  Tehát 20 különálló játékos megbeszél a játékon belül egy javaslatot mondjuk és azt egyetlen személy írja csak meg a fórumon, aki hivatkozik rá, hogy egyébként ez egy céh véleménye és nem az ő sajátja.

  Úgy gondolom ha elolvastad a kérdést is, amire válaszoltam akkor világossá válik. Bár való igaz, hogy ott pont elfelejtettem beidézni, hogy mire is megy a reakció, de úgy gondoltam egyértelmű lesz. De bízok benne hogy így már eloszlattam a félre értéseket.

  Amennyiben mégsem ez okozta a félre értést kérlek keress meg fórum pm-ben vagy ahol neked szimpatikus az elérhetőségeim egyikén és igyekszem eloszlatni a félreértést majd.

  Ide pedig kérlek csak akkor reagálj, ha az nem viszi át a témát off-ba tehát olyan kérdést tegyél fel itt, amire csak a csapat tudhatja a választ. (Csak azért írom, hogy nehogy véletlen kibeszélőbe menjen át a téma..)

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Quote from Mislix

  Köszönöm a választ!


  Valamennyire megnyugtatott, ám egyáltalán nem életidegen volt ez a kérdés!

  Ahogy írtam: számomra volt az. ^^


  Quote from Mislix

  Anno az S1-en kezdtem el játszani és nem is akármilyen csapatban. Sikerült egy olyan karaktert felépíteni, amelyik közutálat tárgya lett a nehéz verhetősége miatt. Majd olyan támadásoknak lett kitéve, ami totál szabályellenes volt. Az akkori supportnak jelezve nem történt semmi, mert baráti összefonódás volt (bizonyítottan) a háttérben.


  Ez volt az egyik fő indítóerő, hogy abbahagytam ezt a játékot otthagyva ezt a jó karaktert!

  Őszintén sajnálom, ha ilyen tapasztalataid voltak korábban a Gladiatus Csapattal. Amennyiben azt gondolod, hogy egy csapat tag nem korrekten jár el, és a csapat vezetője sem tesz ez ellen megfelelő intézkedéseket, akkor bármikor fordulhatsz a Community Managerhez, aki a Gameforge közvetlen alkalmazottja. És kérjük is, hogy tedd meg ebben az esetben - bármelyik Gameforge közösségről is legyen szó - hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy ne történhessenek meg visszaélések.


  Quote from Mislix

  A saját szakmámban fontos, hogy a végzett munka leellenőrizhető, illetve kontrollálható legyen. Így esélyt sem adva arra, hogy valakiben megmoccanjon a kisördög és kihasználjon valamilyen kiskaput. Persze emellett is előfordult az ilyen, de azokat elkaptam...

  Minden szervezetben fontos, hogy az elvégzett munka leellenőrizhető legyen. Nekünk is az. :)

  Egy kicsit itt különbözik a szituáció. A Gameforge egy cég, a Gladiatus játék pedig egy online szolgáltatás, amit a felhasználók a regisztrációkor megkötött szerződésben foglaltak szerint (Általános Szerződési Feltételek) használhatnak. Megtehetné a Gameforge, hogy nem zárja ki a játékból azokat a felhasználókat, akik közösségromboló tevékenységet folytatnak, például trágárkodnak vagy másokat szidalmaznak? Megtehetné. Csak egy idő után teret nyernének az ilyen játékosok, és senki más nem játszana rajtuk kívül. A Gameforge érdeke, hogy a szabályzatot megszegő felhasználók megfelelően szankcionálásra kerüljenek.


  Én megértem, hogy a sértett felet, aki mondjuk jelent egy csalót vagy zaklatót elégedettséggel tölti el a tudat, hogy a bejelentése hasznos volt, és a másik játékos megkapta a büntetését, és frusztrálja, ha erről nem tud meggyőződni. Tudom, hogy ez milyen; én is voltam fiatal, én is voltam játékos, és én is jelentettem csaló játékosokat. És aztán vadul figyeltem, hátha megtudok valamit arról, hogy mi történt vele. És én is csak azóta tudom biztosan, hogy ezek a dolgok rendben működnek, mióta 2010-ben beléptem egy Gameforge csapatba.


  De azt is meg kell értened, hogy miért nem kötjük mindenkinek az orra alá egy-egy játékos büntetését. Sajnálom, de ezen a téren nem várható változás.

 • Én megértem, hogy a sértett felet, aki mondjuk jelent egy csalót vagy zaklatót elégedettséggel tölti el a tudat, hogy a bejelentése hasznos volt, és a másik játékos megkapta a büntetését, és frusztrálja, ha erről nem tud meggyőződni. Tudom, hogy ez milyen; én is voltam fiatal, én is voltam játékos, és én is jelentettem csaló játékosokat. És aztán vadul figyeltem, hátha megtudok valamit arról, hogy mi történt vele. És én is csak azóta tudom biztosan, hogy ezek a dolgok rendben működnek, mióta 2010-ben beléptem egy Gameforge csapatba.


  De azt is meg kell értened, hogy miért nem kötjük mindenkinek az orra alá egy-egy játékos büntetését. Sajnálom, de ezen a téren nem várható változás.

  Köszönöm a válaszokat, ám most valószínű nem fogsz örülni annak, amit írok.


  Az, hogy kik,mikor, melyik országban, melyik szervereken tesztelték, vagy hogy megtörtént-e az eset most lényegtelen. Mindenesetre elgondolkodtató és vegyük csak példaként.

  (Ha pedig megtörtént akkor az eset bármilyen plénum előtt 100%-osan bizonyítható)


  Tegyük fel zavar a csalók működése.

  Bejelenteted, és úgy tűnik nem történik semmi. A jelentett karakterek futnak tovább. Nem tudod mi történt, erre a következők történnek. Különböző szakmájú emberek összeállnak és nekiállnak tesztelni a rendszert.


  1) Felkutatjátok milyen botok működnek!

  2) Regisztráltok egy karaktert a Gladiatusba, majd hozzákapcsoltok egy BOT-programot... és figyelitek mi történik. Tételezzük fel, hogy a BOT működik és fejlődik, nincs tiltva.

  3) Bejelented a BOT-ot működtetőket, a Supporton... és vársz! Semmi....

  4) Bejelenteted a létrehozott karaktert (BOT-ot), hogy gyanús a Supporton... vársz...

  5) Megköszönik...és jelzik, hogy jelentik...

  6) A BOT a mai napig működik!


  Nos, ha ez most nem példa és valóság és netalán közzé lesz téve, akkor a Gladiatus mit tud tenni? Egy bírósági ügyben már elvéreznek és nem is tenne jót a GL hírnevének.

  Ezért ez, amit leírtál édes kevés lenne egy ilyen bizonyíték ellen és erre a GL-nek gondolnia kellene.


  Még, ha mindent meg is tesznek a csalók kiszűrése érdekében (és mondjuk ez így is van) akkor is egy ilyen dolog elég nagy felháborodást keltene, ha megtörtént volna és ilyen bizonyítékokat szolgáltatnának a rendszer nem megfelelő működésének bizonyítására.


  Mint tudjuk a játékos a legjobb tesztelő és a legjobb pandúr, így nem kellene kivonni őket ebből.

  Talán meglepően hangozhat, de a játékos nem hülye (nálunk azt mondjuk, hogy a legokosabb ember a dolgozó, tőle kell venni az ötletet) :)


  Én például, amint írtam is naponta 10 órát simán tudok a gép mellett a DO-val játszani, mégsem tudok utolérni (egy szerveren játszva) olyan karaktereket, akik egyszerre három szerveren (5x-szörös, 4x-szeres, és normál szerveren egyszerre) futtat több karaktert egy időben. Mégis itt vannak a játékban.

  Éjszaka felveszik Dis Patert és mindenhol működik, majd reggel folytatom a támadásokat, hol itt hol ott. Az összesített "clikk"-eléseknél (három szerver három account) kiderül, hogy marha jó is tudok lenni mért három másodperc alatt mindhárom szerveren tudtam támadni... :)

  Mindezek mellett kiderül, hogy naponta hol itt, hol ott összesítve 20 órát tudok gép mellett lenni több mint egy éve.


  (Csak példa volt ez is!) :)


  U.i.: Egy másik játékban a cég bevonta egy Tagsági formában a játékosokat hasonló probléma megoldásába, és ki is takarították azokat, akik tisztességtelenül játszottak, annyi trükköt fel tudtak így deríteni, amire a fejlesztők nem is gondoltak.

  Edited 4 times, last by Mislix ().