Nyilatkozat a fórum leállásról

  • Kedves Játékosok!


    Amint azt tapasztalhattátok, a fórumainkat zároltuk, ami miatt nem volt elérhető számotokra péntek éjszakától kezdve. Szeretnénk elnézést kérni emiatt, különösképpen mert a fórumunk az első számú hely, ahol informálunk titeket mindenről. Ugyanakkor ez szükséges volt elővigyázatosságból, hogy biztosítsuk a magas szintű védelmet.


    Egy biztonsági probléma okán gyors és észszerű intézkedést kellett hoznunk, ami szükségessé tette, hogy az érintett rendszerek elérhetőségét teljes mértékben korlátozzuk. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe: létezett egy - korlátozott - biztonsági rés, amin keresztül információk szivárogtak ki két fórumunkról (Ogame US és Ogame Origin). Ez a biztonsági rés azonnal bezárásra került. Kizárólag az előbb említett két fórumot érintette, minden más fórumunk biztonságos volt, de óvintézkedésként minden más fórumot is elérhetetlenné tettünk, amíg meggyőződtünk arról, hogy a biztonsági rés bezárásra került, és semmilyen más fórumunk nem érintett.


    Sajnos néhány adat kijutott ezen a biztonsági résen, de ez csak az Ogame US és az Ogame Origin felhasználóit érinti. Az elérhetővé vált adatok között szerepelt felhasználók e-mail címei és nicknevei, illetve a fórumunk bizonyos részlegei, melyeknek nem kellett volna mindenki számára elérhetőnek lennie.


    Köszönjük a türelmeteket és megértéseteket.