Fatális hibákkal IRC-kvízverseny

 • Tisztelt Dirnon!


  A hírekben ez jelent meg:
  [URL = http: //www.kepfeltoltes.eu/view.php filename = 161irc_kv_zhiba.png?] [IMG] http://www.kepfeltoltes.eu/ima…08/15/161irc_kv_zhiba.png [ / img] [/ URL]


  Kérem az újraszámolását vagyis az újraértékelést, mert sajnálatos módon valamiért nem jó eredményt jelent meg! Ezen el lehet gondolkodni, hogy vajon MIÉRT ... és egyáltalán hogy történhet meg ekkora hiba/hibák csupán 20 kérdés összesítésénél...


  Tán emlékezel, hogy szóltál, hogy lépjek ki, mert valóban lassan, sőt utolsónak jöttem ki... a besthiális megérzésem azt súgta, hogy mentsem le és bizony lementettem az egészet. Tehát amit innentől írok azt bizonyítani tudom!


  Nézzük akkor sorban:

  (a kérdéseknél a leggyorsabb válaszadót írom helyes válaszolóként, hisz ez volt a versenykiírásban)

  1 jtuj

  2 nincs helyes válasz

  3 Alfa

  4 Darktomi12

  5 besthia

  6 Asta

  7 Alfa

  8 jtuj

  9 besthia

  10 jtuj

  11_7SM

  12 nincs helyes válasz

  13 Asta

  14 jtuj

  15 Asta

  16 Asta

  17_7SM

  18 Asta

  19 jtuj

  20 jtuj


  Az eredmény a következő:

  1. jtuj - 6 helyes válasszal

  2. Asta - 5 helyes válasszal

  3. _7SM, Alfa, besthia- 2-2 helyes válasszal

  4. Darktomi12 - 1 helyes válasszal

  Két kérdésre pedig nem érkezett helyes válasz senkitől.


  A magam részéről ezúton lemondok a 3. helyezésről és nem kérem a jutalmat sem, viszont tisztelettel várom a szíves magyarázatot.


  besthia - hungarian s2

 • Szia besthia!


  Sajnos valamit félre értettél a verseny kiírásában, amit a hírekhez kiírtunk az a megfelelő és helyes sorrend.

  Idézem a kiírt hírből az ide vonatkozó részt:


  Pontok és nyertesek

  Minden helyes válasz egy pontot fog érni.
  Azonos pontszám esetén az fogja a jobb helyezést elérni, aki az összes válaszát figyelembe véve a leggyorsabban válaszolt a kérdésekre.

  Tehát nem az kap egy pontot, aki a leggyorsabb helyes választ adta egy adott kérdésre, hanem minden játékos aki helyesen válaszolt kap egy pontot kérdésenként. Ha pedig nem válaszolt helyesen, akkor arra a kérdésre nem kap pontot.

  A verseny végén összesítettük a 20 kérdésből ki mennyire válaszolt helyesen, vagyis hány pontot szerzett.

  Ezt láthatod a kiírásban a pontoknál. Azonos pontszám esetén, tehát például a 4. helytől, ahol több résztvevő is 10 pontot szerzett, ott számított az idő. De itt sem az, hogy 1-1 adott kérdésre ki válaszolt gyorsabban, hanem a 20 kérdést figyelembe véve mind a helyes, mind a helytelen válaszok beküldésének idejét össze adtuk, ahol nem érkezett válasz egyáltalán, vagy késve ott minden esetben 20 másodpercel számoltunk, hiszen ennyi időtök volt a kérdések megjelenéstől a helyes válasz megjelenéséig. Ezeket az időket láthatod a táblázat idő rovatában, már ahol ugye szükséges volt ennek a számítása.


  Tehát kiemelném, Minden helyes válasz egy pontot fog érni, és nem csak a leggyorsabban válaszoló résztvevő kap egy pontot.

  Kérlek ennek megfelelően számold újra, a pontjaidat, és ugyan ezt az eredményt kell megkapnod, amit kihirdettünk.


  És nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, valóban megkértelek este, hogy lépj ki az event helyszínéül szolgáló csatornáról, mivel a verseny véget ért és az a csatorna a verseny időtartamára volt megnyitva a résztvevők előtt. De ebbe semmi egyebet nem kell belelátni.


  Sajnálom, ha nem volt elég világos a verseny kiírása én nem gondolnám úgy, hogy félreérthetően írtuk ki. Arra szoktunk ügyelni, hogy a lehető legvilágosabban fogalmazzunk és én úgy gondolnám, hogy talán a többség ezt meg is értette. Amennyiben más résztvevő számára is félreérthető volt kérjük jelezzétek nekünk és a jövőben igyekszünk egyértelműsíteni. A jelzést kérlek az event megbeszélőbe tegye meg.


  A témát még nyitva hagyom, besthia kérlek jelezz vissza, hogy ezek után minden világos-e és eltudod-e fogadni ezt a magyarázatot. Amennyiben igen, úgy a témát zárni fogjuk.

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png

 • Szia Dirnon, az eredeti kiírás szerint a leggyorsabb választ adó kapja a pontot. Ezt fél hat körül beszéltük páran meg. Igaz, egymás között és nem Veled beszéltünk róla. Sajnos erről nincs fotóm, de eredetileg ez volt a kiírás:

  "Minden helyes válasz egy pontot fog érni.

  Azonos pontszám esetén az fogja a jobb helyezést elérni, aki a leggyorsabban válaszol a kérdésre."

  Ezt tartom akkoris, ha figyelmeztetve vagy tiltva leszek a fórumról.


  Nem gyártok összeesküvés elméleteket és a Bölcsek Köve sincs a birtokomban, csupán azért nem léptem ki mert lementettem, majd a csatornáról nem tudtam kilépni végül a Mircből léptem ki, ahogy írtam is, mikor már csak ketten voltunk.


  A magam részéről nem látom a logikát a számításban, módosításban, hisz a legelső, a leggyorsabb jó válasz az, ami értékelhető olyan esetben, amikor mindenki láthatja az előtte beírtakat.

  besthia - hungarian s2

 • Igen ez szerepel az idézett szövegbe is és erre írtam, hogy valamit félre érthettetek és leírtam a helyes értelmezési módot. Kérlek olvasd el.

  Ahogy direkt a kiírásba is helyet kapott, ha kérdésetek van minket keressetek. Ezek szerint sikerült egymást félrevezetnetek sajnos.


  Technikailag csak így tudtuk megoldani, hogy mindenki válasza látszik, ezért is lett így csinálva, de mivel korlátozott a válasz ideje így nem lehet kivárásra játszani, hogy lemásoljátok egymásét, illetve nem biztos, hogy aki előtted ír választ, az a helyes válasz betűjelét írja ki. Tehát ennek fényében tökéletesen értékelhető minden válasz a gyorsaságtól függetlenül.


  Tehát még egyszer leírom.

  "Minden helyes válasz egy pontot fog érni" <--- Tehát minden helyes válasz, a leggyorsabb és a leglassabb is.

  A végén összesítve lettek a pontok és így születtek meg azok az eredmények, amelyek a táblázatban olvashatók.

  Ahol több résztvevőnek is azonos pontszáma volt 4. helytől 6.-ig 10 pont, és 7.-től 8.-ig 8 pont, ott lépett életbe a következő rész, tehát

  "Azonos pontszám esetén az fogja a jobb helyezést elérni, aki az összes válaszát figyelembe véve a leggyorsabban válaszolt a kérdésekre." <-- Itt árulkodó lehetett volna a ti értelmezésetekbe az is, hogy az összes válasz idejét figyelembe véve kerül az idő szerinti sorrend meghatározásra, egyúttal az összes válaszra korlátozódik.


  A jövőben az ilyen félreértések elkerülése végett kérünk titeket, ha valami nem világos akkor minket keressetek meg és ne egymás között beszéljetek csak róla, mivel így, mint ebben az esetben félre is vezethetitek egymást.

  Remélem így érthető már a dolog. Sajnos ennél világosabban már nem igazán tudom elmagyarázni, de úgy gondolom ha nem érted így sem, akkor annak az az oka, hogy meg sem próbálod megérteni.


  Mivel a félreértés tisztázódott, így a témát zárom.

  Dirnon

  Ds.jpg

  afsz.pngchat.pngboard.pnggame.png