Dizi / Film / Anime Tavsiyeleri

• Das Leben der Anderen(2006)

1984 yılının Doğu Almanya'sında geçen bu politik gerilim filminde, ülkenin güçlü gizli polis örgütü Stasi'nin yetenekli istihbarat elemanı Yüzbaşı Gerd Wiesler'in (Ulrich Mühe) rejim karşıtı olabilecekleri düşünülen bir sanatçı çifti gizlice dinleyip takip ederken yavaş yavaş yaptığı işten pişmanlık duyması anlatılmaktadır.

2021 bitsin artık

2022 bitsin artık

2023 bitsin artık

2024 bitsin artık

2025 bitsin artık

2026 bitsin artık

HEJ4QTmF_400x400.jpg

26.09.2018 - 22.01.2022

Şan ve şeref dolu 3 yıl 4 ay8)

• The Americans

the-americans_1.jpg

Dizi 80'li yıllarda Amerika'da yaşayan Elizabeth ve Philiph isimli KGB ajanı bir çifti konu edinmiştir. Çift, Merkez tarafından verilen görevlerini yerine getirirken aynı zamanda omuzlarında iki tane ergen evlatlarının yükünü de taşımaktadır. Çocuklar ise "seyehat acentesi işletmecisi" sandığı ebeveynleri tarafından Amerikalı bireyler olarak yetiştirilmektedir.

Dizi 6 sezondan oluşuyor, 3 sezonu tamamladım. 2. sezonun finali şok ediciydi. Diziyi araştırırken gördüğüm yorumlarda dizi finalininde gerçek bir final olduğu ve merak edilen tüm sorulara cevap verildiği söyleniyor. Ayrıca dizinin yapımcısı eski bir CIA ajanı. Dizinin jeneriği ise favori jeneriklerim arasında. Misal La Casa de Papel'de jeneriği izlemeden geçerken bu dizide her bölümde izliyorum :)

2021 bitsin artık

2022 bitsin artık

2023 bitsin artık

2024 bitsin artık

2025 bitsin artık

2026 bitsin artık

HEJ4QTmF_400x400.jpg

26.09.2018 - 22.01.2022

• Kolayca erişilebilsin diye filmlerin imdb sayfasına bağlantı paylaşabiliyor muyuz?

İzin yoksa silin ya da ben sileyim.

Son iki ayda izlediğim filmlerden en beğendiklerim:

Death and the Maiden (1994)

The Talented Mr. Ripley (1999)

Parenthood (1989)

Grosse Pointe Blank (1997)

Zodiac (2007) Bu bilindik bir film ama yine de yazdım.

Bringing Up Baby (1938) Bir de bu film var ama hiçbirinizin izleyeceğini sanmıyorum. :D Bu güne dek en çok güldüğüm filmlerden biri oldu.

Hepsini zaten izledim ya da ilgimi çekmedi izlemem derseniz birkaç film daha yazabilirim.

• Film Adı : Once Upon A Time In Hollywood

Mükemmel bir rota üzerinde ilerleyen filmdi. Sıradan diyaloglar bile hiç sıkmadan izlettirdi. Oyunculuk içinde oyunculuk izliyorsunuz adeta :/

Spoilersiz Not: İzlemeden önce bir araştırma yapılması gerekebilir. Türk olduğumuz için Amerika'da yaşanan bazı olaylardan bilgimiz olmayabilir.

CM4cC1.gif

https://s40-tr.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=16220

giphy.gif

Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.

• Unsere Mütter, Unsere Väter

4Kelbum6PAjjywiQR3zo_e2HA1GsI8J_Ar1pruv0g1aij0qGJwU3GtBGJLoeKEMwhvfDhY-It2PszkYyOn9WBpgqpPA5q4rOAImw_mDZCm9_r9DlTIHuYFGK1q4sTkVGKnP0dDK8OnobUavwC3CZnZJb0Kbn82Np1g

Unsere Mütter, Unsere Väter 2. Dünya Savaşı'nı konu alan Alman yapım bir mini dizi. Nazi ordusunun Doğu Cephesi'nde Moskova'ya doğru kesin zafere ilerleyen aynı birlikte görevli abi-kardeş, başka birlikte görevli bir hemşire, şarkıcı olmaya çalışan bir genç kadın ve Alman vatandaşı olan Yahudi bir terziden oluşan beş yakın arkadaşın savaş sırasındaki hikâyelerinin anlatıldığı bir dizi. Ancak pek çok diziden farkı savaşı değil, savaşın insanları getirdiği hali en çarpıcı şekliyle anlatıyor. Üstelik de savaşın kaybedenler gözünden bu denli iyi anlatılması mümkün olamaz desek, ne denli kaliteli bir yapıt olduğunu anlatmış oluruz...

2021 bitsin artık

2022 bitsin artık

2023 bitsin artık

2024 bitsin artık

2025 bitsin artık

2026 bitsin artık

HEJ4QTmF_400x400.jpg

26.09.2018 - 22.01.2022

4Kelbum6PAjjywiQR3zo_e2HA1GsI8J_Ar1pruv0g1aij0qGJwU3GtBGJLoeKEMwhvfDhY-It2PszkYyOn9WBpgqpPA5q4rOAImw_mDZCm9_r9DlTIHuYFGK1q4sTkVGKnP0dDK8OnobUavwC3CZnZJb0Kbn82Np1g

Unsere Mütter, Unsere Väter 2. Dünya Savaşı'nı konu alan Alman yapım bir mini dizi. Nazi ordusunun Doğu Cephesi'nde Moskova'ya doğru kesin zafere ilerleyen aynı birlikte görevli abi-kardeş, başka birlikte görevli bir hemşire, şarkıcı olmaya çalışan bir genç kadın ve Alman vatandaşı olan Yahudi bir terziden oluşan beş yakın arkadaşın savaş sırasındaki hikâyelerinin anlatıldığı bir dizi. Ancak pek çok diziden farkı savaşı değil, savaşın insanları getirdiği hali en çarpıcı şekliyle anlatıyor. Üstelik de savaşın kaybedenler gözünden bu denli iyi anlatılması mümkün olamaz desek, ne denli kaliteli bir yapıt olduğunu anlatmış oluruz...

Güzel dizi, 2. Dünya Savaşı bu kez Almanların gözünden;

dizinin başlangıcından sonuna karakter değişimlerini yalın ve etkileyici işlemişler,

jtYEDh.png

mesela band of brothers var hbo yapımı ben o diziyi yarıda bıraktım çok fazla amerika yi övüyorlar dizide almanlari ise çok ezikledikleri bir dizi tek taraflı bir diziydi.

bu sizin önerdiğiniz ise sanırım almanlarla tarafından yapılan tek dizi galiba

• Yeni çıkanlardan, Alice in Borderland güzel.

Cobra Kai eğlenceli.

Better Than Us

Kiss Me First

Into the Night

Extracurricular

Sweet Home

To the Lake

• Brooklyn Nine-Nine

Suç-Polisiye-Komedi türünde. Sosyal medyada önüme düşüyordu çeşitli gönderiler. İzledim ve hoşuma gitti. Bu kadar.

2021 bitsin artık

2022 bitsin artık

2023 bitsin artık

2024 bitsin artık

2025 bitsin artık

2026 bitsin artık

HEJ4QTmF_400x400.jpg

26.09.2018 - 22.01.2022