Składniki na naprawy to nie problem staram się miec w roztopce ciągle 6 slotow full
Jak ulepszyć mojego gladiatora, co zmienić?
-
- Pytanie
- Dagusia.
-
-
na 89 lv to faktycznie nie problem ale jak grasz na s5 i masz skladniki to kupie 1000 elek do napraw :Dw
a co do najmow i klona jako medyka to jak masz podstawy lepsze niz elitarny którego masz na bloku to śmiało zmieniaj klona na blok + kup medyka
tu amm tak
https://s1-pl.gladiatus.gamefo…x.php?mod=player&p=931405
ale nie ze chciałem tylko dawno temu (ok 70 lv postaci ) dostałem takie konto i nei chciało mi się zmieniac
-
Dzień Dobry. Czy ktoś mógłby powiedzieć mi, jak prezentuje się mój gladiator i najemnicy? Wszystkie porady mile widziane
-
Witajcie. Poszukuję porady co zmienić w moim gladiatorze. Link https://s1-pl.gladiatus.gamefo…181668ba8ca41db4416f22871
-
Dosłownie wszystko możesz zmienić.
Polecam szczególnie zacząć od podstaw treningowych bo te są na dość marnym poziomie. A co do eq to tutaj też wszystko do zmiany. Itemki lucius na główną. Najlepiej z niskim sufixem typu sztuk walki a najlepiej zabójstwa. Biżuteria lucius delikatności. Miecz goły antonius albo jeden z lepszych na tym lvl'u- gaius sprzeczności.
-
ogolnie poszukaj sobie jakiejs gildii na poczatek by staty podniesc taniej Oldtimersi rekrutuja podobna xd
reszta jak wyżej
-
Witam. Chciałbym się was, doświadczonych kolegów oraz koleżanki zapytać, co mogę wykuć dla swojego gladiatora aby pomogło mi to w przyszłości w hadesie. Aktualnie zastanawiam się nad tarcza/rękawicami lucka(zabójstwa może sztuk walk??). Jeśli chodzi o broń to na 97 lv zrobię antka zabójstwa.
https://s43-pl.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=15944
Jeśli chodzi o statystyki to odkładam regularnie na event treningowy, tak więc przed 100lv konkretne wzrosną.
-
Hades na samym początku idzie gładko. Wystarczy dobrej jakości broń i wszystko idzie z najmniejszą łatwością. Co do eq to w większości każdy chodzi ubrany w luciusy zabójstwa/sztuk walki. Biżuteria lucius delikatności+ewentualnie antonius delikatności na lekkie podbicie dmg. Celem jest uzbieranie 50% bloku i tyle samo krytycznych trafień.
Ten napierśnik opiehnzas niebios fajny pancerz zapewnia ale posiadasz również talith samotności. Ten drugi powinien być przynajmniej w pom bo to najlepsza droga na wymaksowanie inteligencji. Łącząc oba itemki może w przyszłości być problem z wartością 50% (zwłaszcza gdy większość w pom jakości) bo jednak talith/opiehnzas nie zapewniają bloku i krytyka.
-
Witam. Chciałbym się was, doświadczonych kolegów oraz koleżanki zapytać, co mogę wykuć dla swojego gladiatora aby pomogło mi to w przyszłości w hadesie. Aktualnie zastanawiam się nad tarcza/rękawicami lucka(zabójstwa może sztuk walk??). Jeśli chodzi o broń to na 97 lv zrobię antka zabójstwa.
https://s43-pl.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=15944
Jeśli chodzi o statystyki to odkładam regularnie na event treningowy, tak więc przed 100lv konkretne wzrosną.
Czemu Antka zabójstwa jak gaius zabójstwa to to samo bez paru pkt wb/zr/ch? Dwa levele niżej możesz go wykuć.
Jeden pierek deli spróbował bym podmienić na antka aby podbić troszkę kryta ale może być problem z blokiem przez 2 itemki nie luckowe.
-
Myślę, aby zrobić tarczę lucka sztuk walki, oraz rękawice lucka zabójstwa. Tylko problem będzie z intem ale klaty nie chce zmieniać.
Co do tego czemu nie gaiusa zabójstwa? sprawa prosta do 97 lv uzbieram więcej matsów aby było jak najwięcej szansy na red oraz po co mi nowa broń na 95 skoro biję wszystko bez problemu na wyprawach tą bronią ?
Na arenach nikt mnie nie da rady ubić oprócz top1, który jest z mojej gildii
-
Pomóżcie jeśli chodzi o statystyki tzn. trening co mogę ulepszyć w jakiej proporcji iść? Link do mojego gladiatora: https://s43-pl.gladiatus.gamef…ex.php?mod=player&p=20916
-
+wb
+zre
+cha
+int
voila
-
+wb
+zre
+cha
+int
voila
Jakie proporcje dokładnie zachować? W co inwestować?
-
10 lvl dopiero to na dobrą sprawę możesz trenować wszystko. Każde 10siły = 1 dmg więcej. Trenuj solidnie władanie i zręczność bo to ma kluczowe znaczenie. Czasem trenuje się tak by zrównoważyć koszt tych umiejętności (zręczność jest tańsza więc będzie jej nieco więcej). Poza tym charyzma na low lvlu ma jeszcze spore znaczenie. Inteligencja co wytrenujesz to taką wartość będziesz miał na postaci. Na tym poziomie raczej nie dobierzesz klamotów, którą ją zwiększyć.
-
https://s25-pl.gladiatus.gamef….php?mod=player&p=1819259
Co zmienić przede wszystkim w przypadku najemników? Robić już ze swojej drugiej postaci blockera czy podbić statystyki i dopiero wtedy?
-
Witam, jak mogę ogarnąć tych najemników żeby kosić na CT?
-
Twój klon ma lepsze statystyki niż Twój najm który prowokuje.
Ubierz klona w talithy, jakiś pierek kerrannasa aby dobić statystyki i daj go na prowokowanie.
Poszukaj itemów Talith i poubieraj w nie najemników.
Jak masz zwoje to postaraj się dokuć jakieś kosy talitha zabójstwa chociażby w purpurowym kolorze
I finalnie ustaw najemnika z największymi obrażeniami na ,,Prowokuj''
Finalne ustawienie
Klon - Prowokuj
Medyk - Lecz
Najm - Rozdawaj obrażenia
Najm z największym dmg - prowokuj
Najm - Rozdawaj obrażenia
-
BruceLee na wojakach ofensywnych unikaj przede wszystkim przedmiotów, które nie dodają żadnego dmg. Jesteś na etapie itemków: "Tálith", które fajnie zwiększają siłę+władanie a dodatkowo zapewniają masę dmg. Łącząc z sufiksami pod charyzmę i tę statystykę można wymaksować. Ma to też ogromne znaczenie, bo wymaksowane władanie bronią i charyzmy zwiększa szansę na zadanie podwójnych ciosów.
Itemki Rayol/Uróthien również mogą być przydatne, gdyż mają niższy lvl i zdecydowanie więcej wartościowych kombinacji przedmiotów będzie w zasięgu (czy to pod charyzmę: śmierci/wolności, czy pod dmg: zabójstwa/złośliwości/piekieł itd).
Ciekawą alternatywą dla Summitów jest również Murmillo. Może posiadać ciut mniej władania, ale ma nieco więcej charyzmy. Pilnuj, by lvl wojaków miał możliwie największy lvl. Chodzi o to, że każda przewaga poziomu nad przeciwnikiem zwiększa Twój blok o 2% (ta zasada również działa na głównej arenie, w walkach na wyprawach). Inaczej: jeśli ofensywny najemnik przeciwnika z poziomem 60 atakuje Twojego blokera, który posiada 50 poziom to już na starcie przeciwnik otrzymuje 20% bloku więcej w tym konkretnym starciu (10 lvl różnicy x 2% bloku). Wystarczy, że podmienisz blokera na choćby 65 lvl a to Twój bloker zyskuje (dokładnie 10% bloku w walce z tym konkretnym wojakiem).
I jeszcze kwestia blokera. Dobrze, by miał odpowiednio wysoki blok. Pomogą w tym itemki: ziemi, dominacji itd.
Pamiętaj, że uszlachetnienie i trwałość maleje tylko na głównej i klonie. Tam trzeba systematycznie naprawiać przedmioty. Na wojakach wystarczy, że wrzucisz 1 składnik, by uszlachetnić itemek. Każdy nawet blue przedmiot dodający +8 dmg po uszlachetnieniu zyskuje +1 dmg. Uszlachetniejąc całość już zyskujemy dodatkowe pkty dmg. Przedmioty również można wymagusować do jakości purpurowej, ale na x4 nie warto zbyt długo stać w miejscu. Dużo lepsze możliwości farmienia są na wyższym poziomie