Oyundaki Eksiklikler & Öneriler

• pnjAPr.pngmerhaba arkadaşlar sizlere düşüncemi aktarmak istiyorum

gameforge jetonu

yeni bir para birimi

şimdi böyle birşeye neden ihtiyaç var çeşit özellikleri emek vererekten elde edebilmek için diyebiliriz

mantık nedir?

gameforge jetonu yakut gibi degerli bir ögedir

bu jetonu elde etme yöntemi

zindan bosslarından 1x

günlük giriş yapınca 1x

7gün düzenli giriş yapınca 5x

keşif seferlerinden düşük bir oran ile düşecektir

günlük 10tane düşecek gibi düşünebiliriz

arenalardan günlük 10 tane kazanma limiti de olabilir

peki bu kazandıgımız jetonlar ile neler alabilecegiz ?

işte o ödüller de bunlardır

https://i.hizliresim.com/pnjAPr.png

değerli jetonları kazanmak istiyorsan bol keşif bol zindan yapıp savaş mücadaleleri verip ve oyuna düzenli giriş yaparak bu jetonları

düşük oranlar ile Elde edebilir sin

karşılığı ise çok harika ödüllerin seni beklemesidir :)

madalya sistemi nedir ?

madalya sistemi oyuncunun oyun ve ittifak içinde ki başarılarının profilinde gösterileceği bir formattır

arena potunu mu kazandı o zaman madalya kazanıyor

madalyası profiline yerleşiyor ve madalyalar ise belli başlı bir yakut ödülü veriyor olacak ki

oyuncu madalyasını hem diger oyunculara gösteriş için kazansın hem de oyun tarafından karşılıgı verilsin

her madalya bir defa kazanılabilir ve kalıcı olarak profilde gözükür

ben şimdi kendim birşeyler yaptım ama bu madalyalar sadece temsili oyun ile alakası yok resime koyduklarımın çunku bulamadım vakit ayıramadımMDXQR2.png

ilk zindan bossunu mu öldürdü madalyasını kazansın

ilk bölge keşif liderini mi öldürdü madalya kazanır

birliği sıralamada birinci mi oldu madalya kazanır

oyunda ilk 50 ye girerek derece madalyalarından kazanabilir

birinci mi oldu madalyası profiline eklenir

oynadıgı il de en cok altın yagmasını mı yaptı madalya eklenir

oynadıgı il de en cok saldırı mı yaptı madalyası eklenir

tüm illerin başarısına göre de madalyalar kazanılablilr

düşünsenize il 5 te ki oyuncu ile il 10 da ki oyuncu

madalya kazanmak için çabalıyor ve ilk alan da kalıcı olarak

profilinde duracak ve bu madalyalar yakut ödülü verecek veya başka bir ödül

• Herkese merhabalar,

Bu konunun bir benzerini diğer forumda açtığımdan bu yana 7 aydan fazla zaman geçti. O konu içindeki bazı sorunlara çözüm bulundu. Ancak bir çoğu ne yazık ki halen devam etmekte. Bunlar neler diyorsanız hemen başlayalım..

İlk akla gelenler;

İl birleşimi: Planlandı denildi, bazı ülkelerde gerçekleşti bizde ertelendi,iptal oldu dendi. Ses soluk çıkmadı sonrasında.

Savaş raporları: Arena ve sirk savaş raporlarındaki saçmalıklar(Buna zaman zaman keşifleri de katabiliriz) tam olarak hala çözülmedi.

Pro arenalardaki saldırı aralığı: Bildiğim kadarıyla 16 seviyeye kadar yüksek rakiple bile eşleşebiliyoruz. Bu rakip eğitimi ve itemlerini maxlamış birisiyse kazanmak çok zor, hele ki sirkte seviye avantajlarıyla imkansız. Speed serverları saymıyorum bile. Her ilin proda kendi hızındaki uluslarası serverlarla eşleşeceği söylendi ama o konuda da geri bildirim alamadık sonrasında.

Eritme süreleri: Yavaş illerin vay haline diyorum.Bir nazarlığı 3-3,5 günde eritmek nedir? İtemin düştüğüne sevinemiyoruz o derece .

Mobil iyileştirmeler: Kendim son zamanlarda çok mobil kullanımı yapmasam da bir çok arkadaş bu durumdan şikayetçi. Gelen bazı güncellemeler mobil optimizasyonu daha da bozmakta.

Britanya zindan: Britanya boss dengelemesindeki değişiklerin eksikliğinden önceki konuda bahsetmiştim. Ek olarak bu bölgeye hala daha zindan eklenememiş olması çok üzücü. Britanya'nın gelişinin neredeyse 1.yılına geldik.

Sandık için sat butonu: Bu da özellikle x5 olmak üzere tüm illerin karşılaştığı zorluklardan birisi. Çokça gereksiz vakit harcattıran ve çözüme ihtiyaç duyan konulardan birisi.

Yeraltındaki sorunlar: Öncelikle yansımanın kesilmesi bildiğim kadarıyla tamamen şansa bağlı. Bundaki amaç nedir yakut harcattırmak dışında? Bu konuda yapılacak bir düzenleme faydalı olabilir. Diğer konu yeraltındaki bir bossu kestikten sonra otomatik olarak diğer bölgeye geçmiyor. Dikkat etmediğimizde de gereksiz yakut harcamamıza sebep oluyor. Sayılı sefer puanımız olduğu düşünülürse bu konuya da bir çözüm bekliyoruz.

Market piyasası: Özellikle eski illerin ve bir süre sonra her ilin karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi. Bu konuda bazı fikirlerim var ama tam olarak alt yapısı ve çıkabilecek sıkıntılar sebebiyle paylaşmıyorum. Önerilerinize açığız.

Oyundaki genel şans faktörü: Raporlarda bahsettiğimiz bu konu demirhanede item basımlarında da sıkça karşımıza çıkıyor. %98 ile yanan itemler, %1 er ile başarılı olup kırmızı gelen itemler.. Şans, olabilir diyebilirsiniz fakat normal bir şans olayını oldukça aşan boyutlara ulaşmış durumda.

Genel olarak ilk aklıma gelenler bunlar, elbette gecenin bu saatinde gözden kaçırdıklarım olabilir. Bunları yorum olarak yazarsanız ekleme yapabiliriz. Ayrıca bu konular hakkındaki genel fikir ve önerilerinizi de sunarak konunun geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkürler..

İyi oyunlar, iyi forumlar.. <3

ampiyonGalatasaray

1922870237

🏆⭐⭐⭐⭐🏆

a034.gif

• İl birlesiminin hicbir soruna care olmayacagına inanıyorum

bence il birlesiminin yanında x1 ler x3 ve x2 ler x4 olursa guzel olur

aksi taktirde x1 lerde 5 olan aktif oyuncu sayısı en fazla 15 olur, kısa bir sure sonra tekrar eski haline doner

• ( Pro arenalardaki saldırı aralığı: Bildiğim kadarıyla 16 seviyeye kadar yüksek rakiple bile eşleşebiliyoruz. Bu rakip eğitimi ve itemlerini maxlamış birisiyse kazanmak çok zor, hele ki sirkte seviye avantajlarıyla imkansız. Speed serverları saymıyorum bile. Her ilin proda kendi hızındaki uluslarası serverlarla eşleşeceği söylendi ama o konuda da geri bildirim alamadık sonrasında. )

söylenildiği gibi her ilin proda kendi hızındaki uluslarlarası iller ile karşılaşması sağlanırsa çok iyi olur,yoksa sıkıntı günden güne büyüyor.Gözüken o ki bundan sonra açılacak olan tüm iller neredeyse 5x olacak,hal böyle oluncada diğer illerde oynayan oyuncular için can sıkıcı bir hal alıyor.Gün içinde alınan saldırılardan yaşanan dayanıklık kayıplarının telafisi özelliklede x1 iller için eziyetten başka birşey değil.Her il pro arenada kendi hızındaki iller ile karşılaşsın böylece adalet sağlanmış olur,aksi durumda ortada bir eşitsizlik söz konusu oluyor.Kabul edersinizki 5x ile diğer illerin bir olmadığı ortada,insanlar tabiki 5xde hesap sahibi olup oynayabilir bunda bir sıkıntı yok,ancak birşey yapılıyorken diğer illerdeki oyuncularıda göz ardı etmeyip mağdur durumda bırakmamak gerekiyordu. (il 32 açılırken pro arenalara kapalı olacağı söylenmişti ancak öyle birşey olmadı tabi)

İl birleşmesini hiç söylemiyorum zaten,illerin durumu ortada,aktif olarak oynamaya devam ettiğim illerde haftalık oyuncu sayısı 3 bazende 4 oluyor,onlarında yüksek skorda kazandığı tecrübe puanları 250-300 arasında değişiyor,birçok ile göre devede kulak misali yani.Yapılan etkinliklerde 1 hafta süresinde tamamlanması gereken 4 npc'nin 2.ncisi bile bitiremeden etkinlik sona eriyor.Daha fazla bekletmeden birleşim olayını yaparlar umarım...

tumblr_nesdjxgomq1rojpypo1_1280-gif.75852

• x1 serverler için ;

<<< Eritme ve üretme sürelerinde iyileştirme yapılmalıdır .. Bir nazarlık 80 saat eritme süresi abartıdır.. ( Bu iyileştirmeyi önceden dile getirilmişti ama rafa kaldırıldı galiba . )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<<< Cillarius ve Nodonlar boss ları da biraz daha iyileştirme yapılabilir..

aoulpdad5bf.png

• Yeni başlayan oyuncular forumdaki kılavuzlara yönlendirilmeli. Özellikle kasa nasıl yapılır kılavuzuna. Nadiren de olsa oyuna yeni başlayanlar çıkıyor. Üzerinde çok para bırakıyor. Saldırıyorum ama içim gidiyor. Hergün saldırıyorum. Adamı oyundan soğutur. Bana yapsalar kaçardım.

EDzjpB.png

Fahri CoMa

Emekli T.Mod-Mod-S.Mod-Admin-Takım Lideri Eğitmeni

2 çocuk bir ejderha babası

• Ben farklı konuda bir öneride bulunacağım. Zaferlerde eşyalar kısmında kırmızıya kadar kaç tane eşya düştüğü gözüküyor. Bunun kırmızısı da eklenmeli bence.

• Yeni başlayan oyuncular forumdaki kılavuzlara yönlendirilmeli. Özellikle kasa nasıl yapılır kılavuzuna. Nadiren de olsa oyuna yeni başlayanlar çıkıyor. Üzerinde çok para bırakıyor. Saldırıyorum ama içim gidiyor. Hergün saldırıyorum. Adamı oyundan soğutur. Bana yapsalar kaçardım.

Oyuna yeni başlayan veya oynamakta olan arkadaşlar destek sistemini kullanarak bize oyun ile ilgili soru ve sorunlarınızı iletebilirsiniz.

Forum üzerinden de mesaj atabilirsiniz.

İyi oyunlar.

• Merhaba, raporunuza bir ekleme yapmanızı isteyebilir miyim :) mesela gelecek görevin hangi keşif alanından geleceğini seçebilsek. 130 oldum ama hala boss u yenemediğim için casseye saldırıyorum ama ondan görev gelmiyor bana. Hep diğeri geliyor, haliyle yapamıyorum. O boss hala fazla güçlü

• Merhaba EdynohE

Bu konuda fazlasıyla geri bildirimler mevcut raporlarıma ekleyeceğim teşekkürler.

• Bence oyuna global mesaj gelmeli böyle attığımızda bütün ilin görebileceği sürekli değilde sandıklardan çıkabilir 1-2 tane şeklinde hammadde,eşya,malefiz gibi şeylerin bulunması kolaylaşır hemde oyuncular daha iyi iletişim içinde olabilirler siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dünya'nın eskisi gibi olmayacağını biliyorduk.

birkaç kişi güldü, birkaç kişi ağladı, çoğu sessizdi.

hint kitabı bhagavad-gita'dan bir dizeyi hatırladım.

vishnu, prensi görevini yapması gerektiğine ikna etmeye çalışır.

ve onu etkilemek için,çok zırhlı şeklini alır ve der ki :

"ben şimdi ölüm oldum,alemlerin yokedicisi."

sanırım bunu hepimiz düşündük,öyle veya böyle..

• Yazdığını tam anlamadım ama global bir market demek istiyorsan aynısını düşündüm ancak hem multi hem de iller arası speed kaynaklı farklılıklardan dolayı sağlıklı şekilde sonuç vermeyebilir bu durum.

Ancak aynı speed iller arası ve belirli kurallar içerisinde geliştirilerek uygulanma ihtimali olabilir.

ampiyonGalatasaray

1922870237

🏆⭐⭐⭐⭐🏆

a034.gif

• İller arası bir şeyden bahsetmiyorum herhangi bir ile genel olarak mesaj diyorum global mesajdan kastım sadece mesaj yazdığın mesajın o ildeki herkes tarafından görülmesi olayı yani bizim gibi x1 lerde oyuncu yok o yüzden kimde neler var bilemiyoruz sandıklardan çıkan il içi global mesajlardan bütün oyunculara genel bir mesaj atılabilmesinden bahsediyorum örnek olarak "Malefiz alınır." yazıyorum ve bu mesajı ildeki herkes görüyor ve satmak isteyen kişiyle iletişim kuruyor kastettiğim bu bu olayın flooda dönüşmemesi içinde bu mesaj haklarının sandıklardan sınırlı sayıda düşebilmesi mantığını öneriyorum

Dünya'nın eskisi gibi olmayacağını biliyorduk.

birkaç kişi güldü, birkaç kişi ağladı, çoğu sessizdi.

hint kitabı bhagavad-gita'dan bir dizeyi hatırladım.

vishnu, prensi görevini yapması gerektiğine ikna etmeye çalışır.

ve onu etkilemek için,çok zırhlı şeklini alır ve der ki :

"ben şimdi ölüm oldum,alemlerin yokedicisi."

sanırım bunu hepimiz düşündük,öyle veya böyle..

• Bence oyuna global mesaj gelmeli böyle attığımızda bütün ilin görebileceği sürekli değilde sandıklardan çıkabilir 1-2 tane şeklinde hammadde,eşya,malefiz gibi şeylerin bulunması kolaylaşır hemde oyuncular daha iyi iletişim içinde olabilirler siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bence bunun yerine buy marketi gelse daha iyi olabilir. Kırmızı dt koyucam pazara üstüne de 200k yazıcam ve benden 200k gidicek (bu giden 200k ayrı bir yerde saklanabilir) belirli süre içinde kırmızı dt yi bana satmak isteyen kişi kırmızı dt yi marktette benim itemimin üstüne sürüklese ve benden 200k gidip benim sandığıma da kırmızı dt gelse çok iyi olabilir. Sürem biterse ve kimse bana kırmızı dt vermezse de daha önceden verdiğim 200k benim sandığıma otomatik olarak düşebilir.

• kasa sürelerinin kaldırılması yönünde bir önerim olacak benimde çok gereksiz geliyor bana veya 1 ay gibi daha uzun bir süreye çıkartılabilir

squ aLL s33

• kasa sürelerinin kaldırılması yönünde bir önerim olacak benimde çok gereksiz geliyor bana veya 1 ay gibi daha uzun bir süreye çıkartılabilir

O zaman da yağma yapmak çok zorlaşır. En çok hammadde çevirmek yoruyordu neyse ki onun için ayrı depo oluşturuldu ve pek bir depo sıkıntısı kalmadı bence.

ampiyonGalatasaray

1922870237

🏆⭐⭐⭐⭐🏆

a034.gif

Bence bunun yerine buy marketi gelse daha iyi olabilir. Kırmızı dt koyucam pazara üstüne de 200k yazıcam ve benden 200k gidicek (bu giden 200k ayrı bir yerde saklanabilir) belirli süre içinde kırmızı dt yi bana satmak isteyen kişi kırmızı dt yi marktette benim itemimin üstüne sürüklese ve benden 200k gidip benim sandığıma da kırmızı dt gelse çok iyi olabilir. Sürem biterse ve kimse bana kırmızı dt vermezse de daha önceden verdiğim 200k benim sandığıma otomatik olarak düşebilir.

200k yı koyarken kom kesmesi lazım

aksi taktirde bu yontemle butun paramızı sıfır masrafla kasaya aktarmıs oluruz

• 1-Marketin aktifleşmesi için birşeyler yapılmalı artık.X1 serverleri geçtim artık X5 lerde bile hammadde deposu geldikten sonra markete hammadda atılmaz oldu.X5 serveelerde bu kadar oyuncu varken ve seviyeleri yüksekken dahi market eskisi kadar aktif değilse bu işin mazereti yok marketin eski fonkiyonu bitmiştir diyebiliriz.Markete bir düzenleme veya ön sipariş vb.usuller gelmeli diye düşünüyorum.(Tabiki olacak iş değil siz önce söz verilen il birleşimini yapın :!:X/)

2-Tabiki il birleşimi(Hani şu söz verilen diğer ülkelerde yapılmış olan)

3-Casse sonrası NPClerde tekrar dengelenmeye gidilmeli.