Kereskedők átalakítása !

 • Sziasztok ! Sok javaslatot láttam már a kereskedők átalakítására . Most szeretnék én is egy példával élni, hátha lesz belőle egy olyan ötlet ami majd egyszer élvezhetőbbé teszi a játékot.

  Általános probléma volt, hogy nem lehetett értelmes tárgyakat vásárolni a kereskedőnél. Ezen kicsit finomítottak , és hébe-hóba lehet találni értékesebb tárgyakat. Ezt továbbgondolva arra gondoltam, hogy lehetne ide új funkciókat beépíteni.


  A javaslatom a következő lenne: Régen is működött cserekereskedelem. Nekünk játékosoknak meg eléggé sok olyan tárgyunk van amit szívesen elcserélnék más dolgokra. Arra gondoltam, hogy a kereskedőnek kellene új funkció ahol a recepteket nem értékesíteni tudnánk hanem becserélni. Mondok egy példát : Összegyűjtök kb 10 receptet , tegyük fel a kereskedőt nem a szintje szerint értékeli azokat a recepteket hanem a minősége alapján , az az a színei alapján. Szóval van 10 kék receptem és azért tesz egy ajánlatot a kereskedő : nyersanyag, tekercs, eszköz, tárgyak, élelem, ékszerek, stb . Természetesen piros receptekért cserébe magasabb minőségű árut kínál mint a zöld receptekért (itt a minőségi színre gondolok). Itt szeretném megragadni az alkalmat és elmondani, hogy ezzel nem azt akarom elérni, hogy még több recept jusson az expedíciókon ! Kb eddig jutottam a gondolattal, de jó lenne ha tennétek hozzá még gondolatokat esetleg vennétek ki belőle nem megfelelő elemet vagy stb .. szóval jó lenne ezt fejleszteni szerintem !


  Mindez akkor fogalmazódott meg bennem amikor több narancs , piros receptet kaptam mint más egyebet ugyan ebben a minőségben. Gondolom ez az érzés mindenkinek ismerős . A recepteknek meg így értelme nincs, mivel a könyvtárakban csak az alacsony szintű recepteket értékesítik az egyesületek 98%-a.


  Legalább lenne egy remény sugár , hogy a sok felesleges tárgyból 1-2 normális , használható tárgyhoz jussunk.

 • Sziasztok!


  En nem tartom rossz otletnek, a jatekban tenyleg nagyon sok, gyakorlatilag használhatatlan recept esik, időnként magas minőségben, legalább nem bosszankodnank, amikor egy könnyű ruhás idoszakban esik harom nari es nyolc lila...

 • Scipio, nem tudom hányas szintű vagy, de nem igazán értem, hogy mire gondolsz... Kapsz a játékban pár db piros vagy narancs receptet, melynek értéke darabonként max. 10ezer arany és úgy gondolod, hogy ezeket becseréled a kereskedőnél tán egy piros lucius magány pajzsra... vagy narancs és piros nyeranyagokra?

  Ebben a formában szerintem megvalósíthatatlan az ötleted. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a receptek nem használhatók a horribilis aktiválási költségük miatt.

  besthia - hungary s2

  Edited once, last by besthia ().

 • Úr isten ennyi hülyeséget rég olvastam...

  De legyen, én is hozzá jarulok eggyel.


  Piac...

  Szüntessük meg hogy az adott szerveren csak adott szerveren lévők piacozhassanak.

  Vagy is egy átfogó piac lenne minden szerveren lévő játékosnak. Így pörögne az egyébként halott piac.


  Remélem hozzá járultam a hülyesegek tömkelegének.

  ?

 • Sziasztok!


  Az alap ötlet az volt hogy kéne valamit kezdeni a receptekkel.

  Úgy gondolom, hogy nyugodtan szárnyaljon a fantázia és közösen ötleteljetek.

  A probléma adott, jelenleg a magas receptek nem túl használatosak.

  Erre várnék ötleteket.

  Igen ez a kereskedőnél cserélés kicsit nehézkes de legalább ötlet.

  Még ha nem is ez lesz megtartva de legalább beszélünk róla.

  Az is előfordulhat hogy kapunk jó ötletet hogy más hogyan használja fel.

 • Igazából az sem lenne rossz, ha a receptben lévő tulajdonságok (nyersanyagok: rúnák, drágakövek, ércek) beváltással kinyerhetőek lennének belőle.

  Például: Lenne egy beváltóhely és ha egy Gaius tekercset beváltok akkor adjon helyette nyersanyagot.

  1. variáció:

  Felsorolná, hogy milyen nyersanyagból mennyit tud adni. Kristály, ametisz, pikkely,... stb. Miből mennyit egy bizonyos értékig ajánljon fel a program, és ha én tele vagyok kristállyal akkor ha nem kérem valamelyik másikból többet lehessen kinyerni (mondjuk bőr). A minőséget pedig a mennyiség arányában lehetne változtatni.


  2. variáció

  A munkaasztalhoz hasonlóan véletlenszerűen adjon nyersanyagot mennyiségi és minőségi besorolással. És majd eldöntöm, hogy jó-e az ajánlat. Persze lehetne kérni másik ajánlatot is úgy ahogy kérhetek a kereskedőtől másik árút.


  Így még a rosszabb tekercsek is hasznosak lehetnének...


  Ha nem jó az ötlet, mehet a kukába! :)

 • Mislix a receptekről volt szó amit a könyvtárban használunk és nem a tekercsekről.


  (A tekercseknél még ha felesleges is nekünk aranyat tárolni jó benne. Szerintem felesleges lenne nyersit kivonni belőle. De ez csak az én véleményem. Amennyiben a tekercsekről beszélhetnénk kérlek ne itt tegyük hanem egy új részen. Köszike)

 • Mislix a receptekről volt szó amit a könyvtárban használunk és nem a tekercsekről.


  (A tekercseknél még ha felesleges is nekünk aranyat tárolni jó benne. Szerintem felesleges lenne nyersit kivonni belőle. De ez csak az én véleményem. Amennyiben a tekercsekről beszélhetnénk kérlek ne itt tegyük hanem egy új részen. Köszike)

  Bocsi, benéztem... (akkor az kuka)


  Ám, annak idején bennem az merült fel, hogy a magas recepteknél be lehetne jelölni, hogy kinek akarnám aktiválni , mivel nem mindenki online. Ha csak magamnak aktiválnám akkor pedig jó lenne, ha a recept aktiválási ára a fórum szintjének és klántagok arányában lecsökkenne. Így például egy 100-as sebzés recept, ami kb. 14 sebzés pluszt ad legyen 500.000 arany, de ha egyedül aktiválom egy 30 fős klánban akkor az 1/30-ad aranyba kerülne. Ha három tagnak aktiválom akkor 3/30-ad lenne az ára.


  Ez rögtön megdobná az értéküket és a használhatóságukat, ráadásul a kevesebb fővel rendelkező klánok is használhatnák!

 • Inkább hasznositani kellene a recepteket, mert ez a 2 órás aktiválás horribilis aranyért teljesen értelmetlen.

  Legyen 24 óráig aktiv vállalható áron (némelyik tekercs a 2-3milliót karcolja 2 órára)

 • Sok javaslat ment már be ezzel kapcsolatban... Amit engedményt tettek; már 4 óra az aktiválási idő és 8 óra a blokkolás utána, de az ár az horror így is. Valóban szükséges lenne vagy az aktiválási költségen vagy az időn még módosítani, de lehet akár mindkettőn is :) Így jobban hasznosíthatóak lennének a receptek.

  Ez megérne egy önálló javaslatot is!

  besthia - hungary s2

 • Halihó itt is.


  Én az egyesületen belüli npc ket alakítanám át hogy több értelme legyen fejleszteni őket.

  Pl:

  BANK: a saját aranyadat is el tudd benne tárolni x összegért ( csomagolási rendszer egyszerűsítése )

  NEGÓ: Mondjuk a tároláson kívül a kazamatákban 1-2 % al szintenként csökkenne a várakozási idő.

  ÚJ épület : Ugyan ez az Exp ellenfelek ellen.

  Könyvtár / fürdő. : Adhatnának olyan bónuszt hogy a maximum kigyakorolható statokat növelné szintenként 1-2 % al PL: 100 as szinten nem 500 lenne a max fürgeség hanem 20 as könyvtárral 550..

  ( ez az ötlet nem csak saját gondolatok alapján született )


  Ilyesmin gondolkodtatok ?

 • Sziasztok!


  Az, hogy gyenge minőségű cuccok vannak az is érthetetlen, ám az ára még inkább bosszantó.

  Eleve én 114-es szinten vagyok most. Úgy hiszem ez a kereskedői ajánlat csak nálam jelenik meg! Akkor pedig mire gondoltak a kedves programozók mikor kitalálták, hogy én a 104-es szintű intervallumban meg fogok venni egy ilyen "lapátnak is gyenge" minőségű fegyvert + 82 rubinért!


  Na, szóval vehetném sértésnek is, hogy ennyire hülyének néznek, ám inkább nevezem élettelen, gyakorlattal egyáltalán nem összefüggő logikának.

  Miért nem magasabb szitnen jelennek meg ezek a cuccok (pl. szint + max. láthatósági szint). Előfordulási arányában meg több magasabb, kevesebb aktuális szintű cucc jelenne meg.


  Persze van ettől rosszabb is épp ez mellett.


  Nem nevetséges: -18 szint lefelé és zöld "semmi" 34 rubinért.


  Szívesen elbeszélgetnék a programozókkal és a fejlesztőkkel, akik ezt még mindig bent hagyták.
 • Adom Scipio barátom ötletét!


  Illetve megragadnám az alkalmat (ha kell, külön nyitok egy szálat a további ötleteimnek).


  Régen ha jól emlékszem (lehet javítani ha tévedek), nem volt a cuccokon összetartozó lélek, így én azt eltörölném, mert ha mondjuk társról lekerül jó cucc, akkor tudjuk használni.

  A lélektükör drága, illetve sokszor nincs is olyan nagy szintű amilyen kellene.

  Így legalább lehetne adogatni egymásról át a cuccokat a másiknak.


  Másik ötletem az lenne, hogy a maleficát ne csak kovácshoz, hanem kohóhoz is lehessen használni.

  Sokan ezüst/arany eszközöket használunk a kovácsnál, bronzot csak végesetben ha nincs más.
  Így arra gondoltam, hogy a malefeket használni lehessen kohóban, pl: kalapács---->kohózási idő rövidítése, lóhere---->várhatóan több nyersanyag, üllő---->magasabb esély jobb minőségű nyersanyagra
  stb.


  Sok kohóból is 4-5 nyersanyag jön, holott a kovács 20db felett kér sokszor.  NFSMW s18, s27

 • " Másik ötletem az lenne, hogy a maleficát ne csak kovácshoz, hanem kohóhoz is lehessen használni.

  Sokan ezüst/arany eszközöket használunk a kovácsnál, bronzot csak végesetben ha nincs más.

  Így arra gondoltam, hogy a malefeket használni lehessen kohóban, pl: kalapács---->kohózási idő rövidítése, lóhere---->várhatóan több nyersanyag, üllő---->magasabb esély jobb minőségű nyersanyagra

  stb. "  Na, ezt én is adom!

 • Én meg ismét felhoznám az egyesületi kovács, mint új épület lehetséges bevezetését, az alábbi funkciókkal:


  Közös tekercsek használata:


  Receptekhez hasonló működést képzeltem el, de nem csapat, hanem csapattag szintű működés mellett.


  XY szeretne egy Tiberius rövid tőr a sárkányt kovácsolni. X aranyért aktiválja a Tiberius előtagot Y aranyért a sárkány utótagot és kovácsolhat magának egy fegyvert akkor is, ha mondjuk a Tiberius előtag nincs is meg neki.

  Vannak ritka elő/utótagok, többnyire olyanok amik a legutóbbi frissítés során kerültek a játékba és szinte kizárólag az alvilágban beszerezhetőek. Elég lenne egyesületi szinten csak egyet szerezni és a teljes csapat profitálhatna belőle.


  Felszerelés automatikus javulása:


  A müködési elv a fürdőhöz lenne hasonlatos. Százalékos arányban javulna a csapattagok felszerelése az épület szintjének növekedésével.


  Nyersanyag raktár:


  Megkönnyítené a csere-berét a tagok között. Felszabadítaná az egyesületi raktárakat.


  Kovácsolás elősegítése:

  Esély növelése a sikeres kovácsolásra, nyersanyag csökkentése, kovácsolási idő rövidítése...