Játékos kérdez, Játékos válaszol

 • Sziasztok , olyan kerdesem lenne, hogy lattam a vakacio modnal ezt mondatot : Minden egyéb aktivitása letiltódik, a csomagok befagynak a vakáció idejére . - es az erdekelne, hogy ilyenkor az aldasok es a centuriora erti a minden aktivitast vagy mire? Tehat ha tegyuk fel van 2 het centuriom es vakacio kuldom a karit pl 1 honapra, akkor az a centurio nem fog elfogyni, mert akkor az is befagy es pl az ugyesseg aldas is ?

  Elore is koszonom a valaszokat! Pacsi !

 • Sziasztok!


  Ebbe a témába olyan kérdéseket tehettek fel, amire a játékos társaitok is tudnak válaszolni.

  Arra próbáljatok meg figyelni, hogy ha valaminek van saját kibeszélője, kicsit speciálisabb a kérdés, egy-egy eventhez tartozik stb., azt ne itt tegyétek fel.

  Ide minden olyan kérdés jöhet, ami általános, és a többi játékos is tud benne segíteni.


  • Fontos hogy ezt a témát se használjátok kibeszélőnek! Ide csak kérdéseket várunk.
  • Csak általános kérdéseket tegyetek fel, aminek nincsen meglévő helye a fórumon, illetve nem kapcsolódik konkrét eseményhez, stb. (Ezeknek általában külön kibeszélő nyílik.)


  A topic célja elsősorban az lenne, hogy könnyedén segíteni tudjatok egymásnak, és legyen egy hely, ahol fel tudjátok tenni az általánosabb kérdéseiteket, ezzel is elkerülve hogy minden a csapat válaszol témában legyen feltéve. :) Oda továbbra is csak azokat a kérdéseket várjuk, amire csak és kizárólag a csapat tagjai tudnak válaszolni.

 • Sziasztok! Kezdő vagyok és próbálok tisztába jönni az olyan alap dolgokkal mint a kovácsolás, raktár vagy kohó stb.. Sajnos ezekről sehol nem találtam leírást, ami a játékban van, az meg érthetetlen a számomra. Tudnátok linket adni egy-egy alap leaíráshoz ebben a témában, mert lövésen sincs, melyik hogyan működik, mik az előfeltételek.
  Annyit látok, hogy próbálkozok, de semmi sem történik.

  Köszönöm a segítséget!

  szerk: Áthelyeztem a Játékos kérdez, Csapat válaszol -részről. Más játékos is segíthet a válaszával

  Ophaniel

 • adeept regisztrálj s25-re és ott tudok segítséget nyújtani -RETRO- egyesület. S3-mat direkt nem mondom,mert oda nem tudnál bekerülni  szerk: Áthelyeztem a Játékos kérdez, Csapat válaszol -részről. Köszönöm a választ.

  Ophaniel

  :thumbup:"Ha egyedül találod magad, zöld mezőkön lovagolva a tűző napon, ne aggódj! Az az Elysium, és már meghaltál!":thumbup:

 • Sziasztok!


  Egy kérdésem lenne olvasztással kapcsolatba.

  Vagy lehet van is ilyen téma valahol csak elkerülte a figyelmemet .
  Azt szeretném megtudni ,hogy javításhoz olvasztok cuccot nekem meg szerintem sokaknak a hiány cikk közé tartozik : (réz, vas, kitartás, érzékelés, ) melyikek azok a cuccok amiből ezeket lehet legtöbbet kinyerni ?


  Áthelyeztem.

  Shaiyla

 • Szia!


  Réz és vas alapanyagnak számít, barmiből jön, ami már a nevében abbol van, vas biztosító, réz centurio, tehat foleg pancelokbol, rez johet ekszerekbol is.


  Kitartást a foleg a tantus es a lucius ad,de ad a fernablast elotagu targy is, erzekelesbol sokat ad a thorsten.

 • Sziasztok! Kezdő vagyok

  Szia adeept!

  Melyik szerveren vagy? Azt javaslom próbálj egy klánt keresni, és ott tudnak segíteni. és sok mindenben tanácsot adni.

  A tapasztaltabb játékosok tudnak olyan kérdésekre is válaszolni, amit a fórumon nem találsz meg. Sajnos a "Segítség kezdőknek" topiknak is vannak hiányosságai és vannak, amik nem jól van leírva, sőt van sok olyan, ami le sincs írva...
  Készítés alatt van, páran csinálunk egy szupi leírás a Gladiatushoz, de idő mire összeszedünk mindent.
  Ha elakadsz itt fogsz a fórumozó játékostársaktól választ kapni.

  Abba ne hagyd, a világ egyik legjobb játéka a Gladiatus. :)

  besthia - hungary s2

 • Szép napot!


  Kérésre áttettem ide az alábbi kérdést:


  Mi köze a piros tárgy találásnak a játékos szintjéhez? Miért ne kaphatna wylokhoz hasonlóan sok piros tárgyat pl. egy 90.sz. játékos? Miért van az, hogy s23-on rengeteg játékosnak van új tekercse , míg más szervereken csak elvétve egy-két játékosnak?
  ordogi s18

 • Köszönöm szépen ordogi !


  A játékos szintjének mindig is köze volt a kapott felszerelések színéhez.

  Az első időkben még minden cuccunk fehér volt. Mikor 1 -1 cuccunk zöld lett már hú mekkora öröm volt.. No aztán jött a kazamata és a sok zsoldos, Emlékeztek még milyen nehéz volt mindnek jó fegyvert adni a kezébe ?

  Idővel elfeledjük ezeket a váltásokat mert már nem olyan gyorsan haladunk előre.

  Valahol a régi fórumon olvastam, hogy milyen szinteknél mi jelenik meg. Mivel igen régi volt a poszt nem tudom, hogy jelenleg is aktuális -e.

  Aki tudja vagy úgy gondolja, hogy tudja kérem írja be :) akkor nem kéne átnéznem sok sok írást hogy hátha meglelem :)

  A válasz tehát azért nem kaphat pl egy 90. szintű játékos sok piros tárgyat mert a rendszer nem engedi.


  s23 : mivel az 5x sebességű ezért ott gyorsabb a fejlődés, több a csata, a több csatából több tárgy esik a több tárgyból nagyobb az esély, hogy tekercs is esik. A több harc több zsákmányt is jelent (főleg ha aktiválva van a tárgy találás) ha a szerveren sok az olvasztás több az esély a tekercsre.

  Ha van már egy tekercs akkor annak a tulaja készíthet tárgyakat amiket csillogó aranyért tovább adhat. (Így csak a tárgyak száma nő a tekercsek száma nem de látványra olyan mintha neki is lenne tekercse amivel akár el is büszkélkedhet... ki tudja mit tanult meg igazából ?

  (vagy beolvassza a z elkészített tárgyat.... ilyet is halottam már, hogy olvasztásra gyártott magának cuccost hogy tekercset szerezzen amit majd elad.. nem tudom mennyire lett ez az ötlet sikeres)  Várom a további játékosok ötleteit ebben a kérdéskörben is vagy másban. Kérlek inkább itt beszélgessetek, kérdezzetek egymástól.

  Az egyes témákat amik speciálisan kötöttebbek ne bolygassátok szét a nem oda való posztokkal.

  Lehet írni, ha esetleg nem tudjátok hová kérdezzetek inkább,


  Köszönöm.

 • Tisztelt Ophaniel!


  Ez így ahogy van balgaság! Az meg elgondolkodtató,hogy ezt egy admin írta...

  Az első időkben még minden cuccunk fehér volt. Mikor 1 -1 cuccunk zöld lett már hú mekkora öröm volt..

  Ezúton tisztelettel közlöm, hogy a Gladiatusban a fehér szín a nyersanyagok megjelenése utáni verzió bevezetésével jött. Ekkor a nyersik szintjét egységesítették 2-es szintre és bevezették az abszolút javítós fehér nyersit 1-es szintűként.
  Felszerelésekben is ekkor jelent meg a fehér kizárólag kisszinten. Addig minden zöld volt vagy 6-7 évig.


  ______________________________________________________________

  Valahol a régi fórumon olvastam, hogy milyen szinteknél mi jelenik meg. Mivel igen régi volt a poszt nem tudom, hogy jelenleg is aktuális -e.

  Ez a poszt bármilyen régi is jó, a felszerelések belépőszintje azóta sem változott, ahogy a tulajdonságok sem, csupán az elnevezések (pl. fastness-->gyorsaság, delicatessen-->kifinomultság, pain--> fájdalom, hell-->pokol stb.) lettek magyarosítva. Ezúton is köszönet érte xeonn-nak egy régi hozzáértő GO-nak, aki pontosan kidolgozta.
  A karakterek növekedésével lettek új felszerelések ezeket "csak" frissíteni lenne szükséges.

  besthia - hungary s2

 • Sziasztok!


  első időkben

  A karakter első idejében és nem a gladi kezdetekor hiszen a jelenlegi gladi már nagyban eltér az induláskor megismert gladitól. A további mondatokból is kiderül hogy a karakter fejlődéséről van szó és nem a gladiatus őstörténetéről írtam.

  A változás mint mindenben folyamatos itt sem áll meg az élet..

  Jelenleg és ez a fontos hiszen a jelenlegi beállításokkal játszunk a karakter kap fehér színű felszerelést.

  ordogi kérdését is a jelen helyzetre értette és nem a múltban elmélkedett.

  Nem azt kérdezte, hogy az őrségen hogyan voltak a színleosztások. Én a jelenlegi gladival foglalkozok, és inkább előre nézek mint hátra úgy vélem abban kicsit több a fejlődés lehetősége.

  Valahol a régi fórumon olvastam, hogy milyen szinteknél mi jelenik meg.

  ordogi fő kérdése is a színekről szólt. Ezért én is a színekről írtam. Mivel a színeknél volt változás ezért is kérdéses, hogy aktuális e még.


  Mi köze a piros tárgy találásnak a játékos szintjéhez?

  a felszerelések belépőszintje azóta sem változott, ahogy a tulajdonságok sem, csupán az elnevezések (pl. fastness-->gyorsaság, delicatessen-->kifinomultság, pain--> fájdalom, hell-->pokol stb.) lettek magyarosítva.


  ordogi sehol nem írt a tárgyaknál megjelenő elő és utótagokról csak a színekre kérdezett rá.

  Így erre a témára amit te felhoztál nem is válaszolhattam.

  Ismét csak írtál valamiről és meg sem nézted elötte miről is van szó, ha egy picit gondosabban olvasod el biztosan te is észreveszed. hogy miről is kérdezett és én arra a kérdésre mit válaszoltam .  és végül de nem utolsó sorban.

  Mindegyik kérdésemre adott válaszod azt bizonyítja, amit már régóta hangoztatunk, hogy nincs esélyegyenlőség!

  A szerverek, a sebességének megfelelő beállításokkal működnek. Természetes, hogy az eltérő sebességből adódóan vannak eltérések.

  Amikor regiszttált valaki akkor tudatában volt hogy milyen sebességű szerverre regisztrál. Később amikor gyorsabb szerverek nyíltak lehetősége volt és van jelenleg is gyorsabb szerverre regisztrálni. Az esélyt megkapta mindenki hogy a gyorsabb szerveren is játsszon. Te is amikor az s18 ra regiztél egy döntést hoztál meg. Ott indítottál egy karaktert és szépen fejlesztetted, fejleszted.

  Ha jobban megnézzük még azonos szerver sebességnél sincs azonos esélyegyenlőség minden esetben. A te egyesületed okkal topp egyesület kiharcolta, megteremtette magának. Minden játékos a szerverről nem tartozhat oda így ők nem kapják meg mindazt a plusszt amit a te egyesületed által megkapsz. Két kezdő játékos esélyeit nézve sokkal jobbak annak aki a Ti egyesületekhez tartozik mert mondjuk toborzással eleve oda hívtátok, mint annak aki csak simán beregizik és egyedül játszik majd bátorságot vesz és jelentkezne hozzátok de nincs hely ezért nem veszitek fel.

  Ilyen a játék... de mi szeretjük :)

 • Szép estét!


  Komolyan kérdezem a team azt akarja, hogy senki ne írjon a fórumra? Nevetséges, hogy lassan már külön topicot kell nyitni mindenre - piros tárgy, narancs tárgy, miért nem kapok egyikből sem, új tekercs, régi tekercs stb -. Aki ide ír, már majdnem mindenki kapott egy, vagy több figyelmeztetést., Mi jön még? Sarokba állás, kukoricán térdeplés? Csapatban játszunk, amit írunk nem csak és nem kizárólag az író véleménye. Lehet, hogy furcsán hangzik, de beszélgetünk csapaton belül egymással, megbeszéljük azokat a kérdéseket, felvetéseket amit ide hozunk. Tettünk több javaslatot, mert ez volt a kérés mi ment ezekből tovább? Nem a tájékoztatás érdekel, hanem az, hogy mi ment el írásban. Vagy nem tartozik ránk? Kértem, hogy nyissatok egy topicot amiben leírjátok milyen javaslatot küldtetek el. Vajon miért nem látom? Milyen nehézségbe ütközik? Tiltja a fórumszabályzat? Vagy esetleg semmi javaslat nem ment és azért nem látjuk őket? Még egyszer mondom, nem az érdekel, hogy tudnak róla, tájékoztattuk őket - a mesékben már rég nem hiszek -. El fogjátok érni , hogy a radir, a lakat, a figyelmeztetések miatt mindenki itt hagyja a fórumot.


  ordogi s18

 • Tisztelt Ophaniel!


  A Gladiatus itteni történetét nem attól számítjuk, mikortól Te megismerkedtél a játékkal!, hanem a magyar verzió megjelenése óta.

  Nem ordoginek válaszoltam -nem is értem ezt hogy kevered ide-, mint régi karakter Ő is tisztában van a felszerelések színeivel és azt is tudja mikor jött be a fehér színű felszerelés a játékba, ugyanúgy tudja, ahogy sokan tudják, az hogy Te nem tudod, arról a legkevésbé én tehetek. Amit leírtál és hivatkozásként beszúrtam arra válaszoltam. Tettem ezt azért, mert ekkora balgaságot nem lehet szó nélkül hagyni.


  Az első időkben még minden cuccunk fehér volt.

  Aztán míg Te valamit a régi fórumon olvasol, keresel, addig mi fejből tudjuk, hogy melyik cuccnak mi a belépőszintje, tudja ezt ordogi, tudják sokan és tudom én is.

  Valahol a régi fórumon olvastam, hogy milyen szinteknél mi jelenik meg. Mivel igen régi volt a poszt nem tudom, hogy jelenleg is aktuális -e.

  Aki tudja vagy úgy gondolja, hogy tudja kérem írja be :) akkor nem kéne átnéznem sok sok írást hogy hátha meglelem :)

  Megírom, hogy ez a lista jó, csupán frissíteni kellene az azóta megjelent új felszerelésekkel, megírom ki készítette, erre újra előhozod ordogit, holott fentebb a hivatkozás, mely szerint Te szíveskedtél ezt szóba hozni.

  ordogi sehol nem írt a tárgyaknál megjelenő elő és utótagokról

  Jössz a retorzióddal, holott a piros tárgyakról szóló részhez írtam a piros tárgyakról való hozzászólásom és nem pl a szintkorlátokhoz. Az fel sem merült Benned vagy tisztelt adminokban; ha láthatóan van rá igény, akkor nyissatok egy kibeszélőt ehhez.
  Áthelyezitek a hozzászólásokat, figyelmezettek mindenkit, aki bármiben is nem ért Veled/Veletek egyet vagy netán még ellent is mer mondani.

  Megszólítasz és mivel van merszem válaszolni újra figyelmeztetsz.... nevetséges!


  Tulajdonképpen mi a szándék elüldözni innen mindenkit, aki nem titeket lájkol és nem ossza a véleményeteket?


  Ez a fórum egy olyan netes fórum, amit a szolgáltató; a Gameforge tart fenn, mégpedig ez olyan nem valós idejű maradandó társalgásra van kitalálva, ami lehetőséget biztosít egy- vagy akár több témakörben való eszmecserére. Eredetileg, hogy stílusos legyek a forum romanum az ókorban, a fő- köztér, piactér, társadalmi események helyszíne volt, no tán ennek is ehhez kellene hasonlítania.

  Nem tudom ezért mit kapok :) , de leírom: szállj le az elefántcsonttoronyból és próbáld meg a játékosok érdekeit képviselni. Meghallva azt is és elgondolkodva azon is, hogy tán nem véletlen szajkózzák oly sokan az esélyegyenlőtlenséget.

  Nem az a baj, hogy nem igazán értesz ehhez a játékhoz hanem az, hogy nem fogadod el sokak csaknem egyöntetű véleményét sem. Csak azért nem, mert Te másként gondolod.


  Eleddig nem írtál egyetlen betűt sem erre a kérésemre... harmadszor van itt e kérés, de tán azt gondolod, hogy amire nem írsz az nem is létezik.


  Tisztelettel kérünk ezúton is, hogy nézz utána... és az esélyegyenlőtlenség megszüntetését, mint admin karod fel!
  Azt szeretnénk, hogy azonos lehetőséget kapjunk, hisz s2 játékosa ugyanannyit fizet, mint s23 játékosa.

  Azt pedig, amit személyemről nyilvánosan kiírtál (nem voltam elérhető, mások mentették le), majd töröltél, mint a GF képviselője nem engedheted meg magadnak.

  besthia - hungary s2

 • Sziasztok, légyszi írjátok már meg nekem hogy hol találom azt hogy egy bizonyos szinten (pl.115) mennyi az elérhető képességek maximuma? Mi erre a szabály?


  Áthelyeztem.

  Shaiyla