Witam,
Wróciłem do gladiatusa po kilku latach przerwy, to co mnie niesamowicie zaskoczyło po powrocie to zniesienie tzw. "pusha", tz. zasady regulaminu gry zabraniającej nielegalnie przelewać bez limitów złoto między postaciami. Proceder ten prowadził od zawsze do zaburzenia równowagi w grze i braku balansu między rywalizacją na arenie. Przykładowo postać A wydała na trening sumę 1kk złota na 20 poziomie, postać B wydała na tym samym poziomie 20kk, ponieważ zgodnie z obecnymi zasadami gry push jest LEGALNY, tz. nie jest karany w żaden sposób, jeżeli między kontami nie dochodzi do tzw. multikontowości, tj. dzielenia jednego adresu IP, to możemy przesyłać między postaciami bez żadnych kar i ograniczeń nielimitowane sumy złota. Do czego prowadzi zniesienie zasady pushu w regulaminie? Prowadzi to do ogromnych dysproporcji pomiędzy postaciami na tych samych poziomach, gdzie jako świetny przykład posłuży mi postać z S57 PL *snip* Zapoznaj sie z regulaminem forum! . Postać ma niemalże 30lvl w momencie dodawania tego postu. Wydane złot na trening to na 29 poziomie jedyne 41kk. Postać zakupiła za pomocą procederu zakupu złoto na *snip* Zapoznaj sie z regulaminem forum! (większość wydanego złota na trening i w ten sposób stała się nietykalna w swoim przedziale levelowym. Niegdyś takie wspomaganie kont było nielegalne, prowadziło do nałożenia bana na konto i niewiele osób podejmowało takie próby, ponieważ wiązało się to z jasnymi konsekwencjami. Obecnie firma GF dopuszcza LEGALNIE możliwość wspomagania kont przez inną postać na wyższym poziomie, tym samym zaburzając tym procederem kompletnie poziom zdrowej rywalizacji na arenach. Moje pytanie brzmi, dlaczego firma Gamefroge zniosła ten punkt regulaminu i co miała tym samym na celu? Czy klient, który wydaje realne pieniądze na zakup konta premium (Centuriona i innych płatnych dodatków za rubiny), nie ma szans w rywalizacji z graczami zakupującymi złoto na serwisie allegro.pl, ponieważ administracja poprzez zmiany zasad gry wspiera nielegalne boostowanie postaci?
Ps. Chciałbym dodać, że zasada "multikontowości" zawarta w regulaminie gry, to również paradoks, w czasach gdzie darmowe proxy umożliwia nam logowanie się do serwisów z różnych krajów i tym samym czerpanie z korzyści płynących z posiadania adresu IP przypisanego do danego kraju, ta zasada to jedna wielka fikcja. Administracja chyba zdaje sobie sprawę, że produkt jakim jest gladiatus.pl to produkt "z kartonu" i nie stara się już nawet w minimalnym stopniu zapewnić komfortu graczom w ramach zapewnienia uczciwej rywalizacji...Wnioski wyciągnijcie sami...
Moje powyżej zawarte opinie zamieszczam tutaj na podstawie ticketa jakiego skierowałem do supportu, na który otrzymałem taką oto odpowiedź od NIGHTMARE, GA gladiatus.
*snip* Wszelkie nieautoryzowane kopiowanie, ujawnianie lub rozpowszechnianie treści zawartych w tickecie jest surowo zabronione.