[KIBESZÉLŐ] Eventek/Versenyek

 • Kedves ordogi!


  Úgy gondolom megint kezdünk kicsit elszaladni. Gerappa természetesen nem szánt szándékkal kerüli el a válaszadást. Talán neki is van más elfoglaltsága ami miatt ez egyszerűen kiment a fejéből. Megbocsátható bűn, tekintve hogy ember akinek közbeszólhat a magánélete.

  Türelmedet kértük és kérjük most is.

  Biztos vagyok benne hogy minden kérdésedre választ fogsz kapni, csak annyit kérek ne menjünk bele megint ezekbe az elméletekbe. :)

 • 1. törvény ezt írja, de ebbe nem mennék bele, nincs helye politikának a fórumon


  Legrégebbi magyar ünnepünk, úgy gondoltam köztudott, hogy a "c" a helyes válasz, ahogy azt a legtöbb játékra pályázó fórumozó helyesen is adta meg.


  Uralkodása idején István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé: erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot, élete végén ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, majd 1038-ban ezen a napon halt meg.

  Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ekkor emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami szentté avatásával volt egyenértékű.

  I. (Nagy) Lajos uralkodásától (1342–1382) kezdve augusztus 20-a egyházi ünnepként élt tovább. Mária Terézia (1740–1780) a naptárakba is felvétette nemzeti ünnepként, továbbá Budára hozatta István kézfejereklyéjét, a Szent Jobbot, amelyet minden év augusztus 20-án körmenetben vittek végig a városon.  3. kérdés: igazad van, rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Elnézést kérek érte mindenkitől !!

  Viszont amit a feladatban tudni szerettünk volna, értették a játékosaink és jó megoldásokat is kaptunk hozzá, köszönjük szépen!  10. kérdés: MIt ábrázol a kép? Országalmát. Hol tűnt fel először? Paláston. Ezt is úgy értelmezed hogy félreérthető volt? Elnézést kérek Tőled, én többszöri elolvasás után sem gondoltam annak és a munkatársaim se értették annak, ellenkező esetben konkretizáltam volna, hogy nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a képen látható konkrét országalmáról van szó.  11. kérdés: A legtöbben az Árpád házat jelölték meg, volt aki a Turul dinasztiát. Mindkettőt elfogadtam helyes válasznak, mindkettőért járt a pont. A történelemkönyvek és társadalomtudományi iratok legtöbbször Árpád-házat írnak dinasztiaként.  12. kérdés: ezt egyáltalán nem tartom félreérthetőnek, ellentétben a korábbi felvetéseiddel, ahol igazat is adtam.

  Mit ábrázol a kép? Egy tárgyat, erre vonatkozott a kérdés, hogy azt a tárgyat (rézmetszetet) ki készítette, mikor és hol?  Végül nagyon szépen köszönöm Ördöginek, a dícséretet, tényleg nem volt egyszerű összehozni a kvízt és köszönöm szépen, hogy elfogadjátok a helyes válaszokat.


  Itt köszönöm meg a játékon való részvételt, a rengeteg helyes választ és jó pályázatot!


  Azt szerintem el kell fogadnunk, amit Ophaniel is írt, hogy a történelem (a miénk is) sokszínű és változó. Sajnos nem tud leülni egy szobába két történész aki egy történelmi kort, eseményt ugyan úgy értelmezne, írna le, mesélne el az utókornak.

  _DW0OeKzTvpAWcv0ELzuoh4FcEI-NDq_WAb-lnnxw1hr3kHNzT6RDXDq5WUIqmbG1_pJhzhO6Yv4xwlZmOq4TnE774f1ib8apqBBvDmatjCUkG_N4gE2ujhZlW9CNTXa0iusNpq9TH9WGiVWQ6ghXIPkUlkprxSZfrzexv0HeDRGqrLrrKK1h0s9Bji0EbbZS2t7zGbSgrySiYOKMnSLKOZtky1mdRFmsKy6OHnBGETUh6MIt104hQ_XWkDj-jjISt3BV_HyMaLxs8n8-0JmumtPanKrxgThlEd8qhASZG4xjD7gDyVZFy_tvt1R0Dqg76GlL81Lp_FwIy6A-ZldY3sgvRk76Bvn2Sz12d7prFyR56zAgDDCygPACvwAYWbFkAm22_vxyPjNA4mktw5feB_o_t7DYYD2GKZyyKcgZ0ptdx7W5mEw6GgHBNikCK_8iJxSo8KiUSnP3k_7DmHtlczUHIxWWlTpR94wcoPHsjuORR5dqKleIpxQcFSt8KLr56N0B279wbA6rIroD5DUHojQW-xyRJKZQIQYIAh5SRNBfakG-ZYByr6zxiTemqj98EcsHmEGKwru-33xCMUE4yCeJ95bsE5oc9ZcFQi7frk-oJpPJz0NTpOf3RkBDgWB=w500-h200-no


  "Mit életed során teszel, az örökkévalóban visszhangzik"

 • Sziasztok :D

  Írtam én is egy verset :D nem azért , hogy versenybe szálljak, csak tetszett a kihívás és rögtönöztem egyet :D remélem nagyon sok vers kerül majd be a versenybe ! :)

 • Szuper jó. :D Örülünk hogy tetszett a kihívás, de én azért reménykedek abban is hogy megosztod majd velünk is!


  Edit: Már látom! :P

 • Sziasztok ! Jelezni szeretném, hogy mivel csak az én művem érkezett a felhívásra ezért eltekintek a nyereménytől. Nem lenne fair :) Köszönöm a lehetőséget. Remélem máskor azért aktívabbak lesznek és lesz miért és mire szavazni.

  További szép napot mindenkinek !

 • Szép napot!


  Scipio! Régóta ismerjük egymást -több éve és voltak nézeteltéréseink-. Ami biztos, mindig fair játékos voltál, vagy és tudom, hogy leszel is. Meg lett hirdetve egy verseny , annak végeztével pedig jár a jutalom, függetlenül az abban résztvevők számától! Kérem a teamet, hogy hagyja figyelmen kívül Scipio írását. Köszönöm!  ordogi s18

 • +200% TP az aréna harcokért-a támadónak- vagyis nekem,de folyamatosan ennyit kapok,ez azért rendesen ki van számolva :D


  -Crassus- gazdagabb lett 1 tapasztalattal. jó esetben 2 :D ,de az már jó eset :D


  Áthelyeztem.

  Shaiyla

  :thumbup:"Ha egyedül találod magad, zöld mezőkön lovagolva a tűző napon, ne aggódj! Az az Elysium, és már meghaltál!":thumbup:

 • Szia Crasuss! a +200% TP arenaban sajnos csak szerveren belul mukodik,tehat ha provinciaban harcolsz oda mar nem ervenyes....mar sokan panaszkodtak,es kertek a fejlesztoket meg a regi nemet es angol forumokon hogy igy semmi ertelme hisz szinte mindenki csak provinciban harcol!

 • Sziasztok ! Jelezni szeretném, hogy mivel csak az én művem érkezett a felhívásra ezért eltekintek a nyereménytől. Nem lenne fair :) Köszönöm a lehetőséget. Remélem máskor azért aktívabbak lesznek és lesz miért és mire szavazni.

  További szép napot mindenkinek !  Add nekem hidd el az nagyon fair lenne.

  :D